הצעת חוק לעידוד התאמה של מקומות עבודה לנשים

ביום 29.1.2008 פורסמה הצעת חוק לעידוד התאמה של מקומות עבודה לנשים ולשילוב ולקידום נשים, התשס"ח-2008
עו"ד לילך דניאל |

ביום 29.1.2008 פורסמה הצעת חוק לעידוד התאמה של מקומות עבודה לנשים ולשילוב ולקידום נשים, התשס"ח-2008 (להלן: "הצעת החוק"). להלן עיקרי הצעת החוק:

בהתאם לדברי ההסבר להצעת החוק, מטרת הצעת החוק להגביר את המודעות הציבורית לקשיים העומדים בפני נשים בבואן להשתלב בשוק העבודה, ולקדם שינוי של התרבות העסקית, זאת באמצעות תמריצים למעסיקים להתאים את מקומות העבודה לנשים בכלל ולהורים בפרט, ומתן תמריצים לשילוב וקידום נשים בעבודה.

על פי הצעת החוק, תוקם במשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה (להלן: "משרד התמ"ת), מינהלת שילוב וקידום נשים בעבודה (להלן: "המינהלת").

במינהלת יהיו 11 חברים, שימנה שר התמ"ת, ביניהם, שופטת בדימוס של בית הדין הארצי לעבודה, אשר תהיה יו"ר המינהלת, נציגים של משרדי ממשלה הנוגעים בדבר, ארגוני נשים, ארגוני עובדים, ארגוני מעסיקים ונציגי אקדמיה העוסקים במגדר וקידום נשים.

בהתאם להצעת החוק, המינהלת תקבע אמות מידה לבחינת התאמת מקומות עבודה לנשים ושילוב וקידום נשים בעבודה, לצורך מתן אותות הכרה ומענקים, זאת בכפוף לאישור שר התמ"ת ולאחר התייעצות עם הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת.

על פי הצעת החוק, מעסיק יוכל להגיש בקשה למשרד התמ"ת, לקבלת מענק או אות הכרה, ומשרד התמ"ת יוכל לפנות למעסיק ולהמליץ לו להגיש בקשה כאמור.

בהתאם לדברי ההסבר להצעת החוק, הענקת אות הכרה תקנה לפועלם של מעסיקים הראויים לכך הכרה והערכה חברתית, תפרסם את פועלם, והם ישמשו דוגמא להתנהלות ראויה של מעסיקים.

עוד מוצע לקבוע, כי משרד התמ"ת יוכל לשלול אות הכרה שניתנה למעסיק, אם מצא שלא היתה הצדקה לתיתו או חל שינוי בנסיבות המצדיק שלילתו. הביטוח הלאומי הוא מרכיב בסיסי ביישומה של מדינת רווחה, ולו שתי מטרות עיקריות: לספק לאזרח פרנסה בתקופות שאינו מסוגל לפרנס את עצמו, באופן זמני או קבוע: בעת אבטלה, פגיעה בעבודה, לידה ועוד.בישראל נכלל בקטגוריה זו גם שירות מילואים.להבטיח רמת חיים מינימלית הולמת (הבטחת הכנסה), כך שימנע מצב של עוני.

(*) המידע באדיבות "כל עובד" - מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה