ושוב - מגייסים כשאפשר לא כשצריך
הבורסה התל אביבית אשר מדשדשת בתקופה האחרונה ברמות שיא של כל הזמנים, מספקת לא מעט הרהורים לגבי כדאיות ההשקעה במניות. לכן, אנו עדים בשבועות האחרונים למתקפה של הנפקות לציבור שמגיעות איך שרק תבחרו: אג"חים להמרה, אג"ח סטרייט, אופציות לאג"ח, אופציות למניות וכד'. הנה כמה דוגמאות מהימים האחרונים.
כלל ביטוח
חברת כלל ביטוח השולטת בבית ההשקעות כלל פיננסיים בטוחה הודיעה היום (ה'), כי כללביט מימון המצויה בבעלותה המלאה, פירסמה אתמול טיוטת תשקיף הנפקה לציבור של עד 400 מליון בתעודות התחייבות בנות 1 שקל ע.נ. כל אחת, כלומר כ-400 מליון שקל.
ישראלום נכסים
חברת הדירוג מעלות הודיעה היום (ה') על דירוג ראשוני (A-) לאג"ח בסך של כ-60 מליון שקל שיונפקו בדרך של הנפקה ציבורית ע"י ישראלום נכסים. התמורה מיועדת לביצוע השקעות נדל"ן בארץ ובחו"ל.
ממעלות נמסר, כי הדירוג מותנה בגיוס של כ-16 מליון שקל הון עצמי. כמו כן, החברה הצהירה כי הינה מייעדת מסך יתרות המזומן שברשותה 10 מליון שקל למיחזור חוב קיים (בכללו פירעון סדרות אג"ח קיימות).
בכוונת החברה לפתח מספר קרקעות שבבעלותה לבניה למגורים וכן, נמצאת בשלבים מתקדמים להשלמת הסכמים לרכישת קרקעות נוספות שייעודו לבניה למגורים. להערכת מעלות, תמהיל הכנסות החברה צפוי להשתנות נוכח התמקדות החברה בפעילות הבניה למגורים. יחד עם זאת להערכת מעלות, פעילות המגורים לא תעלה על 30% מהיקף פעילותה.
דוראה
ביקושי יתר חריגים של 12 מיליארד שקל נרשמו אמש במכרז הציבורי של הנפקת חברת הנדל"ן דוראה שנסגר היום. ביקושים אלו מהווים ביקושים של פי 105 לעומת הסכום שהחברה התכוונה לגייס. דוראה, בשליטתו של בצלאל איגר, השלימה בהנפקה גיוס בסך של כ-115 מיליון שקל באיגרות חוב ובאופציות. סכום זה הוא לאחר הגדלת היקף ההנפקה ביקושי היתר שנרשמו כבר במכרז המוסדי. ההנפקה נסגרה בריבית המינימום, כך שהאג"ח סטרייט יישא ריבית בשיעור של 4.9%, ואילו האג"ח להמרה תישא ריבית בשיעור של 4.15%.
שיעור ההקצאה למזמינים בריבית המינימום יהיה נמוך ביותר ויעמוד על כ-0.6%. היחידות שהונפקו מורכבות מאג"חים להמרה, אג"ח סטרייט אופציות לאג"ח ואופציות למניות.
גילאון השקעות
חברת גילאון השקעות, העוסקת בניהול תיק השקעות עצמי (נוסטרו), ובשליטת הדר שמיר ומנשה גייזלר, המכהנים כמנכ"ל ויו"ר החברה (בהתאמה) השלימה אתמול את השלב המוסדי בהנפקת איגרות חוב "סטרייט" ואופציות למניות.
החברה גייסה 40 מיליון שקל המהווים 80% מהסכום המוצע לציבור. במכרז נרשמו ביקושים בסך של כ-147 מיליון שקל להנפקה, המשקפים ביקושי יתר של 270% לכמות איגרות החוב שהוצעה למשקיעים המוסדיים. המכרז נסגר בריבית מינימום של 4.0% ושיעור ההקצאה למזמינים בריבית שנקבעה עומד על 35.79% את ההנפקה הובילו החתמים איפקס חיתום, לאומי ושות' והראל חיתום.
איגרות החוב המוצעות לציבור הן צמודות למדד, משך החיים הממוצע של האגרות הוא כ-4 שנים והן משלמות קופון 5 פעמים בשנה. האופציות המוצעות בהנפקה ניתנות למימוש למניות רגילות של החברה, לתקופה של 4 שנים, במחיר מימוש של 6.5 שקל.
ביו לייט
ביקושי יתר של כ-62 מיליון שקל נרשמו אתמול במכרז המוסדי של הנפקת החברה. הביקושים משקפים ביקוש יתר של למעלה מפי 3 לכמות ניירות הערך שביקשה החברה לגייס במסגרת המכרז המוסדי (כ-19 מיליון שקל).
בעקבות זאת, הוחלט על הגדלת ההיקף הכולל של הנפקת ביו-לייט, מ-24 מיליון שקל ל-30.6 מיליון שקל. במכרז המוסדי הובטח גיוס של 80% מהיקפה הכולל של ההנפקה. שיעור ההקצאה למוסדיים נקבע ל-45%.
ביו-לייט מציעה בהנפקה איגרות חוב להמרה, כאשר תמורת הגיוס תופקד אצל נאמן ותישא ריבית בשיעור של 4.5%. האג"חים יהיו ניתנות להמרה לפי מחיר של 5.75 שקל למניה. ההנפקה נסגרה במחיר המקסימום של האג"חים. האג"חים יהיו ניתנות להמרה כפויה על ידי ביו-לייט כאשר חברת הבת, אוביקיור, תחל בשלב 2 של הניסויים הקליניים בתרופה שפיתחה לטיפול בהשמנת יתר.
ההמרה תתבצע לפי המחיר הנמוך מבין השניים: 5.75 שקל או מחיר השוק הממוצע של המניה ב-30 ימי המסחר שקדמו להמרה הכפויה, בניכוי 15%. את ההנפקה הובילו החתמים כלל חיתום, רוסאריו קפיטל, הראל חיתום, גאון חיתום ופ.ר שוקי הון.