צבי סטפק: אין בועה בשוק המניות הישראלי

לדברי מנכ"ל בית ההשקעות מיטב, אין ריצה של הציבור לשוק המדובר. הוא אינו מתרגש מהתחרות מול חברות הביטוח בשוק ניהול קרנות הנאמנות. חוזה ריבית של 5% בסוף 2006
ליאור גוטליב |

מנכ"ל מיטב, צבי סטפק, כינס בצהרי היום מסיבת עתונאים בעניין תחזיות בית ההשקעות לשנה הקרובה. "הרפורמה של בכר תיטיב עם בתי ההשקעות הפרטיים - תהיה להם משימה יותר קלה עם חברות הביטוח". הוא לא נבהל ממעבר הנכסים לידי חברות הביטוח - ולא הברוקרים הפרטיים, "תחרות היא נשמת אפה של חברת מיטב", אומר המנכ"ל שהפך אותה לברוקרית הפרטית הגדולה במשק בתחום קרנות הנאמנות.

ההתפתחויות במשק הגלובלי" אומר צבי סטפק, "ישנן שלוש שאלות רציניות: הראשונה - חידת הנדל"ן בארה"ב, מה יקרה למחירי הנדל"ן בעולם? אם הם ירדו בצורה חדה בארצות הברית, הם עלולים להקרין על המשק בישראל לבסוף. השנייה - מחירי הנפט והכיוון שלהם, והשלישית והכי חשובה, שוק האג"ח האמריקני".

סטפק הסביר כי גם לאחר כל מהלך העלאות הריבית על הדולר, מהשפל ההיסטורי שבו עמדה הריבית על 1% ועד להיום - 4%, נותרה התשואה של האג"ח הארוכות באותה הסביבה. סטפק הצביע על מחיר הזהב כאלטרנטיבה לשלושת השווקים הקודמים שעליהם דיבר. "זאת תקופה ארוכה שאנו מצביעים על מחיר הזהב", הוא מוסר.

"לא שוק המניות, ולא שוק האג"ח בישראל - בועה". להערכתו של צבי סטפק, מנכ"ל מיטב, "איננו רואים את התופעות של ריצת הציבור לשווקים הללו". בהתייחסו לתחזיות למשק מוסר סטפק: הריבית תגיע בסוף 2006 לרמה של 5%, האינפלציה צפויה לעמוד ביעד שלה, ואין סיבות כלכליות אחרות לפיחות בשקל מול הדולר.

המניות של מיטב לטווח הארוך: מכתשים אגן, תדיראן קשר ואלביט מערכות. סטפק מעריך כי בשלוש השנים הקרובות תחול פריצה בשוק ניהול התיקים, וניהול קרנות הנאמנות.

ד"ר דוד קליין, לשעבר נגיד בנק ישראל וכיום יו"ר הדירקטוריון של מיטב אמר כי "במצב שנוצר כיום הסיכוי שתקציב 2006 יעבור הולך ופוחת. הסבירות שניתן יהיה להמשיך ולנהל את המדיניות הכלכלית כפי שהיה בשנתיים האחרונות נמוכה מאד".

לדברי קליין, "המדיניות הכלכלית שננקטה בשנתיים האחרונות הצליחה בזכות קואליציה פוליטית הומוגנית ומאזן בין שר האוצר לרוה"מ, שאיפשר לשר האוצר לבצע את תכניתו תוך קבלת תמיכה וגיבוי מהקואליציה. מצב זה לא מתאפשר כיום".

"כעת עם השינויים הפוליטיים, סביר להניח שהקווים המנחים של המדיניות הכלכלית עשויים להשתנות, לא תישמר המשמעת הפיסקאלית שנקבעה עד לסוף העשור, והרפורמות המבניות לא תמשכנה ואולי אף תהייה בהן נסיגה", אמר קליין. בשורה התחתונה, קליין מציע לחשוב פעם נוספת על יעדי הצמיחה של שנת 2006.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה