איך להתקדם דרך הרשת בזמן המשבר – 10 עצות

"אתר אינטרנט הוא מובן מאליו. כעת, על מנת להתבלט על פני מתחריכם, נסו ליצור לעצמכם נוכחות גם במוקדים אחרים". צחר רותם במספר עצות כדי לגייס לקוחות בתקופות משבר, דרך האינטרנט
צחר רותם |

לא צריך להיות אסטרטג גדול כדי להבין שאת המשבר הזה ננצח דרך השיווק והמכירות. עבודה שיווקית ממוקדת היא המענה הנכון לתחזיות השחורות. הדרך הישנה והטובה היא המתכונת להצלחה גם הפעם, רק שהפעם אפשר פשוט לעשות את זה דרך המקלדת.

המשבר הנוכחי מתרחש בזמן שהאינטרנט משמש זירה מרכזית לעסקים. למרביתם, גם הקטנים, כבר יש ייצוג כזה או אחר ברשת. כל שנותר הוא לדעת לפעול בזירה הזו לגיוס לקוחות נוספים.

הנה, 10 עצות שיסייעו לכם לעשות את זה כמו שצריך:

1.השתמשו באינדקסים. הרשת משופעת באינדקסים למיניהם, על פי קטגוריות שונות ומשונות של עסקים או בעלי מקצוע פרטיים: החל מדפי זהב ועד אינדקסים קטנים לבעלי מקצוע. פשוט מקלידים את המלה אינדקס ב"גוגל" בצירוף התחום שמעניין אתכם והתוצאות כבר ידברו בעד עצמן. נבירה וירטואלית מעמיקה באינדקסים הללו תאפשר לכם ליצור מאגר גדול של עסקים פוטנציאליים להתקשרות – וזו כבר התחלה טובה.

2.תחקיר מקדים. רוצים להרים טלפון לבעל עסק פוטנציאלי? חכו, עוד לא. גוגל ישמח לסייע לכם גם הפעם: הקלידו את שם העסק וחפשו אזכורים שלו במנוע החיפוש. במקרים רבים תקבלו אינפורמציה שתסייע לכם בשיחת הטלפון הראשונה. מי הבעלים של החברה או מנהל השיווק שלה, מה הרקע שלו (או שלה כמובן) או סתם פרט שיהיה נחמד לשלב בשיחה מקדימה.

3.דברו איתו, גם ברשת. מזל טוב, איתרתם לקוח פוטנציאלי שלא טרק לכם את הטלפון ואפילו נאות לקבל מכם פרטים נוספים. עכשיו חשוב לתקשר איתו גם וירטואלית – כלומר, לשלוח לו אימייל עם פרטים נוספים אודות החברה שלכם. רצוי שיהיה בידיכם נוסח מוכן מראש, כתוב היטב וקצר, עם המסרים שברצונכם להעביר לו. אל תתישו את הלקוח באימייל אין-סופי. הוא לא יקרא אותו. בסוף חשוב שיהיו פרטי ההתקשרות עמכם וכמובן כתובת אתר האינטרנט שלכם למידע נוסף.

4.חלון הראווה שלכם. הפגישה הראשונה של הלקוח הפוטנציאלי שלכם עם האתר שלכם היא כמו... פגישה ראשונה. המטרה היא ליצור מקסימום רושם במינימום זמן. האם האתר שלכם עונה לקריטריונים הללו? כיצד הייתם מגיבים אתם, כלקוחות, לו הייתם מבקרים בו? איזה רושם הוא יוצר – מקצועי ורציני או דליל ומרושל? זה הזמן לשדרג את האתר שלכם – הן מבחינת המראה שלו והן מבחינת תכניו. נכון, לעתים זה כרוך בהוצאה כספית – אבל יחד עם זאת זהו כרטיס הביקור שלכם, על כל המשתמע מכך.

5.עובד מוכשר לכל אתר. אין לכם תקציב לשדרוג משמעותי של האתר? נסו להשתמש במה שיש. אבטלה סמויה בחברה? במקום לקצץ עובד מוכשר, גייסו אותו למשימה. תנו לו לוודא שאין חלילה שגיאות כתיב באתר (מתכונת בדוקה להברחת גולשים), לבדוק עד כמה אותנטיים הטקסטים, לדאוג שפרטי ההתקשרות יהיו נכונים – ובעיקר להקפיד שכל פנייה דרך האתר תיענה כראוי. מדובר במשימה חשובה מאין כמוה, ששווה כסף – והרבה.

6.היו דינאמיים. אל תישארו במקום, גם באינטרנט. תנו לגולשים סיבה לחזור ולבקר באתר שלכם. דאגו לעדכן אותו לעתים תכופות בחדשות מקצועיות, מבצעים וכדומה. גולש שיחזור לאתר עשוי להיות הלקוח הבא שלכם. אם תקפידו להתמקד במושגי החיפוש הנכונים, תתקדמו משמעותית גם במנועי חיפוש והרווח שלכם יהיה כפול.

7.הראו נוכחות – גם ברשת. אתר אינטרנט הוא מובן מאליו. כעת, על מנת להתבלט על פני מתחריכם, נסו ליצור לעצמכם נוכחות גם במוקדים אחרים. פתחו לעצכם כרטיס ב"קפה דה מארקר", יצרו דף עסק ב"פייסבוק", הירשמו ל-Linkedin ובעצם לכל מקום שיכול לתת ביטוי לכם, למוצרים שלכם ולפתרונות שלכם. המצטיינים שביניכם מוזמנים לפתוח בלוג מקצועי לשיתוף הידע המקצועי הרב שברשותכם. אה, כן: זו עוד דרך מצוינת להתקדם במנועי חיפוש.

8.שמרו על לקוחותיכם. לפני שדואגים ללקוחות חדשים, כדאי לשמר כמו שצריך את הלקוחות הקיימים. אחת הדרכים הטובות לעשות זאת היא שיגור ניוזלטר (דיוור אלקטרוני) תקופתי ללקוחותיכם, שיהיה שילוב נכון בין מאמרים מקצועיים למסרים שיווקיים. אם יש ברשותכם מאגר של נרשמים למועדון לקוחות – שגרו את הניוזלטר בתפוצה רחבה, שכן אחד הנמענים יכול להיות לקוח פוטנציאלי. יש להיזהר רק שלא לעבור על "חוק הספאם" החדש, המחייב קבלת אישור מכל נמען לפני ששולחים אליו חומר שיווקי כלשהו.

9.דברו על זה. זוכרים את העובד המובטל מסעיף 5 – זה שמנהל את האתר? השתמשו בשירותיו המצוינים גם לפעילות רשתית-קהילתית. היו מעודכנים בשיחות המתנהלות בפורומים בתחום עיסוקיכם, שאלות העולות מצד גולשים, טרנדים חדשים וכדומה. הנחו את העובד שלכם ליצור קשר עם לקוחות פוטנציאליים ולעדכן אתכם על כל מידע עסקי הרלוונטי לכם ולחברה שלכם.

10.תמדדו את זה. האם כל זה עובד? את תוצאות הפעילות שלכם ברשת אתם אמורים לראות בראש ובראשונה ברמת הפניות שתקבלו באמצעות המדיה – מהאתר, מהניוזלטרים, מהפורומים ועוד. אפשר ורצוי להטמיע אמצעים שבאמצעותם תדעו מהיכן מגיעות אליכם הפניות. יש מגוון רחב של שיטות לעשות זאת: טפסים מובנים ליצירת קשר, מערכת סטטיסטיקות (גוגל אנליטיקס החינמית והמצוינת) או מספר טלפון ייחודי שמתפרסם רק באתר שלכם, כדי שתוכלו לדעת כמה שיחות טלפון קיבלתם באמצעותו. כיצד להפוך את השיחות למכירה – זה כבר עניין לטור אחר.

*הכותב הינו מנכ"ל חברת 3points תוכן ושיווק באינטרנט

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה