טיץ: כולם עשו בקדייטינג אבל ב-SEC טפלו רק בקטנים

מתוך 2000 חברות שנסחרות בנאסד"ק שנחשפו אצלן בעיות בהענקת אופציות לעובדים רק 150 הגיעו לדיונים אצל ה-SEC. הם העדיפו לא להתעסק עם החברות הגדולות
דותן לוי |

"תגמול עובדים שווה לחברה את הכסף", כך לדברי יורם טיץ, מנכ"ל משותף בארנסט & יאנג ישראל. "אם אנחנו מסתכלים על התגמולים הנדיבים שנותן יצחק תשובה למנהלים שלו, זה בהחלט השתלם לו. הבעיה היא שלא כולם נדיבים כמוהו, וחברות רבות מעדיפות לחסוך על העובדים, בגלל העלויות הגבוהות, וההשתקפות בדוחות".

טיץ, אשר נשא את דבריו בכנס פורום ה-CFO התייחס גם לשערוריות האופציות. פרשות הבקדייטינג לא עשו לנו דברים טובים, אבל חשוב להסתכל על הדברים בפרופרציות. הבעיות היו לא רק אצל החברות הישראליות, אבל ה-SEC האמריקנית העדיפה להיות גיבורה על החברות הקטנות, ולהתעלם מהגדולים. הנתונים מראים, כי למעלה מ-2000 חברות שנסחרות בנאסד"ק דיווחו על ליקויים באופציות, אך מתוכם רק 150 הגיעו לדיונים ב-SEC אשר מצא עצמו חסר אונים ביכולתו שאין להתמודד עם זה. בסופו של דבר, הוסיף טיץ, ננקטו הליכים משפטיים רק נגד מנהלים שבצעו מעשים פליליים כמו קובי אלכסנדר.

טיץ הוביף, כי בעקבות חשיפת פרשות הבקדייטינג, רשות לניירות ערך מנסה להגביל את החברות בכמות האופציסת שהיא מעניקה לדירקטורים ובכך יוצרת למעשה מצב שבו היא מעמתת את הדירקטוריון עם ההנהלה הבכירה. בחודשים האחרונים זה מאד בלט ואף גרם התפטרותם של 2 דירקטורים בחברת נגב קרמיקה.

בנוסף, בשנים האחרונות אנחנו רואים ירידה בכמות המוענקת, ובמקביל עליה בדרג העובדים שמתוגמל. הסיבה לכך, היא שבעבר חברות העניקו אופציות שהשוק לא ידע להתמודד איתן. דוגמה לכך היא CFO שעזב לאחרונה את החברה שלו מכר את המניות שלו והמניה התרסקה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה