חברה לישראל: הרווח במחצית נחתך ב-50% ל-408 מ' ש'
החברה לישראל המוחזקת על ידי ידי קבוצת עופר בשיעור של כ- 55% ועל-ידי בנק לאומי בשיעור של כ-18%, פירסמה הבוקר (א') את תוצאותיה לרבעון השני של 2006.
בשורה התחתונה, הציגה החברה לישראל ברבעון השני של 2006 רווח של כ-164 מליון שקל לעומת רווח של כ-327 מליון שקל ברבעון המקביל, אשתקד.
הגורמים שהשפיעו על התוצאות ברבעון השני:
א. כי"ל סיימה את הרבעון השני ברווח של כ-92 מליון דולר לעומת רווח של כ-101 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ב. צים סיימה את הרבעון השני ברווח של כ-22 מליון דולר לעומת רווח של כ-29 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ג. טאואר סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-44 מליון דולר לעומת הפסד של כ-47 ברבעון המקביל אשתקד.
ד. הוצאות המימון, נטו, הסתכמו ברבעון השני בסך של כ-157 מליון שקל לעומת הוצאות של כ-15 מליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
את המחצית הראשונה סיימה החברה לישראל עם ירידה של 50% ברווח הנקי שהסתכם ב-408 מליון שקל, לעומת רווח של כ-806 מליון שקל בתקופה המקבילה, אשתקד. נציין, כי בתקופה המקבילה הדו"ח כלל הכנסות חד פעמיות של כ-186 מליון שקל.
הגורמים שהשפיעו על התוצאות במחצית הראשונה:
א. כימיקלים לישראל (כי"ל) סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-189 מליון דולר, לעומת רווח של כ-197 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
ב. צים שירותי ספנות משולבים (צים) סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-43 מליון דולר, לעומת רווח של כ-94 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח של צים בתקופה המקבילה אשתקד כלל רווחי הון, ממכירת אניות בסכום של כ-31 מליון דולר, נטו. ג. טאואר סמיקונדקטור (טאואר) סיימה את תקופת הדוח בהפסד של כ-89 מליון דולר לעומת הפסד של כ-103 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. חלקה של החברה בהפסדי טאואר הסתכם בתקופת הדוח בסכום של כ-125 מליון שקל לעומת חלק בהפסד של כ-49 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ד. בתוצאות לתקופת הדוח נכללו הכנסות חד פעמיות, נטו, בסכום של כ-36 מליון שקל, לעומת הכנסות חד פעמיות, נטו, של כ-186 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ה. הוצאות המימון, נטו, הסתכמו בתקופת הדוח בסכום של כ- 235 מליון שקל לעומת הוצאות של כ-61 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. מהחברה נמסר, כי הגידול בהוצאות נובע מהעליה בשיעור ריבית הלייבור לעומת התקופה המקבילה אשתקד ומעליה בהיקף ההתחייבויות הפיננסיות וכן מירידה בהכנסות מהשקעות בניירות ערך סחירים.
יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל ויו"ר כי"ל, אמר היום בהתייחס לכי"ל: "ההסכמים למכירת אשלג, שנחתמו לאחרונה, לאחר תקופת הדו"ח, עם הלקוחות בסין ובהודו, וגם במחירים גבוהים יותר ללקוחות בסין, יביאו להגדלת המכירות ובעקבותיה לצמצום מלאי האשלג בהדרגה.
עידן עופר, יו"ר החברה לישראל ויו"ר צים, ציין כי הרווח הנקי בתקופת הדו"ח של צים הסתכם בכ-43 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-94 מיליון דולר בתקופה המקבילה, אשתקד. נזכיר, כי אשתקד כלל רווח הון נטו, ממכירת אוניות בסכום של כ-31 מיליון דולר.
ההכנסות בתקופת הדוח הסתכמו בסכום של כ-1,397 מיליון דולר לעומת סך של כ- 1,392 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול במחזור ההכנסות נבע בעיקרו מעליה בהכנסות מדמי השהייה והכנסות חברות הבת שקוזזו בחלקן מירידה בהכנסות מדמי הובלה.
ההכנסות לרבעון השני של 2006 הסתכמו בכ-722 מליון דולר לעומת סך של כ-735 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בתקופת הדו"ח ולאחריה דווחה צים על מספר הסכמים להצטיידות באניות חדשות ובהסכמי החכרה.
עופר גם התייחס לטאואר, בתקופת הדו"ח המשיכה לצמוח בהכנסותיה, ולהרחיב את מעגל לקוחותיה. טאואר הודיעה בתקופת הדו"ח ולאחריו על חתימה על הסכמים נוספים עם לקוחות מהותיים.
נציין, כי טאואר חתמה על מזכר הבנות עם הבנקים לפיו יומרו כ-30% מההלוואות שנתקבלו למניות. כמו כן התחייבה החברה לישראל, בהקשר זה, להשקיע 100 מליון דולר בטאואר אשר ישמשו למימון הרחבת כושר הייצור שלה ב-FAB2.
נזכיר, בראשית השנה גייסה טאואר כ-48 מליון דולר מבעלי מניותיה בדרך של זכויות (כולל 20 מליון דולר מהחברה), והשלימה בהצלחה גיוס מהציבור של כ-140 מליון שקל (כ-31 מליון דולר) ביוני 2006.
טאואר סיימה את תקופת הדו"ח בהפסד של כ-89 מליון דולר, לעומת הפסד של כ-103 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.הירידה בהפסד נובעת בשל הגידול במכירות וצעדי התייעלות שננקטו.
המכירות הסתכמו בכ-80 מליון דולר בתקופת הדו"ח, לעומת כ-42 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-90%.ברבעון השני של תקופת הדו"ח חל גידול של כ-132% במכירות והן הסתכמו בכ-45 מליון דולר לעומת כ-19 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.