אסיה מצליחה להרים ראש: המניות עולות בעוד יפן מכינה חבילת תמריצים נוספת
רוב שוקי המניות באסיה עולים הבוקר (ג') בעוד יפן מתכוננת לחשוף חבילת תמריצים חדשה וביטחון היצרנים בדרום קוריאה עלה. נציין, כי המדדים המובילים ביבשת בדרך להשלים את החודש הטוב ביותר שלהם מאז 1999,
כמו כן מורגשת באסיה ההשפעה של ירידות השערים החדות שנרשמו אמש בוול סטריט, אך מאחר שרובם נפלו בעוצמה כבר בבוקר יום שני - טרם המסחר בוול סטריט - ההשפעה הוגבלה עד כה. כמו כן, נכון לעכשיו, המסחר בחוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מצביע על עליות של עד כ-0.5%.
מניות היטאצ'י מכונות בנייה, היצרנית הגדולה ביותר בעולם של מכונות חפירה, עולה 3.9% בטוקיו אחרי שראש ממשלה טרו אסו המליץ להגדיל את ההשקעה בתשתיות. מניות סמסונג הנדסה, חברת ההנדסה הגדולה ביותר בדרום קוריאה, מתקדמות אף הן 3.9%.
וודסייד פטרוליום מאבדת 2.1% בסידני אחרי שהבנק המרכזי באוסטרליה אמר שהכלכלה צפוי להיכנס למיתון והנפט רשם את הירידה החדה ביותר בחודש האחרון במסחר בניו יורק.
"זה רק עניין של זמן עד שתוכניות התמריצים יורגשו בכלכלה", אמר לבלומברג ג'סון טי, העוזר לנהל 3.5 מיליארד דולר בקרן משקיעים בסידני. "שאלת מיליון הדולר היא האם נעשה כבר מספיק ומהי מסגרת הזמן בה הדולרים יתחילו לטפטף אל הצרכנים".
מדד MSCI אסיה פסיפיק מתקדם 0.6%, כאשר 3 מניות עולות על כל אחת שנופלת. המדד עלה החודש 9.7%, הכי הרבה מאז יוני 1999, ברקע לאופטימיות בקרב המשקיעים כי הממשלות ברחבי העולם יצליחו למתן את השפעת המשבר הפיננסי ולהחיות את הצמיחה העולמית.
בוול סטריט, כאמור, המשיכו אמש המדדים המובילים לרשום ירידות שערים חדות, ברקע לדברי בכיר בממשל האמריקני כי לא נפסלה אפשרות של פשיטת רגל לאחת מיצרניות הרכב ג'נרל מוטורס וקרייזלר. יחד עם זאת נציין שהירידות התמתנו בחצי השעה האחרונה של המסחר. בסיום המסחר: הדאו ג'ונס ירד 3.27%, ה-S&P 500 איבד 3.48%, ואילו הנאסד"ק השיל 2.81%.
במדדים המובילים: ביפן, טוקיו עולה 0.8%. בהונג קונג האנג סנג מוסיף 1%. בדרום קוריאה, מדד סיאול עולה 2%. נציין, כי אתמול איבד מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק כ-4%.
בסין, מדד שנחאי יורד ב-0.45% בהמשך לספקולציות שהרגולטורים בשוק ההון עשויים להשיק בקרוב פלטפורמת מסחר חדשה בסגנון הנאסד"ק. הדבר פוגע בסנטימנט כיוון שהמשקיעים חוששים מפני נסיון להעברת כספים - מכירות - שיגרור ירידות שערים.