האם הדולר עוצר להפוגה? - נחלש הבוקר ב-0.38%
אחרי מהלך נאה של עליות, המטבע האמריקני עוצר למנוחה. הדולר פתח את יום המסחר בירידה של 0.38% לרמה של 4.049 שקל. האירו מאבד 0.17% ונסחר סביב 5.509 שקל.
המתיחות במישור הפולטי הכבידה על המטבע המקומי שרשם אתמול ירידה של 0.7% , השער היציג נסגר אתמול ברמה של 4.0650 . היציבות סביב השקל ממשיכה להתערער וחוסר הוודאות מושך משקיעים רבים לנטוש את השקל לטובת מטבעות זרים ובהם השטר הירוק. במבט על המסחר בעולם רושם הדולר התחזקות מסויימת על רקע נתוני מאקרו מעודדים מהימים האחרונים , ללא ספק התחזקותו של הדולר בעולם השפיעה גם על יחסי הכוחות של הזוג דולר/שקל.
הדולר מצליח לשמור על יציבות כנגד העיקריים, האינפלציה הגואה בארה"ב מדאיגה יותר את מקבלי ההחלטות מאשר ההאטה המסויימת בצמיחה, לכן עשוי הפדרל ריזרב לשמור על שיעור הריבית ברמה של 5.25% כמדיניות לחודשים הקרובים. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3600 אל מול האירו, סביב הרמות של 120.20 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9905 אל מול הסטרלינג.
נתונים מאקרו כלכליים מעודדים מצליחים להעניק תמיכה מסויימת לדולר, הזמנות מוצרים ברי קיימא ומדד מנהלי הרכש הפתיעו את המשקיעים לטובה, "הפרסומים המעודדים מכיוונה של הכלכלה האמריקאית משרים נחת בקרב המשקיעים", ג'ררד קץ, ראש מחלקת מט"ח ואסטרטג מטבעות Chartered Bank .
ביפן, היין ממשיך את מסע היחלשותו בעולם ועשוי להיסחר תחת לחץ בימים הקרובים. המטבע היפני נסחר סביב רמות שפל של כל הזמנים אל מול האירו כאשר המגמה עדיין רחוקה מסיום, גם אל מול הדולר רושם היין ירידות חדות כשנסחר אתמול סביב 120.30 שפל של חודשיים. האטה אינפלציונית השוררת ביפן לא תאפשר העלאות ריבית בחודשים הקרובים ולכן משקיעים רבים מוכרים את היין הזול לטובת מטבעות נושאי ריבית גבוהה יותר כדוגמת האוסי האוסטרלי והקווי הניו זילנדי.
היומן הכלכלי טומן בחובו מס' נתונים כלכליים שימשכו את תשומת הלב, בארה"ב בשעה 15:30 (שעון ישראל) יתפרסמו מספר תביעות מחוסרי עבודה הצפי הוא לעליה לרמה של 325 אלף ,כל מספר גבוה מזה עשוי לתמוך בשטר הירוק. את מרכז הבמה יתפוס בשעה 17:00 (שעון ישראל) מדד מנהלי הרכש (ISM) ללא ייצור, אם תממש צפיית הכלכלנים לנתון מעודד של 53.0 עשוי הדולר לשמור על יציבות ואולי אף להתחזק.
זהב: ירידת מחירים נוספת שולחת את הזהב לשפל של חודש. התחזקותו של הדולר בימים האחרונים שומרת על יציבות מסויימת סביב מחירו של הזהב, גורם נוסף ליציבות סביב מחירים נמוכים הוא תקופת החגים ביפן המשאירה את הסוחרים היפנים מחוץ לפעילות בימים אלה. "אל תמהרו להספיד את המתכת הזהובה, רמת המחירים הנוכחית נראית אטרקטיבית ועשויה להביא לזרם חדש של ביקוש משוק התכשיטים שידחוף את המחיר מעלה לכיוון 685 דולר" , John Reade, head of metal strategy at UBS Investment Bank. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב רמות של 675.70 דולר לאונקיה.
נפט: חוזה עתידי על הנפט רושם ירידות מחירים חדות על רקע עליה במלאי הנפט וירידה מתונה בלבד במלאי הבנזין בארה"ב. כל עוד אספקת הנפט מגיעה כסידרה לצרכנית האנרגיה מספר 1 בעולם אין סיבה ממשית לעליות מחירים, פרסום המלאי ע"י EIA אתמול היווה מעין צפירת ההרגעה לסוחרי הנפט ושלח את מחירו לירידות. "טווח המחירים צפוי להיות צר בתקופה הקרובה ויש להניח כי נוכח העליה בביקוש לבנזין לקראת עונת הנסיעות יעשו המחירים את דרכם בחזרה למעלה לכיוון 70 דולר בשבועות הקרובים", Eric Wittenauer,Analyst at A.G. Edwards in st. Luis, Missouri. כעת נסחר חוזה עתידי על נפט סביב רמות של 63.75 דולר לחבית.