הצלחה למרק בניסוי בתרופה אוראלית לטרשת נפוצה: "האימפקט על טבע מוגבל"
התחרות בתחום התרופות לטיפול בחולי טרשת נפוצה עולה מדרגה. ענקית התרופות והכימיה הגרמנית מרק (Merck KGaA), הנסחרת בגרמניהMRCG.DE), מדווחת היום (ה') על הצלחת הניסויים הקליניים האחרונים לקלדריבין, התרופה האורלית הראשונה בעולם לטיפול בטרשת נפוצה.
התוצאות החיוביות לניסויים הקליניים פאזה 3, שנמשכו כשנתיים, הוצגו בפגישה השנתית של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בסיאטל. החברה מתכננת להגיש את הקלדריבין לרישום ה-EMEA (סוכנות התרופות האירופית) וה-FDA כבר במחצית 2009, באמצעות חטיבת מרק סרונו.
חטיבת מרק סרונו (שנוצרה בעקבות רכישת סרונו) הינה חברת הביוטכנולוגיה הגדולה באירופה, ויצרנית תרופת ה"רביף" לטיפול בטרשת נפוצה, אשר פותחה על-ידי אינטר-לאב הישראלית (לשעבר אינטרפרם) ומתחרה בקופקסון של טבע. אינטר-לאב מהווה את מרכז הפיתוח של מרק סרונו בישראל.
בשיחה עם Bizportal אומר יואב בורגן, אנליסט מלידר שוקי הון המסקר את טבע, כי "מדובר אמנם בהצלחה אבל יש חשש לגבי הפרופיל הבטיחותי של התרופה. הם כבר אמרו בעבר שהם מתכוונים להשיק את התרופה באמצע 2009 כך שמהבחינה הזאת אין חדש".
"אמנם הציגו כאן ממצאים נוספים אבל לא צריך לשכוח שהם כבר דיווחו בעבר על 4 חולים שלקו בסרטן לאחר שהשתתפו בניסוי. גם הטיסברי היא מאוד יעילה אבל בגלל החומרה של תופעות הלוואי הפוטנציאל של כל התרופות האלה הוא מוגבל. האימפקט על טבע הוא, לכן, מוגבל".
למרק KGaA פעילות נרחבת בישראל, הכוללת את אינטר-לאב, מרק סרונו ישראל, והסכם שיתוף פעולה עם המדען הראשי, שהניב השקעות של החברה בישראל. כמו כן, יש לקבוצת מרק שיתוף פעולה עם האקדמיה. קבוצת מרק מעסיקה נכון לסוף מרץ 32,700 עובדים.
אינטר-לאב נוסדה ב-1978, על-ידי "סרונו", אשר נרכשה ב-2006 על-ידי ענקית הכימיה והתרופות מרק KGaA. לאחר הרכישה הפכה סרונו לחטיבת מרק סרונו בתוך מרק. אינטר-לאב מהווה את מרכז הפיתוח של מרק סרונו בישראל ומנוהלת על-ידי רג'ין שבח.