שטראוס-עלית שוב הובילה את טבלת המפרסמים ב-2006

לאחר צמיחה של 5.6% לעומת 2005. נתוני יפעת בקרת פרסום מציגים היום תמונה של הענף לפיה, רשתות השיווק ושופרסל בראשן - הובילו את קטגוריות הפרסום השונות בהיקף ההוצאה בתחום אשתקד
שרות Bizportal |

שטראוס-עלית המשיכה להוביל ב-2006 את טבלת המפרסמים בשוק הישראלי עם גידול קל של כ-5.6% יחסית ל-2005. גידול אשר נבלם בשל פרסום מינורי ברבעון 4. המותגים הבולטים של החברה בפרסום השנה היו דנונה, מילקי, שוקולד פרה, שוקו יטבתה ועוד.

גם השנה מפרסמת יפעת בקרת פרסום את דירוגי ענף הפרסום במחירים ריאלים, המקורבים למחירי אמת, תוך כדי שהיא מצליבה בין מסד הנתונים שלה הנשען על מחירי מחירון ובין ההוצאה לפרסום לשנת 2006. כמו כן, מכיוון שבמעבר למחירים ריאלים נוצרו מצבים של הפרשים קטנים בהשקעה בפרסום, הוחלט ביפעת בקרת פרסום לאחד לקבוצה אחת במידה וההוצאה הריאלית לפרסום של שני גופים או קטגוריות מאד קרובה.

את המקומות 2-4 חולקים שלושה מפרסמים המציגים גם הם גידול בפרסום השנה: שופרסל, פרטנר ופרוקטר אנד גמבל. שופרסל היא היחידה מבין השלושה המציגה גידול של קרוב לכ-50%, בשל השקת תת הרשת שופרסל ביג והיותה בין המפרסמים הדומיננטיים בחודשי המלחמה בצפון.

אסם הממוקמת במקום השמיני השנה היא המפרסמת עם אחוז הירידה הגדול ביותר בפרסום מתוך 20 הגדולים (כ- 20%) עם ירידה בולטת בפרסום של ביסלי, סלטי צבר, טסטרס צ'וייס, אבקות מרק לתיבול, טבעול ועוד.

לעומתה, אינטרביוטי הממוקמת בקבוצת המקומות של 13-15 מפגינה עלייה מרשימה בפרסום של כ-51%. אינטרביוטי מפרסמת השנה ביתר שאת את מוצרי לוריאל השונים ומוצרים רבים שכלל לא פורסמו בשנת 2005 כמו: בשם HYPNOSE, GARNIER, בושם פולו BLACK, ARMANI CODE ועוד.

קטגוריות – רשימת 20 הקטגוריות המובילות בפרסום מספרת למעשה את סיפורו של ענף הפרסום. ככלל, הקף ההוצאה לפרסום של הקטגוריות המובילות נותר בעינו ועומד על כ-375 מליון דולר אולם תמהיל הטבלה משתנה ומעיד על השינויים והמגמות בענף.

שלוש הקטגוריות המובילות בפרסום הן רשתות שיווק, תקשורת סלולרית ורכב פרטי. קטגוריית רשתות השיווק מגדילה את כוחה וממצבת עצמה כאחד ממנועי הצמיחה החשובים של ענף הפרסום. הקטגוריה הגדילה את ההוצאה לפרסום בכ- 21% בשנת 2006 עקב הצמיחה הפרסומית המואצת של רשת שופרסל שהשיקה את שופרסל ביג השנה באמצעות גיתם BBDO ופרסום בריקמן והמשך פרסום מאסיבי של מגה באמצעות מקאן אריקסון וסופרפארם באמצעות באומן בר ריבנאי.

עובדה שראוי לציין, היא כי שופרסל תופסת כמעט רבע מכלל הפרסום בקטגוריה וכי המשביר לצרכן שנחלש פרסומית בשנים האחרונות, חוזר לפרסם באופן בולט השנה, מה שמוסיף לגידול בפרסום בקטגוריה.

קטגוריית הסלולר מתאפיינת בעלייה קלה בהוצאה לפרסום אולם ניתן בהחלט לומר כי השנה פרסום הסלולר התאפיין בהבלטת המכשירים. טכנולוגיית הדור השלישי פתחה חלון הזדמנויות לאבולוציה של הקטגוריה והאיצה אותה קדימה עם שלל שירותים כמו גלישה באינטרנט, נגני MP3, צפייה בטלביזיה, אופיס מובנה ועוד. עובדה זו פתחה פתח לבידול ושונות בין מכשירי הקצה שהתאפיינו בתכונות שונות.

ESC של פלאפון נעלמה כמעט לחלוטין מהנוף הפרסומי עם אחוז ורבע מהפרסום בקטגוריה ואילו תקציב המותג פלאפון התחלק השנה חצי בחצי בין שני משרדי פרסום: אדלר חומסקי וורשבסקי ובאומן בר ריבנאי.

סלקום היא המפרסמת הסלולרית הגדולה האחרונה שמחלקת את תקציב הפרסום שלה בין שני משרדים. גיתם BBDO קיבל השנה כשליש מתקציב הפרסום של החברה, ופרסם לצד מקאן אריקסון את משהו קטן וטוב, חו"ל מוזל, ONE של ריטה ועוד.

קטגוריית הרכב התאפיינה השנה בירידה מורגשת בפרסום של כ- 30%. חברות שצמצמו בעשרות אחוזים את תקציב הפרסום שלהם השנה הם: פורד, מיצובישי, מרצדס ומאזדה. מנגד, וולבו באמצעות מקאן אריקסון הכפילה השנה פי ארבע וחצי את תקציב הפרסום שלה, ולקסוס פרצה לארץ ולנוף הפרסומי באמצעות אריאלי פובליסיס.

קטגוריית כרטיסי האשראי היא הקטגוריה המבטאת את הגידול הבולט ביותר בהוצאה לפרסום, כ-60% גידול. הסיבה לגידול היא שינוי תקנות מסגרת האשראי בחשבונות העו"ש, מה שגרם לפריחתם של כרטיסים שהציעו מסגרת אשראי חוץ בנקאית כמו ויזה ACTIVE (גלר נסיס), ישראכרט MORE (שלמור אבנון עמיחי) ועוד. גידול נוסף בפרסום בקטגוריה נבע מהשקת כרטיסי השת"פ בין המנפיקים לרשתות: כרטיס אשראי של שופרסל/פז/לאומי קארד (גיתם BBDO), כרטיס YOU של דיינרס/מגה/סופרסנטר/דור אלון (שיטרית מדיה גרופ).

משרדי פרסום – מקאן אריקסון ממשיך להוביל את טבלת משרדי הפרסום ומצליח להגדיל את הפער מהמקום השני אותו חולקים לראשונה באומן בר ריבנאי ושלמור אבנון עמיחי. מקאן מצליח לשמור כמעט לחלוטין על נפחו למרות איבוד חלק משמעותי מתקציב סלקום לטובת גיתם וזאת בזכות תקציב ביטוח ישיר, הגדלת תקציב YELLOW, טורנדו ועוד.

באומן בר ריבנאי ממוקם במקום השני – שלישי יחד עם שלמור אבנון עמיחי. באומן מאבד כ- 14 אחוזים מנפחו בשל התחלקות בתקציב פלאפון עם אדלר חומסקי וורשבסקי, ירידה דרמטית בתקציב הפרסום של HOT, ובתקציב הפרסום של פורד וברק 013. שלמור אבנון עמיחי שומר לחלוטין על היקף הפרסום שלו לעומת 2005.

את העשירייה נועלים גליקמן נטלר סמסונוב ופוגל לוין עם הוצאה לפרסום של כ-20.5 מליון דולר.

נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת בקרת פרסום: "משרד הפרסום עם הגידול המרשים ביותר הוא שמעוני פינקלשטיין (40% גידול). המשרד המתברג השנה במקומות ה- 14 – 15 יחד עם לפ"ם בולט בפרסום למעריב, סוזוקי, קינדר, פקטורי 54, נגב NOVO, רוקפורט ועוד".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה