דלק קידוחים הפסידה מיליוני ש' בשל עיכוב בים תטיס

פרסום ראשון: צוות הקידוח שמול חוף אשקלון סבל מתקלות טכניות שעיכבו במשך שבועות פתיחת באר נוספת. מחירו של יום קידוח - כ-50 אלף דולר
דותן לוי |

איש העסקים יצחק תשובה יכול לנשום לרווחה. צוות הקידוח באסדת הגז ים תטיס הצליח להתגבר על קשיים טכניים בפתיחתה של באר נוספת, כל זה באיחור של מספר שבועות מהמועד המתוכנן, ובנזק כספי משוער של בין 1.5 ל-3 מיליון דולר (כ-50 אלף דולר ליום קידוח).

נזכיר, כי פרויקט ים תטיס נשלט על ידי דלק קידוחים (דלק קידוחים יהש - 25.3%), אבנר נפט וגז (23%), דלק השקעות (4.4%) והחברה האמריקנית - נובל אנרג'י. הפרויקט החל לפעול בשנת 2004 לאחר שהתגלו מול חופי אשקלון שני מאגרי גז: "מרי" ו"נועה". מאגר מרי מפיק כ-1 מיליארד מ"ק גז לשנה המסופק לחברת החשמל. ים תטיס השקיעה עד כה 70 מיליון דולר בחיפושי נפט וגז.

הקשיים בהם נתקל צוות הקידוח קשורים ככל הנראה לסוג הקרקע בנקודת הקידוח, ומאחר ומדובר בעומק של כ-2,600 מטרים כל סיבוך הופך למשמעותי. קדיחת הגז מתבצעת באמצעות מקדחי ענק דמויי טלסקופ, כשהחלק הצר ביותר הוא זה שמגיע לקרקעית, ושולח למעלה את ערימות הבוץ שנחפרות.

הדרישה לפתיחת באר גז נוספת היתה הכרחית לנוכח החוזה הנוסף לאספקת גז שנחתם עם חברת החשמל ביולי 2006, החוזה הקיים לאספקת גז לתחנת הכוח של מתקן ההתפלה באשקלון, וכוונת החברה לחתום על חוזים גם עם מפעלים נוספים.

על פי ההסכם האחרון שנחתם עם חברת חשמל, תינתן לחברה אופציה לרכוש מקבוצת ים תטיס כמויות נוספות של גז טבעי לצורך מתן מענה לדרישות אספקת גז בשעות צריכת שיא של חברת חשמל, וזאת, עד לסוף 2007.

בשלב זה מהווה פרויקט ים תטיס מקור אספקת הגז הטבעי היחיד למדינת ישראל, עד לאספקת הגז של ספקית הגז הטבעי המצרית-ישראלית EMG, הצפוי להגיע לחופי ישראל בראשית שנת 2008.

דובר חברת דלק מסר: "ראשית, מדובר בקידוח פיתוח נוסף שאין לו כעת השפעה על האספקה השותפת של הגז. לגבי קידוח זה, הרי שבתחילתו לפני מספר שבועות היו בעיות טכניות ואלה כבר נפתרו".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה