כיל: מכירות שיא של 847 מ' ד' ברבעון השני של 2006

מכירות שיא גם במחצית השנה - הסתכמו ב- 1.56 מיליארד דולר. הרווח הנקי של כימיקלים לישראל ברבעון הסתכם ב-92.3 מיליון דולר.
אסף מליחי |

חברת כיל מפרסמת הבוקר את תוצאותיה הכספיים לרבעון השני של 2006, בהם מציגה החברה גידול בשורת ההכנסות שרשמו שיא ומנגד, קיטון בשורת הרווח הנקי. נציין כי ההסכמים למכירת אשלג, שנחתמו לאחרונה עם הלקוחות בסין ובהודו יביאו להגדלת מכירות ולצמצום מלאי האשלג של החברה.

בשורה התחחתונה, הרווח הנקי של קבוצת כימיקלים לישראל ברבעון השני של שנת 2006 הסתכם בכ-92 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-101 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-8.8%. הרווח הנקי למחצית הראשונה של השנה הסתכם ב-189 מיליון דולר לעומת 197 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מכירות כימיקלים לישראל ברבעון השני הסתכמו ב-847 מיליון דולר, לעומת 774 מיליון דולר ברבעו המקביל אשתקד, גידול של כ-9.5%. מכירות כימיקלים לישראל במחצית הראשונה של 2006 הסתכמו ב-1.564 מיליארד דולר לעומת 1.484 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-5.4%.

הגידול במכירות נובע בעיקר מעליות מחירים במרבית מגזרי הפעילות של הקבוצה, במיוחד במוצרי הברום ותרכובותיו ובנוסף, מגידול ניכר במכירות כיל מוצרי תכלית כתוצאה מהשפעת הכללת פעילות PPLP (שנרכשה מאסטריס), אשר קוזזו ע"י ירידה כמותית במכירות אשלג וכן במספר מוצרים אחרים.

מיזוג חברת PPLP (שנרכשה מאסטריס) בכימיקלים לישראל ומיצוי הסינרגיות התפעוליות כתוצאה מהרכישה נמשך. כתוצאה מהרכישה הסתכם שיעור מכירות כימיקלים לישראל בצפון אמריקה בכ-24% מסך מכירות הקבוצה. ברבעון השני של 2006 הסתכמו המכירות בצפון אמריקה ב-199 מיליון דולר בהשוואה ל-86 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-132%.

לאחר רכישת נכסי ופעילות אסטריס באמריקה וכן מפעל אדיקור בברזיל, החלה כימיקלים לישראל במהלך ארגוני שמטרתו לשלב הפעילויות שנרכשו עם הפעילות הקיימת של כיל מוצרי תכלית, על מנת להביא למיצוי הסינרגיות התפעוליות. כחלק מתהליך זה מונה בימים אלה ריצ'ארד קנדי למנכ"ל מגזר כיל מוצרי תכלית וכן מונו מנהלים לניהול היחידות הגיאוגרפיות ותחומי הפעילות במגזר.

הרווח הגולמי של כימיקלים לישראל ברבעון השני הסתכם ב-279 מיליון דולר, קיטון של 5.7% בהשוואה לאשתקד. הרווח התפעולי למחצית השנה הסתכם ב-260 מיליון דולר, קיטון של 7.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי הושפע בעיקר מהירידה בכמויות המכירה של אשלג, מהגידול בעלויות של תשומות מרכזיות, ובעיקר מעליית מחירי אנרגיה, מגידול בהתחייבויות לפרישת עובדים בעקבות התיסוף של השקל לעומת הדולר לקראת סוף התקופה וכן מגידול בעלויות הובלה יבשתית.

העלייה במחירי המכירה ורכישת פעילות אסטריס, לצד המשך פעולות התייעלות וחיסכון, קיזזו את השחיקה ברווח הגולמי. הגידול בהתחייבויות לפרישת עובדים יצרה הוצאה שאינה מלווה בתזרים מזומנים, אשר הקטינה את הרווח הגולמי בסכום של כ- 6.5 מיליון דולר. הרווח התפעולי ברבעון השני של השנה הסתכם ב-124 מיליון דולר לעומת 142 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי במחצית השנה הסתכם ב-260 מיליון דולר לעומת 282 מיליון דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

סיכום המחצית הראשונה של 2006 לפי מגזרי הפעילות 1. כיל דשנים - היקף הפעילות במגזר במחצית הראשונה של 2006 הסתכם ב-640 מיליון דולר, קיטון של כ-21% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הקיטון במחזור המכירות נבע מירידה חדה במכירות האשלג, בעיקר לסין ולהודו, שקוזזה בחלקה ע"י עליית מחירים בתקופה לעומת המחצית הראשונה של 2005.

במהלך חודש יולי נחתם הסכם למכירת אשלג ליתרת שנת 2006 עם לקוח מרכזי בסין בעליית מחירים והמשלוחים חודשו. ההסכם שנחתם יאפשר הקטנת מלאי האשלג של החברה. בסוף חודש אוגוסט חתמה כיל דשנים הסכם עם הלקוח העיקרי שלה בהודו למכירת אשלג לתקופה עד אפריל 2007 ברמת המחירים שהיתה בהסכם הקודם.

2. כיל מוצרים תעשייתיים - היקף הפעילות במגזר במחצית השניה הסתכם בכ- 468 מיליון דולר, גידול של כ-23% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הגידול במכירות נובע בעיקר מעליות מחירים במוצרי הברום ותרכובותיו וכן מגידול בכמויות המכירה של חלק מהמוצרים, בפרט מעכבי בעירה וביוצידים לטיפול במים. הרווח התפעולי במגזר הסתכם בכ-131 מיליון דולר, גידול של כ-91% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

3. כיל מוצרי תכלית - היקף המכירות במגזר זה הסתכם ב-498 מיליון דולר, גידול של כ-57.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מצרוף הפעילות שנרכשה מאסטריס בנובמבר 2005, מעליה בחלק ממחירי המכירה, מגידול כמותי בחלק מקווי המוצרים של המגזר וכן כתוצאה מרכישת חברת אדיקור, העוסקת בייצור ושיווק תוספים לתעשיית המזון בברזיל.

מנגד, שיעורי הצמיחה הנמוכים יחסית באירופה, שער החליפין הגבוה (דולר/יורו), עודפי כושר ייצור בחלק מהשווקים למוצרי המגזר ואף התגברות התחרות בחלק משוקי היעד, שהביאו לקיטון כמותי בחלק מהמוצרים, עדיין משפיעים על הצמיחה בחלק מתחומי הפעילות של המגזר. הרווח התפעולי במגזר הסתכם בכ-42 מיליון דולר, גידול של 16.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

4. כיל מטלורגיה - המכירות במגזר הסתכמו ב-45 מיליון דולר, קיטון של כ-21.9% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הקיטון במכירות נבע בעיקר מירידה במחירי המכירה של המגנזיום לסוגיו, מגמה שהחלה כבר ברבעון השלישי בשנה קודמת, בעיקר בהשפעת ההאטה בתעשיית הרכב בצפון אמריקה. בנוסף, חל קיטון כמותי במכירות לתקופה זו. עליית מחירי האנרגיה משפיעה גם היא לרעה על תוצאות המגזר.

נזכיר, כי ביום 9 במאי 2006 חילקה החברה דיבידנד בסך כ-90 מיליון דולר. ביום 22 באוגוסט 2006 אישר הדירקטוריון דיבידנד בסך כ-90 מליון דולר, אשר יחולק ביום 19 בספטמבר 2006.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה