חדשות לתחום הביומד בישראל: משרד התמ"ת יפעל להסרת החסמים לביצוע ניסויים בבני אדם
בישראל פועלות למעלה מ-800 חברות בתחום הציוד הרפואי עם זאת, חברות המעוניינות לעבור ל"שלב הבא" והתחיל בניסויים קליניים כדי לבדוק את מוצריהם נתקלים בקשיים רבים.
בישראל אין חוק המסדיר את פעילות הניסויים הקלינים למרות שהתחום בעולם מוערך כיום בכ- 300 מיליון דולר. עקב כך, במשרד התמ"ת, ובראשו בנימין (פואד) בן אליעזר, מעוניינים לפעול להסרת החסמים הקיימים לביצוע ניסויים קליניים בישראל, כדי לעזור לאבטלה ולחברות הפועלות בתחום.
בתוכנית החדשה, שגובשה לאחר מספר רב של דיונים והוכנה בידי בכירי משרד התמ"ת ובהובלת בעז הירש, מנהל מינהל סחר חוץ, מציינים את הסדרת החקיקה בתחום, כדבר הצפוי להגדיל את היצע העבודה במשק. על פי התוכנית יפעלו משרדי הבריאות והתמ?ת להשלמה מהירה של החקיקה בכפוף לחוקים ולאמנות הבינלאומיות.
לישראל יתרונות רבים בתחום הניסויים הקליניים הנובע מ: ההטרוגניות הרבה של האוכלוסייה הישראלית, העובדה שכ- 96% מהאוכלוסייה הישראלית מבוטחת בקופ"ח, דבר המאפשר מעקב פשוט ונח, רמת מחשוב הגבוהה של בתי החולים בישראל, הרמה הגבוהה של מערכת הרפואה והרופאים בישראל.
כל אלו מהווים מרכיבי איכות הבונים מערכת בעלת פוטנציאל רב לתחום הניסויים הקליניים בישראל, אומרים במשרד התמ"ת.
תחום הניסויים הקליניים בארץ, מהווה פחות מחצי אחוז מסך השוק העולמי. עם זאת, בארץ נוכחות כ- 15 מחברות התרופות הגדולות בעולם. כמו כן, בישראל מספר רב של חברות בתחום הציוד הרפואי (כ- 800), אשר גם נדרשים לביצוע ניסויים קליניים.
כתוצאה מהתוכנית יוכלו יותר ויותר חברות לתרופות ולציוד רפואי מרחבי העולם לבצע ניסויים בבני אדם בישראל. שינויי החקיקה האלה צפויים להכפיל את תעשיית הניסויים הקליניים לכ-4,000 עובדים, פי 2 מהקיים היום.