ירידות שערים באסיה: חשש להאטה בכלכלה האמריקנית
המדדים המובילים באסיה סגרו את יום המסחר בירידות שערים בפעם הראשונה בחמשת ימי המסחר האחרונים. ירידות השערים הגיעו על רקע הירידות החדות שהתרחשו בניו יורק במהלך יום המסחר האחרון. מספר נתוני מאקרו חשובים שפורסמו אמש בארה"ב הצביעו על כך כי יתכן ועליות הריבית האחרונות החלו להשפיע על המשק ולהאט את הכלכלה הגדולה בעולם. את ירידות השערים הובילו מניות החברות המייצאות את מוצריהן לארה"ב.
מדד הניקיי היפני ירד ב-1.49% לרמה של 15,964 נקודות. מדד ההאנג סנג בהונג קונג ירד ב-0.26% לרמת 15,877 נקודות. מדד הקוספי הקוריאני ירד ב-0.24% לרמה של 1,371 נקודות.
המדדים באוסטרליה סגרו בירידות שערים לאחר פרסום צמיחת התמ"ג ברבעון הרביעי של השנה. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באוסטרליה דווחה כי התמ"ג גדל בקצב נמוך מהצפוי ברבעון הרביעי של השנה.
מניות במרכז
על רקע נתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו בארה"ב ירדו מניות החברות אשר מרכזות פעילות רבה מעבר לים: Toyota, יצרנית הרכב הגדולה בעולם, ירדה ב-1.6%. לדברי CreditSuisse כ-70% המהרווח התפעולי של החברה מגיע מפעילות בארה"ב. Rinker Group, ירדה ב-2.5%. כ-80% מסך ההכנסות של החברה מגיעות מארה"ב.
על רקע האכזבה מפרסום נתוני צמיחת התמ"ג ירדו הבנקים המובילים באוסטרליה: Commonwealth Bank, המלווה השני בגודלו באוסטרליה, ירד ב-2.5%. National Australis Bank, המלווה הגדול ביותר באנגליה ירד ב-2%.
המדדים בפיליפינים עלו היום למרות המצב המדיני המעורער במדינה: Ayala, עלתה ב-2.3%. Bank of the Philippine Islands עלתה ב-0.9%.
Seven&Holdings, חברת הקמעונאות הגדולה ביפן, אבדה 2.1% לאחר שהורידה את תחזיות הרווח לשנת 2006. החברה דווחה כי העלויות בקיצוצים בכח האדם והירידה בשווי נכסים היו הגורמים העיקריים להורדת צפי הרווחים.