מט"ח: פישר סבור שהדולר ירד - הסוחרים חלוקים

בנק לאומי: בטווח הקצר היעד נותר על 4.2500 שקל; הפועלים: הנגיד יעשה הכל כדי לעמוד ביעד האינפלציה - במצב כזה שער הדולר בסוף השנה צריך להיות בטווח של 4.30 שקל - 4.35 שקל
דותן לוי |

עם פתיחת 2007 והורדת הריבית האחרונה של בנק ישראל, נשאלת השאלה המתבקשת: לאן מכוון הדולר? התשובה לשאלת המיליון דולר, תלויה כמובן בזהותו של העונה. סטנלי פישר לדוגמה, האיש שאחראי יותר מכל ישראלי אחר לכל שינוי בשער הדולר אמר בראיון לערוץ 2, שנערך במוצ"ש, כי: "לטווח הארוך מגמת ההיחלשות תימשך, אבל קשה מאוד לדעת מה יקרה לדולר ב-6 חודשים או בשנה הבאה".

עוד אמר פישר, "כי ב-2005 כולם ידעו כי תהיה מגמה של היחלשות הדולר, ומי שהימר על הדולר הפסיד הרבה כסף. אנחנו לא יודעים מה יקרה בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך בגלל הגירעון הכל כך גדול בחשבון השותף של מאזן התשלומים בארה"ב - הדולר צריך להיחלש".

ואיפה עומד הדולר בימים האחרונים. בתום שבוע שהתאפיין במסחר דליל במיוחד בעקבות העדרות הזרים לרגל חופשות החג חזר המטבע לעליות כשביום שישי הוא מצליח לסיים ברמה של 4.235 לשקל.

בכדי לנסות ולהבין לאן נושבות הרוחות, איגדנו עבורכם את תחזיותיהם של מספרי בתי השקעות וחדרי מסחר:

לאומי: פישר צודק בהערכתו ארוכת הטווח

בבנק לאומי, מעריכים כי בטווח הקצר, ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם. בבנק מותירים את היעד לטווח הקצר על 4.2500 שקל, וממליצים לשים הגבלת הפסד ב 4.17 לשקל או אחזקה של קולים למשך השבוע הקרוב.

בטווח הבינוני, המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים עלול לתמוך בהמשך החלשותו של הדולר מול המטבעות המובילים בעולם כמו גם מול השקל. בנוסף, חוסנו היחסי של המשק המקומי, המשך הצמיחה וזרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי גם הוא לתמוך בשקל.

בטווח הארוך, תומכים בבנק בדברי הנגיד, ומעריכים, כי התחזקות הדולר המתמשכת בעולם צפויה להשפיע גם על המגמה בישראל.

פינקסו: לקראת פברואר צפויה החלשות נוספת

בחדר המסחר של פינקסו מעריכים שהשבוע נגיע ליעד של 4.24 שקל, ומשם יהיה שינוי מגמה חזרה להחלשות הדולר בתוך הטווח הצר 4.17-4.24 לשקל, שצפוי להיפרץ כלפי מטה לקראת סוף ינואר תחילת פברואר, עם תמיכה נוספת סביב 4.12 לשקל.

פועלים

בבנק הפועלים סבורים שבטווח הקצר תרשם מגמה מעורבת במסחר של השקל מול הדולר, לאחר ששנת 2007 נפתחה במגמה של תיסוף, למרות הורדת הריבית ופער הריביות השלילי.

השקל נהנה מהמגמה הכללית של היחלשות הדולר בעולם, גם אם השבוע דווקא הצליח הדולר להתחזק. יחד עם זאת, מציינים בבנק, כככל שתופנם בשוק המסקנה, כי הנגיד נחוש להחזיר את האינפלציה לטווח היעד, כך יגבר הלחץ על המטבע המקומי.

בטווח הארוך מעריכים בפועלים, כי בנק ישראל ימשיך לעקוב אחר שער השקל ויפעל למנוע את המשך התחזקותו על ידי הורדת ריבית נוספת במידת הצורך. ההערכות כי הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש בעולם והציפיות כי גם בשנת 2007 ביצועי כלכלת ישראל ימשיכו למשוך משקיעים זרים, ייקשו על בנק ישראל לעמוד במשימה. ההערכות בשוק הן, כי כדי לעמוד ביעד האינפלציה בשנה הבאה, שער הדולר בסוף השנה צריך להיות בטווח של 4.30 שקל - 4.35 שקל.

פורקסיה: פריצה של 4.2 לשקל לא נראית בטווח הקצר

בפורקסיה מעריכים, כי "תיקון" דולרי בעולם מקרין גם על השוק המקומי. בחדר המסחר צופים, כי מגמת הפיחות הזוחל הינה בעיצומה, וכי היא צפויה להתחזק בכפוף להתנהלות האמריקאי בעולם, והמשך נתוני המקרו החיוביים מארה"ב. עם זאת מציינים, כי רוח גבית עשויה לבוא עם חזרת הפעילים למסחר ער השבוע לאחר חופשת השנה החדשה. ולפיכך תומכים במרכיב המט"חי בתיק הנכסים, באמצעות אופציות הגנה.

מההיבט הטכני סביבת 4.25 שקל הינה סביבת פריצה בטווח הקצר. סביבת 4.20 שקל הינה סביבת תמיכה שאין הם רואים את פריצתה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה