תשואה שלילית של 0.9% לתעשיית קרנות הנאמנות במאי

הקרנות המתמחות במניות חו"ל רשמו את התשואה השלילית הגבוהה ביותר: 6.4%
ליאור גוטליב |

מבית ההשקעות מיטב נמסר, כי בחודש מאי הניבה תעשיית קרנות הנאמנות תשואה שלילית בשיעור ממוצע של 0.9% בממוצע.

הקרנות השקליות הובילו עם תשואה חיובית בשיעור של 0.4%. האפיק השקלי נהנה בתחילת החודש מעליות על רקע העלאת תחזית דירוג החוב של מדינת ישראל מ"יציבה" ל"חיובית" ע"י סוכנות הדירוג הבינלאומית מוד'יס, העברת התקציב בקריאה ראשונה בכנסת, היחלשות הדולר מול השקל, וההתייחסויות החיובית לכלכלת ישראל ע"י בתי השקעות בינלאומיים.

רוח גבית נוספת התקבלה מעסקת מכירת השליטה בחברת ישקר לאיש העסקים וורן באפט, שתזרים לקופת המדינה כמיליארד דולר מתשלום המס. מנגד, העלייה המשמעותית בתשואות לפדיון באגרות החוב הארוכות של ממשלת ארה"ב לחצו במעט את האפיק כלפי מטה. גם נתוני הצמיחה המרשימים של המשק הישראלי בהמשך החודש לא הצליחו לדחוף מעלה את האפיק, שסבל מחולשה על רקע הסנטימנט השלילי ששרר בשוק כולו בעקבות התנהגות בורסות העולם והתחדשות ההתחזקות בשערו של הדולר. ירידה ויציבות בשוק האג"ח בארה"ב בהמשך החודש יחד עם הותרת הריבית ליוני ללא שינוי הקרינו לחיוב על האפיק, שסיים את החודש החולף בעליות.

על רקע התחזקות הדולר: קרנות המט"ח המקומי הניבו תשואה חיובית של 0.3%. השקל המשיך להפגין עוצמתו בתחילת החודש בעיקר אל מול הדולר כתוצאה משולבת של מגמה עולמית של חולשת המטבע האמריקאי, עסקת ישקר והתגבשות הממשלה החדשה. עם זאת, בהמשך החודש שינה הדולר כיוון והחל להתחזק אל מול השקל, כחלק מהיחלשות המטבעות בשווקים המתעוררים (לירה טורקית, ריאל ברזילאי וכו'). בסיכום חודשי פוחת השקל מול הדולר ב-0.3%, מול האירו פוחת השקל ב-2.8% ומול סל המטבעות ב-1.2%.

בעקבות הירידות בבורסות העולם: הקרנות המתמחות במניות חו"ל רשמו את התשואה השלילית הגבוהה ביותר: 6.4%. הקרנות המתמחות במניות בישראל והקרנות הגמישות ירדו בשיעורים של 1.4% ו-0.4% בהתאמה. קרנות אג"ח כללי וקרנות אג"ח מדינה ירדו בשיעורים של 0.1% ו-0.3% בהתאמה. קצת פחות ממחצית מהקרנות, כ-46% הניבו תשואה ריאלית חיובית בחודש מאי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה