ירידה בגיל המתעניינים בלימודי פיננסים ושוק הון
מנתוני מחלקת המחקר של פורטל הלימודים "יורם" ניתן ללמוד שחלה צניחה משמעותית בגילם הממוצע של המתעניינים בלימודי הפיננסים. עד המחצית הראשונה של שנת 2006 ניתן לראות כי גילו הממוצע של סטודנט שביקש להירשם לאחד ממקצועות הפיננסים עמד על 29.
כמו כן, במסגרת הלא-פורמלית (קורסים והכשרות מקצועיות) עמד גילם הממוצע של הפונים על גיל מבוגר יותר. עיקר הפוקדים את הקורסים היו בעלי תואר ראשון ושני או אנשים העוסקים בתחום הפיננסי. זאת לעומת מחצית השנה האחרונה של שנת 2006, בה גילאי המתעניינים עמד על 25-26.
בנוסף, מהנתונים עולה שחל גידול של כ- 27% נרשם בביקוש ללימודי פיננסים ושוק הון בשני הרבעונים האחרונים של שנת 2006. עוד עולה מהנתונים כי במהלך השנים למדו כ- 5,000 סטודנטים בממוצע שנתי את תחומי הפיננסיים במסגרות אקדמיות. כ-3,000 סטודנטים בשנה פונים למסגרות שאינן אקדמיות, ומשתלבים בקורסים מקצועיים בתחומי הפיננסים, השקעות, ניירות ערך וכדומה.
לאור הביקוש הגדול, נפתחו בשנה האחרונה כ-15 מכללות ובתי ספר פרטיים המכשירים כוח-אדם בתחומי ייעוץ השקעות, ניהול תיקים, אסטרטגיות פיננסיות, השקעות בבורסה והכשרות נוספות.
"בשנת 2007 צפויות לפעול בישראל כ- 25 מכללות ובתי ספר פרטיים אשר יקנו קורסים והכשרות בתחום הפיננסים, מימון ושוק ההון, ולמעלה מ-30 מוסדות אקדמאים המעניקים תארי BA ו-MBA בשילוב התמחויות בתחומים אלה", אמר אחיעד שריג, מנכ"ל "יורם".