מנכ"ל HOT: אם יאושרו פרסומות נוריד המחיר
אחד הפאנלים שהתקיימו במסגרת וועידת התקשורת והאינטרנט השנתית של גלובס, דן בסוגיית הטלוויזיה והקשר עם עולמות התוכן בפס הרחב. אחד מחברי הפאנל, אילן טוביהו, המכהן כמשנה למנכ"ל רשת, דיבר על כך שהטלוויזיה עדיין שולטת מבחינת מדיום עיקרי, והאינטרנט משמש כמדיום תומך.
אתר רשת הושק לפני כ-4 חודשים וטוביהו צופה לו גדולות ומתכנן לשדר תכנים ייעודיים רק לגולשי האתר ואף להשקיע כסף בהפקות מקור מקוונות. "הפרסום בטלוויזיה לא מספיק חזק", אומר טוביהו בראיון ל-BizTv, "כי למרות שאנחנו מפרסמים את האתר בטלוויזיה, האתר לא הופך להיות ברנד יותר מהפלטפורמה שמפרסמת אותו". גם סקר TIM אינו עדכני לדעתו ו"בדיקת צפייה בדפים באתרים היא פאסה. אני מציע שנערוך סקר TUM בצפייה בווידיאו".
על השינויים בעוגת הפרסום ומעבר של תקציבים לטובת האינטרנט, אומר טוביהו כי עוגת הפרסום תקועה כבר שנים על סכום של 800 מיליון דולר בשנה, סכום המשתווה לכ-2% מעוגת הפרסום בארה"ב וביפן. "הגיע הזמן שנחשוב איך מגדילים את עוגת הפרסום למיליארד דולר", אומר טוביהו ומוסיף "הפרסום ברשת עולה אך לא על חשבון הטלוויזיה אלא על חשבון הפרינט".
לטענתו, הערוצים המסחריים 2 ו-10, ערוצי הנישה כמו ערוץ המוסיקה 24, ערוץ 9, חברת הכבלים HOT וחברת הלווין YES - כולם מפסידים כסף מלעשות טלוויזיה, בשל ההשקעה הכספית הגבוהה בהפקות מקור, ביצירה ישראלית ובעמידה בדרישות הרשות השניה והמועצה לשידורי כבלים ולווין. "אם חברות לגיטימיות עדיין מפסידות כסף, אולי צריך לעשות ניתוח מחדש של המצב ולבדוק איפה כשלנו?", מציע טוביהו.
HOT תוריד מחיר מנוי אם יהיו פרסומות
משתתף נוסף בפאנל הוא מנכ"ל HOT, דוד קמיניץ שהבטיח כי במידה ויפתחו את הכבלים לפרסום, הוא יוריד את מחיר המנוי. קמיניץ מאמין גם בערוצי הנישה אשר באים לידי ביטוי, לדבריו, לא רק בעצם השידור כערוץ לינארי אלא גם ב-VOD ומתכוון להכניסם גם לאינטרנט. "יש להם מקום נכבד" אומר קמיניץ.
שרות ה-VOD של הוט נחשב להצלחה וברגע ש-YES תקבל אישור לפעול במתכונת זו, תהיה ל-HOT בעיה. קמיניץ מספר, כי ל-VOD יש 6,000 שעות שידור עם יכולת כניסה של 60 אלף איש בעת ובעונה אחת ומכנה זאת כ"בית קולנוע ענק, בו מרעננים תכנים ברמה היומיומית על-פי מודלים סטטיסטיים".
כיום, נמצאת HOT באינטרנט עם תוכנית "מה קשור" המשודרת ב-flix ועם "האלופה" המשודרת ב-YNET. בעתיד, מתכנן קמיניץ לשלב תכנים נוספים ברשת. לדבריו, "מה שלא נוכל לתת ל-VOD, נעביר לאינטרנט".