כלל פיננסים על אבנר ודלק קידוחים: "הכמות הגדולה של גז טבעי תאפשר העלאת ביקושים"
לאחר שהשותפות בפרוייקטי הגז הטבעי "תמר" ו"דלית" עדכנו לאחרונה את כמויות הגז שהתגלו (בשני הקידוחים התגלו כמויות גז מסחריות), מפרסמים היום כלכלני כלל פיננסים סקירה מעודכנת על אבנר יהש ודלק קידוחים יהש, שותפות מרכזיות בקידוחים.
האנליסטית גל רייטר מציינת כי "הערכת השווי שלנו לדלק קידוחים ולאבנר מתבססת על החזקתן בשותפות ים תטיס, ובמאגרי הגז דלית ותמר ואינה לוקחת בחשבון החזקה ברשיונות נוספים או הפיכת מאגר מרי למאגר טבעי אסטרטגי".
רייטר ממליצה "תשואת יתר" לשותפויות, במחיר יעד של 5.72 שקל לדלק קידוחים ו-0.98 שקל לאבנר, המשקף פער של 37% ו- 32% לעומת מחיר המניות בשוק.
רייטר מציינת כי יתרת הגז המוכחת בים תטיס ("מרי" ו"נעה") עומדת על כ- 20 BCM, כאשר 75% מהכמות מובטחת בחוזים חתומים ללקוחות השותפות. בכלל פיננסים מעריכים סינרגיה תפעולית בין פרויקט ים תטיס לדלית ותמר. המשמעות - "כילוי מהיר יותר של מאגר ים תטיס תוך חתימת חוזים ארוכי טווח ללקוחות, שיהוו בהמשך לקוחות לדלית ולתמר". רייטר מעריכה שמאגרי "מרי" ו"נועה" יאזלו עד 2014.
כמות הגז המשוערת במאגר "דלית" עומדת על 14 BCM ובמאגר "תמר" על 142 BCM. "מכיוון שמבנה ההחזקות זהה ואנו מניחים תוכנית פיתוח ומימון משותפת לשני המאגרים, אנו מתייחסים אליהם כאל פרויקט אחד".
במודל המעודכן מעריכה רייטר תחילת אספקת גז טבעי ממאגר "דלית" כבר ב- 2012, ואזילת המאגר עד סוף 2015. תחילת אספקה מ"תמר" תחל ב- 2015 (לעומת 2013), והכמות תימכר על-פני 24 שנים (5.9 BCM לשנה). מחיר הגז הממוצע במודל הוא 6 דולר ל-mmbtu. התזרים הוון בשיעור של 14%. נציין כי מחיר חוזה על גז טבעי עומד כיום על 3.72 דולר ל-mmbtu.
עוד אומרת רייטר כי מכיוון שמדובר בשותפות שאינה משלמת מס, המודל אינו כולל תשלום מס ומתייחס למשקיע ברוטואיסט שאינו נושא בעלויות המס. משקיעים שכן משלמים מס, צריכים להוריד את חבות המס מהשווי.
בכלל פיננסים מעריכים שחלקה של דלק קידוחים במאגרי דלית ותמר (15.6%) מסתכם בכ-416 מיליון דולר וחלקה של אבנר (15.6%) מסתכם בכ-444 מיליון דולר.
עוד מציינת רייטר כי "לאחר גילוי מאגר תמר, אנו מעריכים כי מדינת ישראל רואה בכמות הגז שנמצאה במאגרים "דלית" ובעיקר "תמר" כנכס אנרגיה אסטרטגי. ברקע בעיות האספקה של EMG והמו"מ נצחי המתקיים עם BG. במקביל, מכרז ה- LNG נבחן מחדש לאור העובדה כי מחיר יבוא LNG עשוי להיות גבוה משמעותית ממחיר הגז הטבעי המופק מול חופי ישראל ולפיכך יהיה נחות בתחרות ולא כלכלי".
"הכמות הגבוהה של גז טבעי שנמצאה מול חופי ישראל (והיד עוד נטויה) תאפשר להערכתנו את העלאת תחזית הביקוש המקומית תוך התבססות על מאגרים "דלית" ו"תמר". התבטאותו של השר לאיכות הסביבה הנכנס, גלעד ארדן, להקפיא לאלתר את קידום תוכנית תחנת הכוח הפחמית באשקלון "לאור גילוי מרבצי הגז הטבעי בסמוך לחופי ישראל", יכולה להוות דוגמא לשינוי שיעבור משק האנרגיה המקומי".