כלכלני אגוד: "כשהגלים גבוהים, לעתים עדיף לצלול מתחת למים"
"כאשר הגלים גבוהים, לעתים עדיף לצלול מתחת למים. בסך הכל ראינו השבוע ירידה חדה יחסית בשווקים ובעיקר בישראל. קשה לומר אם אנו במגמת ירידה או דשדוש, אך הסנטימנט כרגע שלילי. התנודות במדדים נבעו ממקורות שונים השבוע והשפעת מגזר הסחורות ניכרה בו היטב. כשהטלטלה בסחורות תסתיים יתכן שיהיה דשדוש מעלה". כך אומרים כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית, שפורסמה הבוקר (א').
החלטות והודעות מצד הרגולטורים האמריקאיים עשויים להשפיע על השוק בשבוע הקרוב. כך או כך, תנועת המדדים מערבת בתוכה גם הרבה גורמים פסיכולוגיים ומכאן הקושי בחיזוי. כשמנקים את הפסיכולוגיה אנחנו נותרים עם עולם במשבר, עם אבטלה גבוהה ואינפלציה שלא מתפרצת בעיקר בשל העובדה שהמיתון חמור ממנה, מציינים באגוד.
"אנחנו נותרים זהירים בהמשך להמלצה הקודמת ובלי אחזקה גבוהה מדי במניות. 10% באפיק הסולידי ו- 25% בספקולטיבי. כרגיל, סקטורים דפנסיביים מקבלים אצלנו יתרון: Large Cap, מניות עם דיבידנד גבוה ובריאות".
"חלק קטן מהתיק, עד 5% ניתן להקצות לסחורות, בעיקר מתכות כמו הזהב שמתנהג בקורלציה הפוכה לשווקי המניות, ויכול להוות סוג של הגנה למקרה שאנו בדרך למטה. הגז הטבעי עדיין "מפגר " אחרי הנפט ויכול להיות גם הוא חלק מהנתח של הסחורות בתיק, במינון קטן. נסייג כי לאורך זמן בד"כ נמצא הגז מתחת לנפט, הקורלציה ביניהם סביב ה- 0.7 ומטה והגז מושפע מגורמים נוספים".
לגבי שוק האג"ח מציינים באגוד כי "על רקע נתוני האינפלציה הגלומה מן השוק , אנו ממשיכים להעדיף השקעה באפיק השקלי בטווחים של עד 4 שנים בהם הפער מול הצמוד עדיין שוכן ברמות של מעל 3%. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת ההשקעה גם בטווח ארוך יותר של 6-8 שנים לפדיון".
לגבי האינפלציה מעריכים באגוד כי מדדי יוני ויולי צפויים לעלות ב-0.2% כל אחד והאינפלציה ב-2009 כולה צפויה להסתכם ב-2.8%. ב-12 החודשים הקרובים צפויה אינפלציה של 2% בלבד. לגבי שיעור הריבית אומרים באגוד כי "להערכתנו העלאת ריבית בארץ צפויה לקראת סוף השנה".