אנליסטים: הדולר ימשיך לדשדש בטווח 4.35-4.4 שקל
במהלך השבוע האחרון התחזק הדולר ב- 0.37% לעומת היציג של יום חמישי שעבר ונסגר על 4.375 שקל. השבוע החולף התאפיין במחזורי מסחר נמוכים אשר ניתן ליחסם לעובדה שחלק גדול מהפעילים בשוק נמצאים בחופשת הקיץ השנתית. סיום המלחמה בצפון דילל את כמות הכותרות בעלות השפעה גדולה על כיוון המסחר בדולר ועיקר התנודות בשערו מול השקל קשורות לתנודותיו מול מטבעות אחרים בעולם.
מחדר העסקאות של בנק לאומי נמסר כי בטווח הקרוב יושפע המסחר מן הפרסומים החשובים שיצאו השבוע בארה"ב ובמיוחד מדו"ח התעסוקה לחודש אוגוסט. הפתעות לטובה יכולות לחזק את הדולר האמריקני, ולהיפך. על כן ממליצים בבנק השבוע להקטין את החשיפות ולהמתין לפרסומים. באשר לתמונה לטווח הבינוני והארוך, להערכתם זו לא השתנתה, והדולר צפוי להיחלש מול המטבעות האירופאיים והין בעיקר לנוכח גירעונות הסחר במאזן התשלומים והקטנה בפער הריבית. קצב היחלשות הדולר האמריקני יהיה תלוי במידה רבה באינדיקטורים החדשים שיתפרסמו בשבועות הקרובים.
מבנק איגוד נמסר כי למרות התנודתיות של הדולר בשבוע החולף, מול השקל גילה הדולר יציבות ואף עלה מעט. לשבוע הקרוב טווח המסחר הצפוי הינו 4.35 - 4.4 דולר. התמיכה הקרובה נמצאת ב-4.35, והרחוקה שוכנת ברמה של 4.299.
בחדר העסקאות של INפורקסיה מציינים, כי השבוע אנו צפויים להמרות סוף החודש ע"יי המגזר העסקי, מה שצפוי למתן את התחזקותו של האמריקאי. ב-INפורקסיה מדגישים שגורמי אי הוודאות הינן גבוהים, וכל מפץ פוליטי-בטחוני צפוי לזעזע את שוק המט"ח המקומי, לאור רמות השפל בו נמצא המטבע האמריקאי.מההיבט הטכני סביבת 4.35 הינה סביבת תמיכה אשר לדעתם לא תיפרץ בטווח הקצר. מאידך פריצת סביבת 4.40 שקלים תהווה סמן להמשך הפיחות הזוחל לעבר 4.4350.
בבנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר ייסחר השקל במגמה מעורבת, אך בטווח שערים צר יחסית, זאת לנוכח הפגנת העוצמה של השקל בשבוע החולף, אשר התחזק לרמתו הגבוהה ביותר ממאי 2005. בפועלים מציינים, כי התפתחות המסחר של הדולר בעולם חזרה להוות את הגורם העיקרי המשפיע על המסחר בשקל, בזמן שהפסקת האש מחזיקה מעמד. עם זאת, ביומיים האחרונים נרשמה עלייה בשער הדולר, על רקע עלייה ברמת אי הוודאות הפוליטית בישראל, לאור התרחבות המחאה כנגד התפקוד של הדרג המדיני בתקופת המלחמה בלבנון.
בטווח הארוך מעריכים בבנק, כי צפוי פיחות מתון, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר מול השקל כיום. ההערכות הן, כי הנגיד לא יהסס להרחיב את הפער בין הריביות של השקל והדולר, אם פיחות חד יאיים על יעד האינפלציה. כמו כן, בטווח של שנה, הדולר צפוי להיחלש בעולם, ובמקביל צפוי לחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל. בהתאם לכך, ממליצים בבנק להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות בשיעור שבין 10%- 15%.