"שוק המניות האמריקני הוא האטרקטיבי ביותר בעולם"

בבית ההשקעות גרין-בול, מקבוצת דיסקונט עידכנו את מדד "אטרקטיבית השווקים". יפן ושבדיה: שוקי המניות כבר עלו מעבר לצמיחה במדינה
ליאור גוטליב |

שוק המניות האמריקני הוא השוק האטרקטיבי ביותר בעולם, כך עולה היום (ג') מעידכון מדד "אטרקטיבית השווקים" של בית ההשקעות גרין-בול, מקבוצת דיסקונט, המתמחה בהשקעות גלובליות.

שוק המניות האמריקני: נתוני צמיחה מרשימים לצד עליות מתונות יחסית

מהעידכון שנעשה על רקע התנודות האחרונות בשווקים הגלובליים עולה, כי שוק המניות האמריקאי עולה ארבעה שלבים, ממקום חמישי במדד שפורסם בינואר האחרון אל המקום הראשון.

ירון רפפורט, אנליסט המאקרו של גרין-בול מסר, כי בארצות הברית ירדה האבטלה מ-5.2% ל-4.7%, בין הרבעון הראשון של 2005 למקבילו ב-2006. בתקופה זו עלו המכירות הקמעונאיות ב-7.8% ומכירות הרכבים ב-3.9%. עם זאת בתקופה זו עלה מדד המניות ב-12.3% בלבד, ובשנה האחרונה עלה מדד המניות עוד פחות - 6.8%.

"נתוני הצמיחה של המשק האמריקאי, לצד גמגום שוק המניות, הופכים אותו לאטרקטיבי, כאשר בנוסף קיימת מגמה של חזרת כספים מהשווקים המתפתחים לשווקים המפותחים" אומר רפפורט.

שווקים מומלצים נוספים שעולים מהמדד הינם: איטליה, הולנד, פינלנד (שירדה מהמקום הראשון), ניו-זילנד, צרפת אוסטרליה וקנדה.

באיטליה מציין רפפורט מצד אחד את מדד המחירים ליצרן שעלה ב-4.7% בשנה האחרונה, נתון שמצביע על חששות לעליית מחירים אך מצד שני גם על אינדיקטורים כלכליים המצביעים על צמיחה שנשענת על ביקושים מקומיים, כמו מכירות רכבים חדשים שצמחו ב-9% בתקופה זו (לעומת ירידות של 2.9% בצרפת ו-0.3% ביפן באותה תקופה).

לגבי הולנד טוען רפפורט, כי יש ירידה במימדי האבטלה מ-4.9% ברבעון הראשון של 2005 ל-4.2% ברבעון הראשון של 2006. "מדובר על אבטלה נמוכה במספרים אבסולוטיים לעומת מדינות בולטות באירופה כמו גרמניה או צרפת".

יפן ושבדיה: שוקי המניות כבר עלו מעבר לצמיחה במדינה

המדינות יפן ושבדיה יצאו מרשימת המדינות המומלצות של גרין-בול, וההמלצה לגביהן היא "נייטרלי". להמלצה דומה זכו השווקים של טורקיה, אירלנד ודנמרק.

רפפורט מציין, כי ביפן ניתן לראות התחלת מגמה של עלייה בריביות לטווח הקצר והארוך, זאת על רקע הצמיחה הכלכלית שחיכו לה כל כך הרבה שנים, ואופטימיות לגבי המשך עליות בהשקעות ההון ובצריכה הפרטית. מאידך, הלוואות בריבית אפסית שנלקחו להשקעה בשוק ההון כבר לא יהיו אפשריות, וייקור המימון עלול לפגוע בשוק.

בניגוד לשאר השווקים בעולם, מוסר רפפורט כי ביפן קיים מתאם חיובי בין הריבית לבין שוק המניות. לדבריו, ביפן העלייה בריבית מצביעה על יציאה מדפלציה, תחילתה של צמיחה ומעבר למצב בריא של משק צומח עם ריבית סבירה. מצד שני, הבורסה ביפן עלתה בשלוש השנים האחרונות בממוצע שנתי של כ-22% ורק בשנה האחרונה ב-38.63%, הכל במונחי מטבע מקומי (לאחר הירידות החדות בשוק זה בחודשים מאי-יוני 2006).

בהשוואה לשווקים מפותחים אחרים בעולם זוהי עלייה חזקה ביותר: בארה"ב עלה מדד המניות ב-6.84%, בגרמניה ב-20.42% ובאנגליה ב-13.19%. עלייה זו ביפן נראית חזקה הרבה מעבר למעבר לצמיחה כפי שמשתקף מהאינדיקטורים הכלכליים, ולכן המודל מדרג את שוק המניות היפני בהמלצת "נייטרלי".

עוד עולה מהמדד, כי המדינות הצפויות להניב תשואת חסר ולכן זוכות להמלצת "מכירה" הן פולין, נורווגיה, קוריאה איסלנד, אוסטריה, הונגריה, מקסיקו וצ'כיה.

מדד "אטרקטיביות השווקים" בודק את כדאיות ההשקעה ב-30 שווקים מובילים בעולם ומדרג את המדינות עפ"י כדאיות ההשקעה בכל אחת מהן, כפונקציה של הקשר בין הסביבה הכלכלית ושוק המניות בכל מדינה.

*הערה: אין לראות באמור לעיל משום המלצה לבצע פעולת השקעה כלשהי בנייר ערך כזה או אחר. המבצע פעולה שכזאת פועל על סמך שיקול דעתו הבלעדי והמלא וכל האחריות מוטלת עליו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה