חוזה חדש לטאואר: החלה בייצור סדרתי של חיישנים לינאריים עבור חברת פאנאוייז'ן

חיישני תמונה אלה פותחו בעזרת תהליך Pixel APD של טאואר, בטכנולוגיית ה-0.18 מיקרון, והם ייוצרו בפאב 2 של החברה במגדל-העמק
אריאל אטיאס |

התאוששות בשוק המוליכים למחצה מתחילה להשתקף בהודעות של טאואר: חברת השבבים ממגדל העמק הודיעה היום כי החלה בייצור סדרתי של סדרת המוצרים של חיישנים ליניאריים הניתנים לתכנות מחדש (DLIS-2K) עבור החברה האמריקנית פאנאוייז'ן (Panavision Imaging) .

חיישני תמונה אלה פותחו בעזרת תהליך Pixel APD של טאואר, בטכנולוגיית ה-0.18 מיקרון, והם ייוצרו בפאב 2 של החברה במגדל-העמק. לא מדובר בחוזה ראשון של טאואר עם פאנאוייז'ן - בחודש יולי שעבר הודיעו החברות על השקת סדרת מוצרים של חיישנים ליניאריים הניתנים לתכנות מחדש: ה-DLIS-2K וה- DLIS 4K גם תחת אותה הטכנולוגיה.

חברת המחקר GIA, פרסמה לאחרונה תחזית בה צפתה כי שווי שוק חיישני התמונה הכולל, הנחשב לאחד השווקים בעלי אחוזי הצמיחה הגבוהים ביותר בתעשיית הסמיקונדקטור, צפוי לצמוח ולהגיע לכ-11.7 מיליארד דולר בשנת 2012, לעומת 8 מיליארד דולר בשנת 2008.

החיישנים הללו משרתים מגוון יישומים רחב בשוק מוצרי הצריכה האלקטרוניים כגון מצלמות וידאו, מצלמות אבטחה ומחשבים, ומוצרי תקשורת ניידים בנוסף למספר רחב של אפליקציות במגזר התעשייתי, העסקי ותעשיית הרכב.

"המטרה שלנו הייתה לפנות לשווקים הנמצאים במגמת צמיחה והתרחבות בעזרת פיתוח חיישני תמונה הניתנים לתכנות ובעלי מחיר תחרותי", אמר ג'פרי זרנובסקי סמנכ"ל הטכנולוגיות של פאנאוייז'ן.

ד"ר אבי שטרום, סגן נשיא ומנהל קו המוצרים הייחודיים של טאואר סמיקונדקטור אמר בתגובה, כי "על-ידי שילוב של יכולות התכנון הגבוהות של פאנאוייז'ן וטכנולוגיית הפיקסלים הייחודית המתקדמת של טאואר (APD) ויכולות הייצור שלה, הצלחנו להשיג מאפייני תמונה אשר עד היום לא היו ברי-השגה בחיישני התמונה".

הפיקסל, שפותח בטאואר, מאפשר רגישות גבוהה ביותר לאור חלש. בשילוב עם התכנון הייחודי של החיישן המגובה בפטנטים של פאנאוייז'ן, מגיעים חיישני תמונה אלה לרגישות של מעל 100 V/Lux.Sec.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה