גלזר מעדיף את לאומי על פועלים מעלים מחיר לשתיהן
האנליסט אלון גלזר מבית ההשקעות לידר ושות' פירסם היום (ג') את המלצתו על מניות הבנקים הגדולים, פועלים ולאומי. גלזר העלה את מחיר היעד (תשואת יתר) לפועלים ל-24 שקל הגבוה בכ-7% ממחירה בשוק כעת - 22.4 שקל. ואף העלה את מחיר היעד (קניה) ללאומי ל-21.5 שקל הגבוה ב-16.8% ממחירה בשוק - 18.4 שקל.
בלידר ושות' ציינו, כי הם "מעדיפים את לאומי על פועלים", גלזר הסביר, כי לאומי נסחר היום במכפיל הון הנמוך בכ-10% מזה של פועלים, כאשר אם ננטרל את האחזקות הראליות (מגדל אפריקה והחברה לישראל) מדובר בפער של למעלה מ-20%. פער זה לא מוצדק להערכתו ולפיכך הוא מאמין כי "מניית לאומי מעניינת יותר".
בלידר ושות' ציינו, כי העלאת מחירי היעד לבנקים נבעה ממספר גורמים. בינהם, המשך השיפור בתוצאות העסקיות: גלזר מעריך, כי "המשך הצמיחה במשק ביחד עם המהלכים המרשימים שהבנקים ביצעו בשנים האחרונות לרבות הליכי התייעלות וניקוי תיק האשראי, ימשיכו לבוא לידי ביטוי בתוצאות חיוביות בשנים הקרובות", בלידר צופים שיפור הן כתוצאה מירידה בהפרשות לחומ"ס והן מהצמיחה בפעילות במשק.
מכירת הקופות והקרנות: בלידר ושות' מאמינים, כי ועדת בכר תרמה משמעותית לשווי הבנקים. "השילוב של המחירים (הגבוהים מאד) שהבנקים קיבלו בתמורה ביחד עם עמלות ההפצה והרווח הגלום במכירת מוצרי ביטוח בפנסיה מוסיפים לשווי הבנקים כ-10%-20%".
הגורם השלישי שציינו בבית ההשקעות הינו הירידה במס חברות: "הירידה במס חברות ובמע"מ מביאה לכך שהבנקים ירוויחו ב-2010 כ-20% יותר ממה שהם הרווחיו ב-2004" חוזרים ומזכירים לנו בלידר ושות'. "המשמעות הינה כמובן שאם בנק היה אמור להסחר במכפיל הון של 1.5 היום הוא זכאי למכפיל הון של 1.8", הוסיף גלזר.
בלידר ושות' מעריכים, כי אם לא נראה הרעה במצב הפוליטי מדיני יש עוד מקום לעליות - "חשוב לזכור כי הבנקים ממונפים (מאד) על מצב המשק הן בתוצאותיהם הכספיות והן בהתנהגות המניות, הרבה בגלל האחזקות של הזרים".
גלזר מוסיף, כי אם יהיה טוב הזרים ימשיכו לקנות, אבל אם יהיה רע זה עלול להיות מאד כואב ונראה יציאה אגרסיבית שלהם. "כל עוד שרון יהיה חזק (וישמור על הדיאטה), ולא נראה הרעה בטחונית, נמשיך לראות מגמה חיובית בסקטור".
נדגיש כי למרות תחזיות הבנקים לרווחיות גבוהה בחו"ל, בלידר ושות' חושבים שהסיכון בהרחבת פעילות זו גבוה מאד ובשלב זה האנליסטים בבית ההשקעות לא מוספים תוספת שווי לפעילות העתידית של הבנקים בחו"ל.