ביוקנסל עולה 15%: תרופת הדגל של החברה הוכרה בארה"ב כ"תרופת יתום"
חברת ביוקנסל דיווחה לפני זמן קצר לבורסה בת"א כי קיבלה משרד הבריאות ושירותי האנוש בארה"ב הכיר בתרופת הדגל של החברה, ה-BC-819 לטיפול בסרטן השחלות, כ"תרופת יתום".
"תרופת יתום" מוגדרת כתרופה למחלה שפוגעת במספר קטן יחסית של אנשים באוכלוסיה. בארה"ב, מוגדרת תרופת יתום כמחלה הפוגעת בפחות מ 200,000- אנשים בשנה. על מנת לעודד פיתוח תרופות למחלות אלה, ניתנות הטבות ותמריצים למפתחים. ההטבה הסטנדרטית העיקרית לתרופות יתום בארה"ב היא הזכות לשווק את התרופה באופן בלעדי למשך שבע שנים מיום אישורה. הטבות נוספות כוללות זיכוי מס מקומי על הוצאות מו"פ, ופטור מתשלום עמלות למינהל המזון והתרופות (ה-FDA).
ברבעון השני של 2009 החל הטיפול בחולה הראשונה בניסוי קליני הבודק את הבטיחות והיעילות הראשונית של ה-BC-819 בשימוש בנשים הסובלות מסרטן מתקדם בשחלות המאופיין במיימת (נוזל המכיל תאים סרטניים המצטבר בחלל הבטן), ואשר נכשלו באחד הטיפולים הסטנדרטיים הקיימים. מספר המשתתפות בניסוי צפוי להגיע ל- 12 , כשכל אחת מקבלת עד תשעה טיפולים אחת לשבוע. לחולות המגיבות טוב לטיפול, מוצעים ששה טיפולי אחזקה חודשיים נוספים.
הניסוי מתבצע בשלושה מרכזים רפואיים בארץ, שהם וולפסון, הדסה ומאיר, ובמרכז הרפואי של אוניברסיטת פנסילבניה בארה"ב. בנוסף, המרכז הרפואי מאסי לחקר הסרטן בריצ'מונד, ורג'יניה (מרכז רפואי תחת חסות המכון הלאומי לסרטן), נמצא כיום בהליך קבלת האישורים הרגולטורים המקומיים הנדרשים לשם הצטרפות לניסוי. הניסוי ממומן חלקית על ידי מענק מלשכת המדען הראשי של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה.
אודות סרטן שחלות
סרטן השחלות תוקף מעל 200,000 נשים בעולם בשנה והוא נחשב לקטלני במיוחד. כיום, הטיפול המוצע לחולות בסרטן השחלות הוא ניתוח ובעקבותיו טיפול כימותרפי. למרות גישת הטיפול האגרסיבית, שיעור ההישנות של הסרטן גבוה מאוד, כאשר הגידול מתאפיין בעמידות לתרופות כימותרפיות והוא מביא למותה של החולה ביותר מ-65% מהמקרים. על פי נתוני המרכז הלאומי האמריקני לסרטן, עלויות הטיפול בסרטן שחלות מגיעות בארה"ב בלבד לכ-2.2 דולר מיליארד.