ת"א סגרה את השבוע בעליות חדות: קבוצת דלק זינקה 7% ואילו העליות בכיל התמתנו בסיום
המדדים המובילים בבורסה בתל אביב סגרו את יום המסחר בעליות שערים חדות אך לא הצליחו למחוק את הירידות הסיכום השבועי. ברקע לעליה היומית, אקורד סיום חזק מאוד אמש בוול סטריט. טבע היא הסיפור בבורסה הישראלית לאחר שאמש נודע כי ענקית הגנריקה הישראלית נמצאת במו"מ לרכישת, באר פארמסוטיקלס, חברת תרופות גנריות בארה"ב, תמורת 7.5 מיליארד דולר.
באסיה סגרו המדדים המובילים בעליות שערים חדות בהובלת סקטור הפיננסים, אשר סיפק אתמול הקלה נקודתית עם פרסום דוחותיה הטובים מצפוי של וולס פארגו. שנחאי ירדה 0.78% וסגרה בניגוד למגמה.
באירופה מתנהל כעת המסחר בעליות שערים חדות לאור העליות הנאות שנרשמו אמש בוול סטריט והפתיחה החיובית. המומנטום החיובי חזר לשווקים הגלובלים לאחר שנגיד הבנק המרכזי בארה"ב, בן שלום ברננקי, הדגיש אמש את דאגתו מהאינפלציה הגואה בארה"ב. בכך, אותת ברננקי כי יש בכוונתו להעלות ריבית, ושלח את הנפט ליום נוסף של ירידות, מה שהיטיב עם שוקי המניות וגם עם הדולר.
בשוק הסולידי נרשמה סוף סוף התאוששות כאשר מדדי התל-בונד מטפסים בשיעור של כ-0.4%. הדולר מזנק ב-1.3% ונסחר סביב 3.39 שקלים. התחזקות הדולר מול השקל תורמת לאווירה החיובית בשוק המניות בתל אביב, שכן אם זו תימשך היא תביא להפחתת הפגיעה בייצוא הישראלי, פגיעה שנגרמה כתוצאה מההיחלשות המתמשכת של הדולר.
מדדים מובילים: המעו"ף סגר בעליה של2.37% לרמה של 1,009 נקודות, ת"א 75 הוסיף 4.4%, מדד הנדל"ן זינק 5.36% ומדד הבנקים עלה ב-4.84%.
מניות במרכז
חברת התרופות הישראלית טבע (סימול: TEVA) נמצאת במו"מ לרכישת חברת התרופות באר פרמסוטיקלס (סימול: BRL) תמורת כ-7.5 מיליארד דולר, כך לפי פרסומים בתקשורת הישראלית. המחיר מהווה פרמיה של 48% על מחיר סגירת המניה היום במסחר. במידה והמו"מ ייסגר מדובר בעסקה הגדולה ביותר בהיסטוריה של חברה ישראלית.
מניית דיסקונט סגרה בעליה של כ-6% והובילה את העלות בסקטור הבנקאות לאחר שכלל פיננסים העלה המלצה ל"תשואת יתר".
אל על רשמה היום עליה של קרוב ל-4% והגיבה בחיוב לירידות במחיר הנפט, זאת בנוסף להתחזקות סקטור התעופה בארה"ב. דלתא איירליינס זינקה ב-27%, קונטיננטל טיפסה 38% וסקיי ווסט הוסיפה 11%.
כיל נסחרה בעליות חדות שהתמתנו לקראת הסיום. האנליסט מג'יי פי מורגן, דיוויד סילבר אמר אתמול כי חברת קנפוטקס, קונסורציום ייצוא האשלג עבור חברות הדשנים הקנדיות, העלתה את מחיר הספוט עבור האשלג ל-1000 דולר לטון עבור מספר לקוחות אסייתים. הבוקר חזר בית ההשקעות מריל לינץ' על המלצת "קנייה" לכיל עם מחיר יעד של 90 שקל.