יפעת: אוניברסיטת ת"א מובילה בכותרות מתחילת השנה
לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית הבאה ערכה חברת יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, מחקר מיוחד בו בדקה מי היו המוסדות להשכלה גבוהה שזכו למירב הכותרות בעיתונות היומית מתחילת שנת 2006. המחקר התבצע בין התאריכים 1/1/06–30/09/06והנתונים מתבססים על כותרות וכותרות משנה בעיתונות היומית המובילה.
את המקום הראשון תופסת אוניברסיטת תל אביב המובילה במספר האזכורים בכותרות עם 83 כותרות וכותרות משנה. האוניברסיטה מובילה במספר הכותרות החיוביות בהקשר לאירועי תרבות וכנסים אקדמאים שנערכו בה, מחקרים שפרסמו מומחיה, מובילה בבוגרים שעברו את ההסמכה של בחינת לשכת עו"ד ועוד. בנוסף, אוזכרה האוניברסיטה גם במספר כותרות שליליות, בהן בחירות אלימות לראשות אגודת הסטודנטים, בעיות ביחסי עבודה עם הסגל ועוד.
במקום השני בכותרות ממוקמת הנציגה הירושלמית- האקדמיה לאומנויות ועיצוב "בצלאל" עם 61 כותרות, ברובן בהקשרים חיוביים כגון: בצלאל חוגגת 100 שנה להיווסדה בתערוכת עיצוב חדשה ובהוצאה לאור של ספר, השקת כתב עת מקוון, תערוכות רבות של המוסד שעשו כותרות וכן התחרות על עיצוב הקמפוס החדש.
במקום השלישי, ממוקם הטכניון עם 60 כותרות שעסקו בעיקר במחקרים של מומחיו הרבים, תערוכות, גידול במעונות הסטודנטים שלו, מכון לימודים מבוקש בקרב סטודנטים על פי מחקר שנעשה, שת"פ עם חברות מסחריות בפיתוח מוצרים ועוד.
את מקומות אמצע הטבלה תופסות יתר האוניברסיטאות הגדולות. במקום הרביעי ממוקמת האוניברסיטה העברית בירושלים, את המקום החמישי מאיישת אוניברסיטת בן-גוריון, במקום השישי ממוקמת אוניברסיטת חיפה ובמקום השביעי - אוניברסיטת בר- אילן.
סוגרות את טבלת המובילות בכותרות- המכללה למנהל, המתמקמת במקום השמיני, האוניברסיטה הפתוחה במקום התשיעי ואחרונה- המכללה האקדמית יהודה ושומרון המובילה באחוז הכותרות השליליות.
נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת מחקרי מדיה מתקדמים, מסביר, כי התחום המוביל בסיקור המוסדות להשכלה גבוהה בכותרות הוא שיווק ופרסום, הכולל כנסים, הרצאות, תערוכות ואירועים. "בתחום זה מצטיינת בכותרות בצלאל עם חגיגות ה-100 להיווסדה ותערוכות אומנות רבות שקיימה".
במקום השני בתחומי הסיקור של הגופים להשכלה גבוהה נמצא תחום השירות שהם נותנים ללקוח, קרי הסטודנט: מסלולי לימודים, קורסים וחוגים אטרקטיביים, תנאים במעונות, העדפות לסטודנטים מהפריפריה ועוד. בתחום זה מוביל בכותרות הטכניון בין היתר בשל העובדה שבזמן המלחמה פתח את שעריו.
במקום השלישי ממוקם תחום המידע המקצועי. תחום זה הוא יוקרתי עבור המוסדות להשכלה גבוה שכן הוא מכיל מידע מקצועי שמוציא סגל המחקר הבכיר מה שממצב את המוסד כגוף מוביל ובר סמכא. בתחום זה מצטיינת בכותרות אוניברסיטת ת"א.
בבחינת העיתונים המאזכרים את מוסדות ההשכלה, מוביל עיתון הארץ במספר האזכורים בכותרות של הגופים להשכלה גבוהה ואילו ידיעות אחרונות הוא העיתון הממעט להזכירן.
המובילים בפרסום
בתחום הפרסום של המוסדות להשכלה גבוהה, תמונת המצב בנוגע לעשירייה המובילה שונה בתכלית. במקום הראשון ממוקמת המכללה למינהל עם הוצאה ריאלית לפרסום של כמיליון דולר מתחילת השנה. המכללה, אשר בכותרות הגיעה רק למקום השמיני, פרסמה באמצעות יהושע TBWA קמפיין מושקע המציג את בוגריה המפורסמים. במקום השני בצמוד למכללה למינהל ממוקמת אוניברסיטת תל-אביב עם פרסום כנסים רבים ותוכנית ה-MBA מנהלים של רקאנטי.
את המקום השלישי עם הוצאה ריאלית לפרסום של כ-986 אלף דולר, מאיישת אוניברסיטת בר-אילן, אחריה במקום הרביעי ממוקמת האוניברסיטה הפתוחה והאוניברסיטה העברית סוגרת חמישית את הטבלה עם הוצאה ריאלית לפרסום של כ-670 אלף דולר.
יעקובי מוסיף, כי "ככלל, פרסומות המכללות "קריאטיביות" ומוכרות יותר מפרסומות האוניברסיטאות, נתון הנובע ככל הנראה מעניין של ביקוש והיצע. בהמשך לכך ניתן לציין את העובדה כי החמישייה השנייה בטבלת המובילות בפרסום כלל לא מופיעה בעשירייה שעשתה את הכותרות, כך שניתן להסיק כי המובילות בפרסום הן לאו דווקא המובילות בסיקור בעיתונות הכתובה".