גם בסיטי שוריים לגבי כי"ל: מעלים מחיר יעד ל-56 ש' למניה

בענקית הבנקאות האמריקנית מצטרפים למריל לינץ' וממליצים "קנייה" למניית הכימיקלים. רואים הרבה "בשר" במשא-ומתן עם סין, הצורכת כ-26% מהאשלג העולמי ואומרים שההנחות שלה לא יחזיקו עוד הרבה
אריאל אטיאס |

ענקית הבנקאות האמריקנית, סיטי, לא ממתינה ומצטרפת היום למריל לינץ' - מעלה מחירי יעד למניית כיל. בסיטי, צופיים עלייה חדה במיוחד במחירי האשלג, ומציינים את סגירת המחיר החדש של חברת Belarusian Potash Company (השייכת 50% ל- Uralkali), הגובה ב-25% ממחירי האשלג בדרום-מזרח אסיה (בהוצאת הודו) הנוכחיים, עלות של 500 דולר לטון.

"המחירים התחילו את שנת 2007 רק ב-210 דולר לטון" כותבים האנליסטים ומדגישים שלמרות שזהו אזור מינורי (5% ממכירות האשלג) עבור כי"ל, הוא "ממחיש את הלחץ הקיים בשוק לקראת שנת 2008".

תחת הכותרת, "בשר טוב במשא ומתן עם סין", מציינים בסיטי שישנו לחץ על הסינים לקבל העלאת מחיר משמעותית במחירים. "המחירים לסינים הינם 250 דולר לטון, בערך חצי מהמחיר לאזור דרום-מזרח אסיה והרבה מתחת לאזורים אחרים", אומרים בסיטי ומציינים שמבחינה היסטורית סין נהנתה מהנחות גבוהות, בהתחשב שהיא צורכת כ-26% מצריכת האשלג העולמית. אך למרות זאת, "ההנחה הזאת הגיעה עכשיו לקיצוניות".

בשורה התחתונה, בסיטי מעניקים המלצת קנייה לכי"ל ומעניקים מחיר יעד של 56 שקל למניה, כ-17.8% מעל מחיר הפתיחה הבוקר, זאת בהתבסס על הגידול הצפוי במחירים בשווקי האשלג והפוספטים האטרקטיביים בעולם, אשר לדעתם אמורים להביא להכפלה של הרווחים בשנת 2008.

מוקדם יותר הבוקר, הייתה זאת מריל לינץ', שהעלתה מחיר יעד עבור מניית כי"ל ל-54 שקל. "בעצם מחירי דשני הפוספטים והאשלג עלו בדולר ליום בשנת 2007, וזה דבר שאנשים לא רואים", אמר חיים ישראל, ראש מחלקת המחקר במריל לינץ בישראל.

מניית כי"ל שפתחה את הבוקר בירידה של 1.3% עברה להיסחר בעליות של 1.4% בהמשך לשתי ההמלצות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה