כלכלני פועלים: "רמת הסיכון בשוק תמשיך להיות גבוהה גם בחודשים הקרובים"

עובדי חטיבת המחקר בבנק הדגישו כי "התמונה שתעלה בסיכום עונת הדו"חות צפויה להיות שלילית ולהציג למעשה את הרבעון הגרוע ביותר שידעו החברות הישראליות מזה שנים"
נועם הוד |

כלכלני חטיבת המחקר של בנק הפועלים סקרו כבכל שבוע את האירועים הבולטים בשוק המניות המקומי, אשר התאפיין ברובו בירידות שערים, אשר מחקו את התשואות החיוביות שרשם מדד תל אביב 25 בחודשיים הראשונים של 2009.

אומנם לקראת סוף השבוע חזרו העליות לשוק, בעקבות מגמה דומה בשוקי העולם, אולם בפועלים אומרים כי "התמונה הכוללת עודנה מעלה חששות מפני העתיד הקרוב, ואנו סבורים כי רמת הסיכון בשוק צפויה להמשיך ולהיות גבוהה גם בחודשים הקרובים".

עונת הדוחות לרבעון הרביעי כבר החלה, ולצד חברות שכבר פרסמו את תוצאותיהן, ישנן חברות שפרסמו בשבועות אחרונים אזהרות רווח טרם הדיווח על התוצאות עצמן. כלכלני הבנק מעריכים כי "התמונה שתעלה בסיכום הדוחות, בסוף החודש, צפויה להיות שלילית, ולהציג למעשה את הרבעון הגרוע ביותר שידעו החברות הישראליות זה שנים".

"מעבר לפרסום הדוחות עצמם, חברות רבות נוהגות לפרסם גם את תחזיותיהן לשנה הקרובה ? פרסום חשוב אף יותר מהדוחות השנתיים. החשש הוא, כי חברות רבות תפרסמנה יעדים פסימיים ל-2009 ? מה שיעיב על ביצועי מניותיהן בהתאם".

להערכת: "המשבר הגלובלי צפוי להמשיך ולהעיב על השווקים בעולם, ובכללם ישראל. במבט מקומי, ריבוי האינדיקטורים השליליים ? הן ברמת המאקרו והן ברמת החברות, בשילוב צפי לצמיחה נמוכה (ואולי אף שלילית) ברבעונים הקרובים צפויים אף הם להמשיך ולהקשות על שוק המניות בישראל. לפיכך, אנו מעריכים, כי רמת הסיכון באפיק זה נותרה גבוהה".

בחטיבת המחקר של הבנק מציינים כי ביטוי לחששות המשקיעים ניתן ב"מדד הפחד", המורכב מסטיות התקן של אופציות המעו"ף. אלו עלו בשבועות האחרונים לרמות של סביב 35%, אם כי רמה זו עדיין נמוכה בהשוואה לרמת השיא שנקבעה אשתקד ברמות של מעל ל-50% בשיאה של הסערה סביב קריסת ליהמן ברדרס.

יחד עם זאת, בפועלים גורסים כי ירידות השערים של החודשים האחרונים הביאו את מחיריהן של מניות רבות לרמות אטרקטיביות להשקעה, אך מדגישים כי "רק למשקיעים ארוכי נשימה וסבלניים, אשר יהיו מוכנים לסבול את התנודתיות הגבוהה בטווח הקצר והבינוני".

על כן, המלצת כלכלני הבנק היא להמשיך להחזיק ברכיב מנייתי נמוך, תוך התמקדות בעיקר במניות דפנסיביות, כגון מניות התקשורת, הפרמצבטיקה והאנרגיה, שכן החברות בענפים אלו ממשיכות להציג תוצאות עדיפות ביחס לממוצע הרב ענפי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה