סקר: 32% נותנים "החזק" לכי"ל - מה חשבו האנליסטים?

על פי סקר Bizportal, כ-29% מהגולשים נתנו למנייה המלצת "תשואת יתר" ו-20% ממליצים למכור אותה
ליאור גוטליב |

יצרנית הכימקלים והדשנים - כי"ל (כיל ) הנמצאת בשליטת החברה לישראל (52%), פירסמה לפני כשבוע את תוצאותיה לרבעון השני של 2006. החברה הציגה גידול בשורת ההכנסות שרשמו שיא ומנגד, קיטון בשורת הרווח הנקי. כמו כן, למי שעדיין לא יודע לאחרונה חתמה כי"ל הסכמים למכירת אשלג עם לקוחות בסין ובהודו.

בעקבות זאת שאלנו את קוראי Bizportal בסקר השבועי שלנו המפורסם באתר - "מה ההמלצה שלך על מניית כי"ל?". התשובות שקיבלנו התפלגו באופן הבא: 32% נתנו למניית כי"ל המלצת "החזק", 29% סברו כי מגיעה לה המלצת "תשואת יתר", 20% מהגולשים המליצו ל"מכור" את המניה ו-20% הנוספים טענו, כי "אין מספיק מידע כדי להחליט".

גם הפעם הפנינו את הסקר גם ל"מומחי כי"ל" - אנליסטים בכירים בשוק המכסים את המניה (עוקבים אחר החברה לאורך כל השנה) בדרך כלל, והתשובות שקיבלנו מהם מאמתות את ההערכות של קהל המצביעים בסקר Bizportal. יתרה מכך, הופתענו לגלות כי שלושת האנליסטים איתם שוחחנו, נקבו באותו מחיר יעד בדיוק - 24 שקל, מחיר הגבוה בכ-15% ממחיר הפתיחה של המניה הבוקר באחד העם - 20.96 שקל.

יסכה ארז, כלל פיננסיים בטוחה:

האנליסטית של כלל פיננסיים בטוחה, מסרה לנו, כי החשש היחיד שמרחף בתקופה הקרובה על החברה, הוא עיכוב בחידוש החוזים עם סין (שמסתיים בסוף 2006) והודו (באפריל 2007) בשנה הבאה. אך למרות זאת, היא אופטימית וצופה כי שני הצדדים הפיקו לקחים וסין לא תספיק לצבור מלאים רבים, כך שהמו"מ יסתיים תוך זמן קצר.

בשורה התחתונה, מסרה ארז, כי לאור חתימת החוזים, התפוגגות אי הוודאות ושקיפות לפחות לחצי השנה הקרובה בנושא האשלג, היא מעלה את המלצתה מ"תשואת שוק" ל-"תשואת יתר" עם מחיר יעד של 24 שקל.

אורי הרשקוביץ, לידר שוקי הון:

הרשקוביץ מסר, כי במחיר של 20 שקלים כי"ל איננה אותה הזדמנות השקעה מרגשת שגרמה לנו לדפוק על שולחנות. עם זאת ברמת המחירים הגבוהה יחסית בשוק המניות – כשאנו מסתכלים על כי"ל הנסחרת במכפיל 12 על רווחי השנה הבאה, "אנו שואלים את עצמנו האם באמת יש לשוק להציע משהו אטרקטיבי יותר", הוא אומר.

הרשקוביץ הוסיף, כי בכל השקעה יש את נושא התשואה ונושא הסיכון. לדבריו - מניית כי"ל כבר אינה מציעה את אותם תשואות פוטנציאליות של מאות אחוזים אותם חווינו בשנים האחרונות. עם זאת הוא חושב שרווחיה של החברה נובעים משני מגזרים שאחד הינו קרטל הלכה למעשה (אשלג) והשני דואופול (ברום).

לסיכום, גם בלידר שוקי הון כמו בכלל פיננסיים בטוחה, ממליצים על "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 24 שקל.

יובל זעירא, קבוצת אי.בי.אי:

"סיום המשא ומתן של יצרניות האשלג עם סין והודו הביא לאספקה מחודשת של אשלג, שתבוא לידי ביטוי ברבעונים הבאים ובשנת 2007", כך פתח זעירא את המלצתו על כי"ל.

לגבי ההסכם עם הודו, מסר זעירא כי למרות חשש מירידת מחיר הצליחו היצרניות להשאיר את המחיר הקודם על כנו - 220 דולר לטון (המחיר הגבוה ביותר שנראה בשוק עד כה). לדבריו, ירכשו הקניינים ההודים עד סוף מרץ 2007 כ-2.5-3 מיליון טון.

נציין, כי זעירא כמו ארז מוצא שהסיכון העיקרי הנראה לעין כיום הוא שהמשא ומתן הארוך והמייגע עם סין יחזור בשנה הבאה. אם זאת מרגיע זעירא וטוען, כי 2007 מסתמנת כשנת שיא - מימוש המלאי שנצבר בים המלח אשר מהווה מלאי זול שיימכר במחיר יקר צפוי להביא לשיפור מהותי בתוצאות השנה הבאה.

לסיכום, כמו קודמיו ממליץ זעירא על "קניה" במחיר היעד המפורסם - 24 שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה