ב-2005 חל גידול של 4% בסחר ההדדי בין ישראל לאסיה
מנתונים שפרסם המינהל לסחר חוץ של משרד התעשייה המסחר והתעסוקה עולה, כי הסחר ההדדי בין ישראל לאסיה הסתכם בשנת 2005 ב-14.5 מיליארד דולר - גידול של 4% לעומת שנת 2004. היצוא מישראל לאסיה גדל בכ-5% בתקופה זו, והסתכם בכ-6.17 מיליארד דולר לעומת 5.88 מיליארד דולר ב 2004.
סך היבוא מאסיה לישראל הסתכם ב-8.33 מיליארד דולר - גידול של 3.3% בהשוואה ל-8.06 מיליארד דולר, סך היבוא לארץ ב 2004. חלקו היחסי של היצוא לאסיה הגיע לכ-17% מכלל היצוא הישראלי למדינות העולם, חלקו של היבוא מאסיה הגיע ל-20%.
מנכ"ל משרד התמ"ת, רענן דינור מציין שמשרד התמ"ת מייחס חשיבות רבה לעידוד הסחר עם אסיה ולכן הגדיר ארבע מדינות באזור כמדינות יעד לתעשייה הישראלית. 4 המדינות שהוגדרו ע"י משרד התמ"ת כמדינות יעד בשנים האחרונות הן סין, הודו ודרום קוריאה. בנוסף, החל משנת העבודה של 2006 נכללת גם וויאטנם 'כמדינת יעד ליצוא' באסיה.
במהלך השנה עתיד להיפתח "מרכז סחר" ישראלי בהו-צי-מין סיטי על מנת לסייע ליצואנים ישראלים לחדור למדינה זו שהיא השלישית בדירוג הצמיחה של מדינות אסיה אחרי סין והודו עם שיעור צמיחה של מעל 7%.
ניתוח שנעשה במינהל לסחר חוץ של משרד התעשייה המסחר והתעסוקה, בדבר מגמות בנתוני הסחר עם אסיה בשנת 2005, עולה כי ניתן להבחין שנמשכת ההאטה בקצב הגידול המהיר שאפיין את היצוא הישראלי לאסיה אשר התבטא בשנים האחרונות בקצב גידול דו ספרתי. פרט ליצוא להודו ולהונג - קונג אשר צמח בסך של כ-17% , בשאר יעדי היצוא הישראלי באסיה נצפה קיפאון בגידול בשנת 2005.
גם ביבוא מאסיה ניכרה האטה והוא כאמור עלה בכ-3% בלבד, אולם בשונה מהמגמה הכללית היבוא מסין המשיך לצמוח וזינק ביותר מ-20%, אל מעל ל-2 מיליארד דולר. את ההאטה ביצוא לאסיה ניתן לייחס לדבריו בחלקה לעצירת הגידול המהיר ביצוא הישראלי לסין אשר אופיין בשיעורי גידול דו ספרתיים מאז החלה ישראל לסחור עם סין לפני יותר מעשור.