עובדים שעות מעטות באופן יחסי? כנראה שתשארו בסקטור הציבורי אבל לא בהכרח תרוויחו פחות

בנק ישראל מפרסם מחקר על מעבר של עובדים בין המגזרים הציבורי והעסקי. מי עובר והאם זה משתלם?
יוסי פינק |

בנק ישראל מפרסם היום מחקר שערך יובל מזר ממחלקת המחקר של הבנק. מטרת המחקר היא לבדוק את הקשר בין מעבר של עובדים בין המגזרים הציבורי והעסקי בישראל לבין כישרונם של העובדים.

המחקר בודק אם העובדים שעברו מן המגזר הציבורי אל המגזר העסקי בשנים 1983 עד 1995 נבדלו מהעובדים שנשארו במגזר הציבורי, ואם עובדים שעברו בתקופה זו מהמגזר העסקי לציבורי נבדלו מאלה שנשארו במגזר העסקי.

מהמחקר עולה כי שהעובדים המוכשרים יותר נטו לעזוב את המגזר הציבורי אף על פי ששכרם היה גבוה מזה של עמיתיהם הדומים להם בתכונות הנצפות. ממצא זה תקף בעיקר לגבי גברים ממרבית קבוצות האוכלוסייה, אך גם לגבי קבוצות אוכלוסייה שונות של נשים. בנוסף, העובדים המוכשרים יותר נטו להישאר במגזר העסקי. הממצא האחרון תקף לגבי שני המינים באותה מידה.

עוד נמצא שעובדים משכילים, עובדים בעלי משלח יד-אקדמי, עובדים שעבדו שעות מעטות יחסית ונשים נטו להישאר במגזר הציבורי. מלבד זאת, גברים באופן כללי נטו להישאר במגזר העסקי. בנוסף, בעלי משלח יד אקדמי נטו לעזוב את המגזר העסקי ומנהלים באופן כללי נטו להישאר במגזר שבו הם עבדו בתחילת התקופה.

המחקר בדק גם אם קצב עליית השכר החודשי של העובדים שעברו ממגזר למגזר במהלך התקופה היה שונה מזה של העובדים שנשארו באותו מגזר לאורך כל התקופה.

נמצא שעליית שכרם של העובדים שעברו מהמגזר העסקי לציבורי הייתה נמוכה ב-25%-35% מזו של העובדים אשר נשארו במגזר העסקי. לעומת זאת, ממצא מפתיע במידה מסוימת הוא, שעליית שכרם של העובדים שעזבו את המגזר הציבורי לא הייתה שונה מזו של העובדים אשר נשארו בו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה