תחזיות מט"ח: בטווח הקצר השקל ימשיך להיסחר ביציבות
שבוע המסחר אופיין ביציבות יחסית כשצמד המטבעות מחפש כיוון והתקשה לפרוץ את רמת ה-4.35 שקל - בסיכום שבועי לא חל שינוי מהותי בשער הדולר-שקל. נציין, כי תנודות השער מושפעות בעיקר מתנודות הדולר בעולם אך גם ממידת ההצלחה בה יעבור התקציב בארץ ומהיכולת לשמור על יציבות הקואליציונית.
הכלכלנים בבנק לאומי מעריכים, כי ללא התפתחויות דרמטיות במישור הגיאופוליטי ותחת ההנחה כי התקציב שהוגש השבוע יאושר ללא סטיות מהותיות, נראה כי המסחר בשקל-דולר ימשיך להתקיים בהתאם למגמת המסחר בעולם.
על רקע זה סבורים בבנק, כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר ביציבות מול הדולר בטווח הקצר, ובטווח הבינוני-ארוך צפוי להתחזק על רקע היחלשותו של הדולר בעולם והמשך תנועות ההון לישראל בעתיד. עם זאת, התפתחויות שליליות במישור הגיאו-פוליטי עלולות להוביל להתנתקות בין מגמות המסחר בארץ ובעולם בטווח הקצר.
כלכלני בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ימשיך להיסחר ביציבות, בטווח שערים צר יחסית. כעת שחופשות הקיץ מאחורינו, צפויה עלייה בנפח המסחר בשוקי המט"ח ברחבי העולם ובישראל. התפתחות המסחר של הדולר בעולם, מהווה את הגורם העיקרי המשפיע על המסחר בשקל, בזמן שהפסקת האש מחזיקה מעמד.
יחד עם זאת, הפעילים בשוק ימשיכו לעקוב אחר העלייה ברמת אי הוודאות בישראל, הן המדינית – פוליטית בעקבות המלחמה בלבנון והן הכלכלית, סביב סוגיית התקציב. נראה כי תוכניות מסוימות להעלות מסים, כולל מע"מ, לא יתקבלו בברכה ע"י המשקיעים הזרים.
לגבי הטווח הארוך מעריכים בבנק, כי צפוי פיחות, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר מול השקל כיום. הפיחות צפוי להיות מתון בלבד, על רקע ההערכות כי הנגיד לא יהסס להרחיב את הפער בין הריביות של השקל והדולר, אם פיחות חד יאיים על יעד האינפלציה של בנק ישראל. בנוסף, הדולר צפוי להיחלש בשוק המט"ח הבינלאומי ובמקביל צפוי לחץ כלפי מטה, גם על שער הדולר מול השקל.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי במהלך השבוע החולף הבחנו במגמה מעורבת במסחר של הזוג, כאשר בתחילת השבוע ידו של השקל הייתה על העליונה ואילו לקראת סוף השבוע החל הדולר בהתחזקותו בעולם ומול השקל, עם זאת ממשיך המסחר בטווח שבין רמת תמיכה 4.3500 לבין רמת התנגדות ב-4.4000.
כעת חופשת הקיץ מאחורינו וצפויה עלייה בנפחי המסחר בארץ ובעולם, התפתחות המסחר של הדולר בעולם מהווה את הגורם העיקרי המשפיע על המסחר בשקל, במיוחד בזמן שהרגיעה היחסית במצב הגיאופוליטי והבטחוני באיזור נשמרת.
בטווח הקצר צפוי השקל להמשיך ולהיסחר ביציבות, עם זאת יעקבו המשקיעים אחר שני נושאים חשובים הראשון הוא אישור תקציב המדינה בישיבת הממשלה ביום שלישי הקרוב, השני הוא המשך הרגיעה הבטחונית היחסית באיזור.
הכלכלנים בבנק אגוד מסרו, כי מבחינה טכנית, טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.34-4.4. התמיכה הקרובה ב-4.35. התמיכה הרחוקה שוכנת ברמה של 4.299, רמת ההתנגדות הקרובה ב-4.4.
בחדר העסקאות של פורקסיה ממשיכים גם השבוע להעריך, כי השוק ימשיך ויעקוב אחר עמיתו הבינלאומי, וכי המשך התחזקות האמריקאי בעולם, תקרין על השוק המקומי ותביא לפריצת רצועת 4.35-4.40. צופים, כי פוטנציאל הפיחות גדל, אף לאור חילוקי הדעות במישור הכלכלי (תקציב), וכן במישור הפוליטי.
בטווח הבינוני הם לא צופים פיחות חד לאור המגמות הבינלאומיות (הקטנת פער ריביות) והתנהלות האמריקאי בעולם. השבוע נהיה עדים למסחר יציב בטווח הרצועה 4.35-4.40. מההיבט הטכני פריצת הרצועה תביא למהלך פיחות נוסף לעבר סביבת ההתנגדות 4.43.
כלכלני גיפט מוסרים, כי עדיין קיימים סיכונים לא מעטים וכבדים להמשך יציבותו של שוק המט"ח המקומי, הכוללים את הבעיות באישור התקציב והחקירות על ניהול המלחמה בלבנון ועל שחיתות ברמות הגבוהות של הממשלה. לדבריהם, קשה להעריך האם או מתי החמרת הסיכונים הנ"ל עלולה להביא להחלשות ניכרת של השקל - יש לעקוב אחר התפתחויות בבורסה ובעיקר אחר התנהגותם של המשקיעים הזרים.