חריגים השבוע: פאנגאיה קפצה 28% וויליפוד עלתה 13%
שבוע המסחר נחתם אמנם בעליות שערים נאות, אך בסיכום שבועי רשמה הבורסה התל אביבית שבוע נוסף של ירידות. מתוך ארבעת השבועות האחרונים, בשלושה מהם סגרה הבורסה בירידות ולצד זאת, המעו"ף רחוק פחות מ-2% מהשיא שנרשם בתחילת החודש. כלומר, אנחנו נמצאים במהלך של דשדוש עם נטייה ברורה לירידות שערים.
מדד המעו"ף
המדד רשם השבוע ירידה של 0.54% כאשר המניות הבולטות במדד היו פועלים שירדה 3% (כולל קפיצה של 2.3% ביום המסחר האחרון) וטבע שעלתה 3.73%.
מדד ת"א 75
המדד רשם השבוע ירידה של 1.92% כאשר המניות שבלטו במדד היו גיוון שקפצה 13.75%, פורמולה שזינקה 7.4% ומנגד אלרוב שירדה 7.9%.
מדד הנדל"ן
המדד בלט השבוע והוביל את הירידות עם ירידה של 2.67%. מניית ג'י.טי.סי נחתכה השבוע 6.4% ואפריקה נכסים טיפסה 6.5%.
מדד הבנקים
המדד איבד השבוע 2.45% וזאת למרות שביום המסחר האחרון רשם עליה של 1.14%. מניית הפועלים התממשה ב-3% ומניית לאומי התממשה ב-2.75%.
מניות שכדאי לשים לב אליהן
הראשונה שלנו השבוע היא מניית פאנגאיה נדל"ן, שזינקה השבוע ב-28.5% וריכזה מחזור ממוצע שבועי של 15 מיליון שקל. החברה, אשר עוסקת החל משנת 2005 באיתור וביצוע השקעות שונות בתחום הנדל"ן, דיווחה ביום שלישי, כי היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת 570 דירות ו-5 חנויות, בשטח בנוי כולל של כ-36,000 מ"ר ו-9 דונם אדמה בעיר בגרמניה, בתמורה כוללת של כ-152 מיליון שקל. המניה החדשה של גאידמק, מניית וילי פוד, רשמה השבוע עליה של 13% בלבד, למרות שהמיליארדר רכש את השליטה בחברה בפרמיה של כ-70%. נראה, כי לאחר פיצוץ עסקת טיב טעם, הציבור ספקן לגביי מניותיו ולכן המניה הגיבה באדישות יחסית ובימים שלאחר מכן הלכה והתממשה.
מניית מלל המשיכה השבוע לרכז עניין רב והתממשה בשיעור של 18% לפני שקפצה בשיעור של 13.7% ביום המסחר האחרון. בשבוע שעבר זינקה מלל בשיעור של 83% לאחר שהודיעה כי תהפוך לזרוע הנדל"ן של קבוצת גאון השקעות של בני גאון.
מניית רבד רשמה השבוע עליה של 5.7% וריכזה מחזור מסחר יומי גבוה ביותר, של כמעט 4 מיליון שקל. מאז רכש יגאל אהובי את השליטה בחברה לפני 4 חודשים זינק שווי החברה פי 3. אהבי לא ביצע אפילו פעולה אחת מאז רכש את השליטה אך בשוק נותנים קרדיט לאיש העסקים הידוע ומעלים את המניה הרבה מעבר לשווייה ההוגן.
ועצה לסיום כהרגלנו: בשבוע הקרוב כדאי לשים לב להתנהלות השווקים באירופה וארה"ב. בשני המשקים הללו יתכנסו ראשי הבנקים המרכזיים כדי להחליט על גובה הריבית של הדולר ואירו בתקופה הקרובה - המשמעות היא, כי השפעת ההחלטה עשוי להביא עם הזמן לשינוי מגמה במסחר במט"ח גם אצלנו. חשוב להדגיש, כי מירב האנליסטים חושבים שמדובר יהיה בתהליך של יותר מחודש עד שנראה שינוי של ממש - אם בכלל.