שוקי הסחורות - סוף התיקון הטכני?

כלכלני בית ההשקעות מיטב ממשיכים להעריך, כי אנו קרובים לסיומם של התיקונים הטכניים שהגיעו במהלך החודש האחרון מפני המשך העלאות ריבית בארה"ב ופגיעה בצריכה
ליאור גוטליב |

כלכלני בית ההשקעות מיטב ממשיכים להעריך, כי אנו קרובים לסיומם של התיקונים הטכניים שהגיעו במהלך החודש האחרון מפני המשך העלאות ריבית בארה"ב ופגיעה בצריכה.

במיטב מצפים לתיקון של חלק מן הירידות שראינו החל מה-11 במאי, כאשר השאלה שעולה הינה, האם מדובר בחזרה למגמת עליות או האם מדובר בתיקון טכני למגמה ארוכת טווח של ירידות מחירים בשווקים? חלק מן העצבנות בשווקים השבוע מקורה בהחלטת ריבית הפד השבוע ביום שישי.

אנרגיה טכנית, נראה כי חזרה למגמת העליות ארוכת הטווח עדיין רובצת בפתחנו, כאשר בשוק ה-Brent ראינו השבוע פריצה של השרוול היורד אותו סימנו במיטב החל מה-1 במאי, זו הפעם הראשונה שאנו רואים סגירה מעל לגבולות השרוול, כמו כן, הממוצעים עדיין מסודרים באופן המצביע על המשך מגמת עליות וכך גם מדד ה-MACD.

כידוע, אנו נמצאים בתקופת הקיץ, שהינה תקופה של צריכה מוגברת מצד אחד והוריקנים מצד שני. השילוב של ביקוש גבוה וסבירות לפגיעה בהיצע יוצרים שוק תנודתי במיוחד, כאשר לכל נתון יכול להיות אפקט חזק מאוד, הגבוה בהרבה מעבר למשמעות הכלכלית שלו.

הסתכלות ברמה השבועית מצביעה על המדדים RSI14 ו-MACD ככאלו התומכים בחזרה למגמת עליות בתקופה הקרובה, ביחד עם פוזיציות הקרנות הגדלות בשבועיים האחרונים וכניסה למעבה תקופת ההוריקנים. עקב כך, לא היינו ממליצים להיות בפוזיציות Short בשוק האנרגיה.

מתכות תעשייתיות

שבוע רגוע יחסית בגזרת המתכות התעשייתיות דבר שיכול לסייע להתכווצות בסטיית התקן של השוקים הללו. לדוגמא, נחושת בה עומדת סטיית התקן ל 10 ימים ברמה של 56% לאחר שבסוף חודש מאי עמדה ברמה של 92%!!!

מחיר הנחושת ירד בסיכום שבועי לרמה של 6,780 דולר לטון המייצגת ירידה שבועית של 3.82%, זאת לאחר שביום שישי לקראת סיום המסחר נרשמו עליות, על רקע נתוני הזמנות מוצרים ברי קיימא בארה"ב.

האלומיניום איבד קצת מהתנהגותו המתונה לעומת המתכות התעשייתיות האחרות השבוע, כאשר ירד מחירו לרמה של 2,449 דולר לטון המייצג ירידה שבועית של 3.84%. מחיר האבץ ירד גם הוא השבוע לרמה של 2,890 דולר לטון המייצגת ירידה שבועית של 5.86%!!!

ככלל ההסתכלות על סקטור זה הינה בעייתית, ברמה היומית אנו מזהים חולשה של הירידות והתמתנותן ולעומת זאת, בהסתכלות ברמה השבועית/חודשית נראה כי אנו ממש בתחילתו האפשרית של גל ירידות.

מתכות יקרות

למרות התחזקותו השבועית של הדולר אל מול האירו נבלמה הירידה מחירי הזהב, כאשר בסיכום שבועי עלה מחירו ב 0.43% ונסגר ברמה של 583 דולר לאונקיה. נתוני הביקוש חוזרים לתמוך במחיר הזהב, הגם שהממוצעים אינם מסודרים באופן ברור הרי שנתוני המדדים 14 RSI ו-MACD מצביעים על אפשרות חזרה לגל העליות, כאשר פריצת הרמות ה-607/610 דולר תאשש הנחה זו.

הכסף מתנהג באופן דומה מאוד לזהב בתקופה זו, מחירה של אונקיית כסף נסגר ביום שישי ברמה של 10.29 דולר.

סחורות רכות העליות האחרונות במחירי הסוכר היו מהירות יחסית ועל כן ראינו התמתנות שלהן. עם זאת, ההערכות מדברות על המשך העליות הללו והתנודתיות הגבוהה בשווקים על רקע העצבנות בשווקי האנרגיה בתקופה זו. חוזה הסוכר הלבן בלונדון עלה גם הוא במהלך השבוע לרמה של 464 דולר לטון. פרמיית הזיקוק ממשיכה להיות גבוהה, הגם שהצטמצמה מעט השבוע, למאי 2007 עומדת על כ-83 דולר לטון.

מחירי הקפה מזן ארביקה נסגרו ביום שישי בניו יורק רמה של 95.30 סנט לליברה, שוק זה סבל מירידות מאז סוף ינואר 2006 עת עמד ברמה של כ 124 סנט לליברה, במיטב מעריכים, כי ההתייצבות הנוכחית צפויה להוביל לתיקון בזמן הקרוב.

מחירי הקפה מזן רובוסטה נסגרו ביום שישי בלונדון ברמה של 1,126 דולר לטון, מחיר המייצג ירידה שבועית מזערית של 1.57%.

תבואות מחירי התירס נסגרו השבוע בירידה של 7.25 סנט (3.07%) לרמה של 2.2825 דולר לבושל. נראה, בדומה מחירי הסוכר, אשר לאחר עליות חדות נגררו לתקופה של תיקוני מחיר כלפי מטה כך, חל תיקון מחירי התירס, אשר זינקו לאור דו"ח ה-USDA ב-12 במאי ומאז הגיעו לשיאם מתחילת השנה 2.75 לבושל ב-18 במאי.

למרות זאת, אנו מעריכים, כי מחירי התירס יחזרו לעלות בתקופה הקרובה על רקע מחירי הסוכר והאנרגיה. כזכור, תירס הינו חליפי לסוכר בתעשיית האתנול המזניקה את מחירי הסוכר באחרונה. רמות התמיכה הקרובות 2.26$ ו 2.2525$ לבושל. • חלק מהלחץ בחוזה הקרוב (יולי) נבע מפקיעת האופציות הקרבה והשאיפה של חלק מן השחקנים שלא ימומשו כנגדם אופציות 2.30Call. • מחירי החיטה בבורסת שיקגו נסגרו ביום שישי ברמה של 3.63$ לבושל המייצגת ירידה שבועית של 1.11%.

תקופת המסירה של חוזי יולי מתחילה בשבוע הבא וכתוצאה מכך עולה הלחץ של שחקני Long לגלגל פוזיציות והפרמיה לגלגול "התנפחה" מרמה של 14 סנט לרמה של 18.25 סנט לבושל.

בספרד הודיע משרד החקלאות על ירידה ביבול הצפוי מ 6.6 מיליון טון, ל 6.2 מיליון טון. יבולה של ספרד לפני שנתיים עמד על 7 מיליון טון, אולם בשנה שעברה נפל ל 3.8 מיליון טון לאור הבצורת הכבדה שפקדה את המדינה (החמורה מזה מאה שנה). גם הירידה הנוכחית בתחזית היבול מיוחסת למזג האוויר החם בחודשים מאי יוני, אשר פוגע ביבול למרות עונת הגשמים הסבירה שהייתה השנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה