לפני שאתם מתווכחים על המחיר: אפשר לחסוך אחרת
מה לא אמרו כבר על אמת בפרסום? לאורך שנים אנחנו כועסים על גופים שלא מפרסמים את עלות השירותים האמיתית שהם דורשים מאיתנו. העניין הוא, שהחוק מתיר במקרים רבים פרצות שגופי שירות יכולים לנצל כדי שנשלם להם יותר. לאורך השנים האחרונות גדל העניין הציבורי בתחום זה ולא פעם אנו מגלים דרכים נוספות לחסוך בהוצאות שלנו, בלי עזרה של ספק השירותים. הנה כמה דוגמאות שכדאי לנצל, שנאספו לאורך זמן.
חברות הגז לא יכולות להכריח: מסתבר, כי המעבר מחברת גז אחת למתחרה אחרת בשוק הגז, בבתים משותפים איננו כרוך בתשלום. כל מה שעליכם לעשות לשם כך הוא להחתים 51% מהדיירים המחוברים לחברת הגז בבניין. בהקשר הזה נציין, כי חברת הגז חייבת לספק לכם את רשימת הדיירים המחוברים אליה.
כמה קל בבזק: אם אתם לא חורגים משיחות בהיקף של 40 שקל לחודש בחשבון בזק, שווה לכם לעבור למסלול "הקו הקל". זהו מסלול שבו, במקום לשלם דמי שימוש של 49 שקלים בחודש, מי שמצטרף ישלם 25 שקלים בלבד. דקת שיחה עולה במסלול 25 אגורות. הבעיה היא, שהמסלול מוצע ללקוחות שמאיימים בנטישה ולא לכלל הציבור.
ועוד בעניין בזק. רבים מכם עדיין משלמים בלי לשים לב את עמלת "זמיר ועפרוני". מדובר בחיוב של 3.80 שקל על הוצאות ביטוח וטיפול על מכשיר טלפון מסוג זמיר או עפרוני, שכבר מזמן עבר זמנו. בתחילת העשור החליטה ועדת הכספים בכנסת לבטל את התשלומים הללו, ובזק פרסמה קריאה לצרכנים לדרוש ביטול את החיוב, בשיטת- לא דרשת, תמשיך לשלם. אגב, החוק מתיר לבזק לא לשלם לכם זיכוי רטרואקטיבי על השנים בהן שלמתם את האגרה הזו.
רשות השידור כבר לא בדרכים: אחרי שנים של החרמת טלוויזיות, ברשות השידור ניסו לפני כשנה לעשות מעשה ואיימו - ואף ביצעו החרמות של כלי רכב למי שלא שלמו אגרה לאורך שנים. כדאי שתדעו לרשות אסור להחרים שום דבר חוץ ממקלטי טלוויזיה או רדיו. במקום כל זאת, ובמקום כל ההתעסקות עם בריחה מאנשי ההוצאה לפעול של הרשות, אתם יכולים - כך מסתבר, לבטל את אופציית המקלט בטלוויזיה שלכם ולחסוך את תשלום האגרה באופן חוקי. זה עולה כ-120 שקל ואפשר לעשות זאת אצל כל טכנאי טלוויזיה מצוי. לאחר השינוי פנו לרשות ודרשו מכתב לפיו אין לכם בבית מקלט טלוויזיה ובזה מסתיים העניין.
עשרות אחוזי הנחה על חשמל: חברת החשמל לא מדווחת לכם זאת, אבל אתם יכולים לחסוך הרבה כסף מחשבון החשמל הדו חודשי. כל מה שצריך לעשות הוא להתקשר למוקד 103 ולבקש לעבור למונה תעו"ז (תעריף עומס וזמן). זה עובד - בדקנו.
אז מה זה לעזאזל מונה תעו"ז? מסתבר כי מחיר החשמל נקבע על ידי גוף ממשלתי המפקח על משק החשמל ונקרא "הרשות לשירותים ציבוריים – חשמל". הרשות קובעת את מחיר החשמל על ידי ממוצע כלל ארצי של כל הצרכנים ושעות השימוש בחשמל. ישנן שעות ביום בהם ייצור החשמל יקר מאוד. כך בשיא החום בקיץ למשל, או אחר הצהריים בחורף. מי שגובים ממנו תשלום על פי מונה תעו"ז משלם לפי היקף השימוש האמיתי שלו. ברוב הבתים - זה ממש כדאי.