מנכ"ל קמהדע: "בתחילת השנה כולם חשבו שהחברה תיסגר, עכשיו המניה כבר ב-30 שקלים"
חברת קמהדע קיימה היום מצגת לשוק ההון באחד מבתי המלון בתל-אביב. זאת, כחלק ממדיניותה של החברה לשמור על שקיפות מלאה וקשר טוב עם המשקיעים, האנליסטים והפעילים בשוק ההון. במצגת הציגה החברה את פעילותה וההתפתחויות האחרונות (ויש לא מעט כאלה).
החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק תרופות יחודיות להצלת חיים. בניגוד לחברות אחרות, קמהדע כבר הצליחה להגיע לשלב של מכירות שהולכות וגדלות. כיום מרבית מכירות החברה הן לשווקים מתפתחים אולם היא פועלת לחדירה לשווקים מפותחים. לחברה יש צנרת של מוצרים הנמצאים בשלב של ניסויים קליניים.
דוד צור, מנכ"ל קמהדע, אמר במהלך המצגת, כי "לחברה יש כיום כ-220 עובדים. החברה לא פיטרה עובדים גם בשיא המשבר, אלא התייעלה בהיבטים של צמצום בהוצאות וקיצוץ במשכורות. החברה יושבת בשני אתרים: פארק המדע בקריית ויצמן ברחובות שם עושה החברה את פעילויות הפיתוח ורישום התרופות, ובבית קמה ? שם יש לחברה אתר יצור על שטח של 17 דונם הנמצא בבעלותה. לפני כחודשיים חנכה החברה בניין מעבדות חדש ובעקבות הסכם עם משרד הבריאות מקימה החברה עוד בניין לייצור נסיוב לטיפול בארס נחשים".
"לחברה כאמור יש מוצרים מניבי הכנסות. בתחילת דרכה התמקדה קמהדע בייצור "מוצרי בסיס" בהם מתח הרווחים נמוך ובהמשך עברה לפיתוח וייצור מוצרים עם מתח רווחים הרבה יותר גבוה (10 דולר לגרם לעומת 400-1000 דולר לגרם). מקור ההכנסה של החברה בעתיד, לפי התכנון, יהיה ממוצר האלפא-1 אנטיטריפסין (AAT )".
"האסטרטגיה של החברה מתמקדת כיום בהגדלת מכירות ממוצרים קיימים, הרחבת שווקי היעד לשווקים מפותחים כמו אירופה וארה"ב והשקעה במו"פ ומוצרים חדשים ליצירת ערך. כיום משקיעה החברה יותר מ-100% מהכנסותיה במחקר ופיתוח במטרה לבצע קפיצת מדרגה משמעותית בפעילותה".
"למוצר ה-AAT בעירוי סיימנו כבר את כל הניסויים אולם אותו מוצר באינהלציה נחשב למוצר אחר לגמרי ופה סיימנו ב-12 החודשים האחרונים ארבעה ניסויים קליניים, ולמעשה ב-16 החודשים האחרונים סיימנו 6 ניסויים, ולשמחתינו הכל הצליח. בחודשים האחרונים גייסנו כ-83 מיליון שקל. מתחילת הדרך גייסנו למעלה מ-60 מיליון דולר ועוד הלוואה של 20 מיליון דולר מקרן הרקולס".
"מזה כשנתיים יש לנו חולים מטופלים במספר מדינות בעולם כולל בישראל, למרות שהתרופה (AAT בעירוי) עדיין לא רשומה. זה בגלל שרופאים מסויימים החליטו לתת "טיפול חמלה" לחולים שלהם, הטיפול מצליח לעצור את ההדרדרות בריאה. תהליך אישור, אגב, ה-FDA עורך בדרך כלל כשנה".
"למוצר שלנו יש יתרונות כמו זה שהמוצר מוכן לעירוי, לא צריך להכין אותו. בנוסף, יש לו דרגת בטיחות גבוהה, דרגת נקיון גבוהה, יעילות בייצור, יציבות. עלות הטיפול היא בערך 80 אלף דולר לשנה לכל החיים. כושר הייצור שלנו כיום הוא כ-1000 מנות כך שצפי ההכנסות הוא לכ-80 מיליון דולר. מוצר נוזלי הוא פחות יציב בדרך כלל אבל אנחנו הצלחנו לייצר מוצב יציב ולכן יש לו חיי מדף מאוד ארוכים. גם רשמנו על זה כמה פטנטים".
בנקודה הזו עבר צור לדבר על הפוטנציאל של ה-ATT והציג רשימה ארוכה של מחלות בהם עשוי המוצר לטפל כמו סוכרת, מחלות מעי דלקתיות, סיסטיק פיברוזיס, זיהומים כרוניים ועוד (מצב בו אין את החלבון או שהוא לא פעיל). קמהדע, כאמור, פועלת לפיתוח מוצר ה-ATT באינהלציה ואם היא תצליח, היא תהיה ככל הנראה הראשונה בעולם שתספק את המוצר באינהלציה. ולזה יש יתרונות רבים: כושר הייצור מזנק מ-1000 ל-4000 מנות בשנה.
יש כמובן גם שיפור ניכר באיכות החיים של החולים, מדובר בתרופת יתום ויש גם תהליך מאוד ידידותי מול ה-FDA (לרגולטור יש אינטרס לקדם את התרופה מהר ככל שניתן). "אין לנו ספק שלפחות 80% מהחולים יעברו לטיפול באינהלציה ברגע שהוא יהיה זמין. יש לנו קשר גם עם חולים שממתילים בכליון עיניים להצלחת המוצר. למיטב ידיעתנו אנחנו מובילים בעולם את המהפכה הזו. אנחנו היחידים בעולם שיש להם אישור לביצוע ניסוי פיבוטלי באירופה, שזה השלב האחרון לפני מתן אישור. הניסוי הוא קטן יחסית ואנחנו מתכננים להתחיל אותו עוד השנה. תהיה גם הוזלת עלויות משמעותית ביצור המוצר לאינהלציה".
כעת עבר צור לדבר על הפוטנציאל בשוק האמריקני: "בארה"ב יש כ-100 אלף חולים, האבחון מאוד פשוט וקל, העלות הממוצעת כיום היא כ-80 אלף דולר לשנה או יותר כך שפוטנציאל השוק הוא כ-2 מיליארד דולר בשנה. אנחנו בקשר עם כל הרופאים המטפלים, הם השתתפו בניסויים שלנו וכולם כבר מתפללים שנצא עם המוצר ונביא רפואה לחולים".
"אנחנו מעריכים שהמוצר יהיה בשוק באמצע השנה הבאה והכניסה תהיה הדרגתית. הפוטנציאל הוא עצום, והכנו גם את המפעל לקצב ייצור מתאים. הרופאים המובילים בעולם שלחו מכתב ל-FDA בו הם ציינו שהם מבקשים לזרז את הטיפול בבקשה של קמהדע והם רואים את המוצר שלנו כדור הבא בטיפול באינהלציה כך שזה צפוי לעזור".
בשיחה עם Bizportal אומר צור בתשובה לשאלה מדוע גייסה החברה לאחרונה לפי מחיר מניה נמוך בהרבה לעומת מחיר השוק אומר דוד צור כי "רצינו למעשה לגייס כבר בדצמבר-ינואר, אבל אז המניה נפלה למחיר של 4-5 שקלים וגם לא יכולנו לגייס מסיבות ידועות. לבסוף יצאנו לתהליך בפברואר, ואז המחיר אמנם התחיל להתאושש אבל עדיין המשקיעים הסכימו להשקיע בפרמיה של 10%-15% על השוק וזה מדהים. בסוף, כשהתהליך הבשיל, המניה זינקה כבר לאזור ה-20 ואחר כך גם 30 שקלים".
"בגלל המשבר דחינו חלק מהתוכניות שלנו, קיצצנו במשכורות כדי לשרוד אבל כעת אנחנו עובדים מאוד קשה וממשיכים קדימה במלוא המרץ. כל מה שעשינו עד היום הצליח. היום הסיכונים בחברה קטנו והסיכויים גדלו כי הפיתוח הקליני מאחורינו במידה רבה".
בשורה התחתונה, אומר צור, "אני חושב שמה שהכי חשוב זה שהמשקיעים הביעו אמון רב בחברה. הצלחנו לגייס את כל הכסף שרצינו. אמנם היה דילול משמעותי של כל בעלי המניות הקיימים אבל מה שחשוב זה שעכשיו יש לנו כסף להגשמת כל התוכניות שלנו בעתיד הנראה לעין".
"אנחנו מקווים שב-2009 נחתום הסכם עם מפיץ בארצות הברית"
בתשובה לשאלה אמר צור כי "אנחנו מקווים שב-2009 נחתום הסכם עם מפיץ בארצות הברית. בדרך כלל שעובדים עם מפיץ אז המרווח של המפיץ עומד בדרך כלל על 5-10 אחוזים. המטרה שלנו בארצות הברית היא להגיע לכ-500 חולים בלבד כי יש לנו עוד שווקים שאנחנו רוצים להגיע אליהם. כשנייצר בתפוקה מלאה, בשאיפה כבר ב-2011, הרווח הגולמי באינהלציה צפוי לעמוד על יותר מ-70%. כבר היינו במצב שהרווח אחרי מס שלנו היה כ-40% מהמכירות וחילקנו דיבידנדים. אנחנו יכולים להיות שם שוב".
"יש לנו הנהלה מנוסה, קו של מוצרים בשלבים מתקדמים של פיתוח עם הגנת פטנט והחלום הוא כמובן להגיע לשוק האמריקני והאירופי עם תרופת יתום שתקפיץ את רמת המכירות של החברה לאזור של מאות מיליוני דולרים בתוך שנתיים-שלוש, וזה אפשרי. השוק בארץ מתקשה להבין ולהעריך חברה כמו קמהדע. אני יכול להגיד שחברות דומות בעולם נסחרות בשווי של מאות מיליוני דולרים, ואצלנו השמיים הם הגבול". "הגיוס האחרון יספיק לנו לחדירה לשוק האמריקני ולביצוע ניסוי באירופה. לאחר מכן הציפיה שלנו שכבר נוכן לממן את המחקר והצמיחה ממקורות עצמיים, כלומר מהכנסות ותזרימי מזומנים שיהיו לחברה".
- 1.עינב ממן בלננה 19/12/2011 09:20הגב לתגובה זובעלי פיספס עבודה בקמהדע טעות של החיים