שוקי המטבעות: שחיקה נוספת בדולר עומדת בפתח

על פי התנהלות השוק בימים האחרונים ובמיוחד של השטרלינג האנגלי אשר לרוב מתחיל ומוביל מהלכים נראה שאנו בפתחה של עוד תנועה חזקה כלפי מעלה
יוסי פינק |

בשבוע שעבר הערכנו שהמטבעות האירופאים בסימן המתנה והכי נכון יהיה פשוט לחכות שהמגמה המשנית והמינורית יסתנכרנו עם הראשית שאורכת מינימום שנה, ושכבר מוגדרת עליה .

על פי התנהלות השוק בימים האחרונים ובמיוחד של השטרלינג האנגלי אשר לרוב מתחיל ומוביל מהלכים נראה שאנו בפתחה של עוד תנועה חזקה כלפי מעלה. ומתקדימי העבר סביר שיסחוף אחריו גם את היורו ויגרום לשחיקה נוספת של הדולר האמריקאי.

אולם גם במקרה הנוכחי כדאי מאוד להמתין בסבלנות עוד מספר ימים על מנת לקבל את האישור הסופי שהקרקע באמת יציבה למהלך חזק – במיוחד לסוחרים המגדירים עצמם swing traders אשר סוחרים לטווח זמן של מספר ימים ולא ממהרים לסגור את הפוזיציה שעתיים אחרי שנפתחה. המכשול הראשון איתו יצטרך להתמודד השטרלינג היא רמת ה- 1.9960. פריצה אמינה אשר תגובה במומנטום חזק תאשר את העובדה שהמגמה המשנית שאורכת מינימום 3 שבועות הפכה לעליה. בהנחה והתרחיש יתממש והפריצה אכן תגיע כל שנותר הוא לחכות לתיקון הראשון שאחרי על מנת לתזמן את הכניסה לעסקה על ידי המגמה המינורית שאורכת מינימום 3 ימים. להבנת נושא המגמות בצורה מעמיקה יותר מומלץ בחום להיכנס למדור הניתוח הטכני של אייל גורביץ באתר.

בנוסף כדאי לבחון את יומן הנתונים השבועי לצורך איתור אותם נתונים שצפויים להתפרסם בבריטניה וארה"ב, נתונים אשר יכולים להוות טריגר לתחילת מהלך חזק בשוק ולתמוך מבחינה פונדמנטלית במגמת המחירים הטכנית.

בין הנתונים הללו ניתן למצוא את דורשי דמי האבטלה החדשים בארה"ב אשר צפוי להתפרסם מחר, 15:30, שעון ישראל. דו"ח זה מפרט את מספר העובדים שהגישו בקשה ראשונית לדמי אבטלה במהלך השבוע שחלף. (הדו"ח מצביע על מספר הפונים ולא על מספר המאושרים. אדם זכאי לדמי אבטלה אם הוא פוטר שלא מרצונו). האנליסטים נוטים לייחס חשיבות למדד שבועי זה מאחר ויש לו השלכות על דו"ח התעסוקה החודשי: עלייה במספר דורשי דמי האבטלה מעיד בד"כ על עלייה בפיטורים והחלשות שוק העבודה. מנגד, ירידה במספר דורשי דמי האבטלה מפורשת כעדות על שיפור במצב התעסוקה.

במבט ראשון, השימוש בנתון זה (ככלי המודד את הפיטורים בפרקי זמן מסוימים) להערכת מצבו של שוק העבודה, נראה הגיוני. במקרים רבים, נתון זה אכן מלמד אותנו רבות על דו"ח התעסוקה הצפוי, אך במהלך השנים זכורים מקרים בהם דורשי דמי האבטלה הביאו לפירוש לא נכון של התעסוקה. בשורה התחתונה, דו"ח דורשי דמי האבטלה החדשים אינו נחשב לכלי אמין דיו להערכת השינויים החודשיים במספר המועסקים וכדאי לבחון כיצד השוק מגיב לפרסום.

בשבוע שעבר עמד הנתון על 311,000 דורשי דמי אבטלה חדשים. כל תוצאה מעל תהיה שלילית לדולר האמריקאי ועשויה להוביל להתחזקות האירופאים כנגדו .

ניתן לומר שאנו קרובים לנקודה מאוד מעניינת. אני עדין דבק בהערכותיי הקודמות לגבי יעד המחירים של השטרלינג האנגלי ,רמות - 2.10 עד סוף השנה. אין ספק שהמטבע הוא חביב הסוחרים בגלל מהלכיו החזקים ולכן כדאי מאוד לעקוב אחריו בדריכות ולהיות מוכנים למצב בו התרחיש אותו תיארנו יתממש. זאת מכוון שהאנגלי נחשב גנטלמן חמקמק ולרוב נוטה להשאיר הרבה סוחרים שנרדמו בשמירה פעורי פה לאחר שקפץ 500 פיפסים בתוך מספר ימים.

מאת: סלם רובי, אנליסט בכיר ומרכז אסטרטגיות המסחר באפיקס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה