מדד BDI: הרעה קלה בסיכון העסקי של המשק בספטמבר, בחודשים הקרובים צפויה הרעה נוספת

כלכלני BDI מציינים כי תקופת החגים שעודדה את הגדלת היקפי המסחר במשק איזנה את ההשפעות השליליות של האירועים בארץ ובעולם
איריס בר טל |

על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface , גם בחודש ספטמבר נמשכה המגמה המעורבת שאפיינה את החודשים האחרונים בסיכונו העסקי של המשק. הדירוג העסקי של המשק עמד על 5.96, הרעה קלה בהשוואה ל- 5.94 בחודש אוגוסט. לשם השוואה בספטמבר אשתקד עמד הסיכון של המשק על 5.84.

כלכלני BdiCoface מציינים כי, תקופת החגים הקרבה אשר מעודדת את הגדלת היקפי המסחר והרכישות במשק, איזנה בצורה צולבת את השפעותיהן של ההתרחשויות השליליות בארץ ובחו"ל על מדד הסיכון העסקי. עם זאת, להערכתם רמת הסיכון במשק צפויה לעלות בחודשים הקרובים.

שיעור החברות ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוג סיכון 9 ו-10) עמד על כ-16% בהשוואה ל-15.9% בחודש אוגוסט. .

"המשבר העולמי בשוקי ההון לא פסח כמובן על השוק הישראלי. החשש מהאטה כלכלית בישראל מגביר את לחץ הספקים ואת מאמצי הגבייה של החברות במשק, כתוצאה מכך אנו עדים לתופעה של צמצום ימי האשראי" מציינים כלכלני BDI.

מספר ימי הפיגור בתשלומים בחודש ספטמבר עמד על 9 ימים, לעומת 11 ימים בחודש הקודם. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים נותר ללא שינוי לעומת החודש הקודם ועמד על 89 ימים.

את רשימת הענפים בהם מוסר התשלומים היה הטוב ביותר בחודש ספטמבר מובילים הענפים ליסינג והשכרת רכב, וכן ענף הדפוס וההוצאה לאור עם 2 ימי פיגור בלבד, כאשר ענף הליסינג והשכרת הרכב במקום הראשון זה החודש השני ברציפות.

בין הענפים החלשים החודש נמצא ענף התיירות ובתי המלון בישראל שהגיע למקום השני ברשימת הענפים בהם המוסר הוא הנמוך ביותר, עם 15 ימי פיגור, הרעה לעומת חודש אוגוסט בו עמד מספר ימי הפיגור בענף על 9 בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה