מט"ח: הדולר התחזק 0.12% ושערו היציג 4.302 ש'
הפעם האחרונה שהמטבע האמריקני גרד את רמת ה-4.3 שקל היתה ביולי 2003, בשבוע האחרון הדולר לא עצר בדרכו למטה, ולמעשה היום, הצליח להראות פעם ראשונה רמת התנגדות קלה כשהוא מטפס 0.12% לרמת 4.302 שקל. האירו ירד 0.16% ושערו היציג 5.4552 שקל
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי כלכלת ארה"ב ממשיכה להראות סימני חולשה ,כאשר איתות נוסף לחולשה זו התקבל אתמול עם פרסום נתוני התוצר לרבעון 2 אשר היו מאכזבים ואף נמוכים מתחזיות הכלכלנים. יש לציין, כי למרות נתונים אלה ממשיך הדולר להיסחר ביציבות בטווח הקצר, כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.2710 אל מול האירו ,סביב הרמות של 117.80 אל מול היין וסביב הרמות של 1.8770 אל מול הסטרלינג.
כאמור, אתמול פורסמו נתוני התמ"ג בארה"ב, בעוד שצפיות המשקיעים היו לצמיחה של 2.9% בפועל צמח התוצר רק ב-2.6%, "סימני חולשה אלה למשק האמריקאי ללא ספק יביאו להרחבה מוניטרית מצד הבנק המרכזי בארה"ב (FED)", טוען כלכלן בכיר מניו-יורק.
היום צפויים להתפרסם מס' נתונים כלכליים חשובים בארה"ב ובינהם הוצאות לצריכה עצמית גרעין, סקר מישיגן ומדד מנהלי הרכש בשיקגו ,צפיות המשקיעים כי היום נקבל חיזוקים נוספים להיחלשותו של המשק האמריקאי.
האירו ממשיך להתחזק אל מול היין היפני, התגברות ההערכות בקרב המשקיעים לגבי העלאות ריבית קרובות באירופה, ומנגד ריבית נמוכה ביפן אשר אינה צפויה להשתנות בטווח הקצר, מביאים להמשך התחזקותו של השטר האירופי אל מול היפני, כעת נסחר האירו סביב הרמות של 149.65 אל מול היין.
זהב: מחירי הזהב ממשיכים לטפס מעלה ואף הגיעו במהלך המסחר לשיא של 20 ימים, זאת על רקע מחזורי מסחר גבוהים יחסית. "בעוד המשקיעים חוששים מהשפעותיה השליליות של האינפלציה והזהב מהווה פוליסת ביטוח לטווח הקצר", כך לדברי טריידר בכיר מניו-יורק. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 608.00 דולר לאונקייה, בעוד המשקיעים במתכת הזהובה ממשיכים לעקוב מקרוב אחר שאר הסחורות ובפרט אחרי הנפט.
נפט: אתמול מחירי הנפט סיימו את יום המסחר בירידות מתונות, על רקע מחזורי מסחר גבוהים. זאת לאחר שמחיר הנפט עלה ואף חצה את קו ה-64 דולר לחבית, בעקבות פרסומים שונים על הפחתת תפוקות הנפט מצד ארגון "אופק". מאוחר יותר, מחירי הנפט ירדו כתוצאה ממימושים וכן מהמתנת המשקיעים להצהרת הארגון לגבי כוונותיו באופן רשמי. "הספקולציות שארגון "אופק" מתכוון לקצץ בייצור תפוקות הנפט דחפו את המחירים כלפי מעלה, אך כעת ממתינים לאישור רשמי ולכמויות הייצור בפועל כדי לשקול את המשך השקעתם", טוען ג'ייסון. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 62.45 דולר לחבית.