מענקים של מיליוני דולרים מחכים לחברות החוקרות סרטן
הזדמנות לחברות ישראליות העוסקות במו"פ של טכנולוגיות מולקולריות לחקר הסרטן, כך מדווחת היום חברה המתמחה באיתור הזדמנויות שכאלה בשם סאנרייז. לפי הדיווחים של החברה, מכון הבריאות הלאומי האמריקני והמכון הלאומי לסרטן מעוניינים לסייע לחברות בעלות פיתוחים חדשניים בחקר של בניה מולקולרית, הרלוונטיים למחלת הסרטן.
10-15 החברות עם הטכנולוגיות המבטיחות יזכו בשלב הראשון למענק בסכום כולל של עד 3 מיליון דולר (תקציב מירבי של 275,000 דולר לחברה ולאחריו יוכלו להגיש בקשה להמשך מימון הפיתוח). המועד הקרוב להגשת הצעות המחקר הוא יוני 2006.
בועז לנצמן, מנכ"ל סאנרייז, ציין כי "המוסדות הלאומיים הפדרליים מספקים הזדמנויות מימון מצוינות עבור חברות ותיקות וצעירות העוסקות בפיתוחי טכנולוגיה בתחומים חיוניים כמדעי החיים, ביטחון והגנה. המחקרים בתחום הסרטן הם בעלי ערך וחשיבות עליונים, והתמיכה הכספית בהתאם.
לנצמן הוסיף כי "מה שבעבר היה נחלתם הבלעדית של תיאורטיקנים במוסדות מחקר אקדמיים, הופך כיום להזדמנות גם עבור חברות מסחריות הפועלות בתחומים כמו ביו-רפואה, ביולוגיה חישובית, ביולוגיה מולקולרית ונוספים".
"הבעיה היא שסדרי העדיפויות הכלכליים בארץ אינם מאפשרים לנתב תקציבי מחקר ופיתוח גדולים לתחום. מענקי הקרנות הפדרליות הן אלטרנטיבה מימונית טובה, אולם היא מחייבת עמידה בסטנדרטים האמריקאיים ובדרישות המוקפדות בהגשת הבקשות. הקושי שעומד בפני חברות ישראליות הוא בדרך כלל היכולת 'לדבר בשפה' של הקרנות הפדרליות. לכן מומלץ להיעזר בהדרכה של גוף מוסמך בעל ניסיון בהגשת הצעות מימון בארה"ב".