ליאור צורף: "הבלוגרים הם כלב השמירה של העיתונות"

ראש קבוצת השיווק הדיגיטלי במיקרוסופט ישראל אמר את הדברים בכנס הבלוגרים הבינ"ל ה-1 בישראל; דיקן ביה"ס סמי עופר לתקשורת בבינתחומי הרצליה: "הבלוגים הם חלק ממהפכת המידע וישנו את הפוליטיקה ותרבות הצריכה"
אפרת אדיר |

בלוגרים ידועים ומובילים מהארץ ומחו"ל, אנשי אקדמיה, עיתונאים ואישים בולטים בתעשיית ההיי-טק והאינטרנט הגלובלית השתתפו אתמול והיום (ב') בכנס הבלוגרים הבינלאומי ה-1 בישראל (Blogference), שערך בית ספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה..

במסגרת פאנל בנושא "שימוש בבלוגים כמכשיר פוליטי", אמר ד"ר נעם למלשטריך-לטר, דיקן בי"ס סמי עופר לתקשורת, כי "הבלוגים הם חלק ממהפכת המידע והם עתידים לשנות את הפוליטיקה, תרבות הצריכה וכדומה".

בישראל יש כ-200 אלף בלוגרים, הכותבים ללא צנזורה וללא עריכה. ד"ר למלשטריך-לטר, חושב שהפרופיל הפסיכולוגי של כל בלוג מאפשר ללמוד על התנהגות הגולשים ולבנות פרופיל פסיכולוגי מושלם של הגולש על פי העדפותיו. "הפרופיל הזה יאפשר בעתיד, בין היתר, לחזות את ההתנהגות שלנו - כיצד נצביע בבחירות, לאיזה אתרים נגלוש ואיזה מידע נחפש", ציין ד"ר למלשטריך-לטר.

משתתף אחר בפאנל, מיכה סיפרי, עורך "הפורום לדמוקרטיה אישית" שהגיע לכנס מחו"ל, הסכים עם דבריו של למלשטריך ואמר: "הבלוגים לא משנים את טבע האדם אבל יכולים להשפיע על המבנה הפוליטי, בכך שהם מסבים תשומת לב לדיון הפוליטי. האינטרנט מספק 'אחריות דיווח' - גוגל לא שוכח - אם מישהו אמר משהו, ניתן לבדוק מיד מה אמר לפני שנים. בלוגרים מציפים ומעלים נושאים לסדר היום, אשר המדיה המסורתית לא מתייחסת אליהם, וכך מצליחים להפוך את הנושאים ל'חמים'".

בפאנל אחר שהתקיים בכנס ועסק בנושא: "הפסיכולוגיה של כתיבת בלוגים", אמר ליאור צורף, ראש קבוצת השיווק הדיגיטלי במיקרוסופט ישראל: "אנחנו לוקחים את העקבות שאנשים משאירים בעולם הדיגיטלי, חוקרים אותם ומפתחים תוכנה שמאפשרת ללמוד מהם דברים מעניינים. היום, לקבוצות בעלות כושר ביטוי ונוכחות באינטרנט יש עוצמה אדירה".

עוד הוסיף צורף, כי לדעתו "בשנים הקרובות אנחנו עומדים בפני שינוי במקורות, בין אם זה הבלוגר שיהפוך לעיתונאי ובין אם העיתונאי יעקוב אחרי האינטרנט לחפש מידע. קהילת הבלוגרים גוברת בהשפעתה על כל החברות העסקיות שמשווקות מוצרים בדרך המסורתית. אנחנו רואים מקרים רבים בהם כלב השמירה של עולם העיתונות זה הבלוגרים".

צורף אף צופה לשינוי משמעותי שיעבור עולם השיווק ומדבר על זניחת הצפייה בפרסומות בטלוויזיה והעליה בצפיה סלקטיבית, בזכות טכנולוגיה זמינה וזולה יותר.

גם גיא מור, מנכ"ל חברת האינטראקטיב TBWA/DIGITAL חושב שהבלוגים שינו את מפת הפרסום והעיתונאות. לדבריו, "בלוגים כחלק מתוכן הגולשים יצרו למפרסמים מעין ריטוש של המציאות הפרסומית. הבלוגרים החדשים מבטאים אג'נדה שונה בתכלית מהעיתונאים וגורמים עניין מוגבר לקהלים שונים אם זה בתכנים חדשותיים, אך בעיקר מבחינת התכנים היומיומיים והאישיים".

ויש גם מי שחושב אחרת על תפקיד הבלוגרים. כרמל וייסמן מהאוניברסיטה העברית, טוענת שיש בלוגרים שכלל לא נמצאים באינטראקציה עם הקוראים שלהם ומפספסים את המימד של הדיאלוג. "אנשים שכותבים בלוג ולא מתקשרים עם הקוראים שלהם אינם כותבים בלוג בעיני", אמרה וייסמן במסגרת הפאנל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה