הדולר ממשיך מטה - משיל הבוקר 0.51%
הבוקר נחלש הדולר ב-0.51% ונסחר סביב רמת 4.334 שקל, אל המטבע האמריקני מצטרף האירו שיורד בשעור של 1.02% ונסחר סביב רמת 5.719 שקל.
בעולם
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי במהלך הלילה התחזק הדולר אל מול המטבעות העיקריים וזכה לתנופה ממספר גורמים. הגורם הראשוני החל אתמול בשעות אחר הצהריים, כאשר נתוני סקר הפעילות העסקית של אגודת מנהלי הרכש בשיקגו הראה על עלייה משמעותית ל-62.7 לעומת צפי ל-60.20. בדרך כלל נתון זה לא נוטה להשפיע על השוק, אולם מכיוון שבמסגרת הסקר מפורסמים גם נתוני תעסוקה, ובסוף השבוע הקרוב יפורסמו נתוני המשרות החדשות לחודש פברואר, מושפעים המשקיעים מכל נתון שיוכל לעזור ולחזות את מספר המשרות החדשות שנוספו לשוק בחודש שעבר.
במסגרת הסקר נראתה עלייה בתחום התעסוקה, מ-52.8 בינואר ל-57.7 בפברואר. ניתן לראות כי נתון זה אכן גורם לאפשרות של הפתעה לטובה בנתוני המשרות החדשות. הגורם השני, וכנראה העיקרי מבין השניים, הוא פרסום נתוני החשבון השוטף האוסטרלי, אשר הראו על התרחבות משמעותית בפער הגרעוני.
נתון זה שלח את משקיעי הדולר האוסטרלי לכיוון המטבע האמריקאי וליבו את התחזקותו. כתוצאה מהתחזקות הדולר החלה מגמה של מכירת האירו והסטרלינג לטובת האמריקאי, וכן מגבלות הפסד רבות שנתפסו אצל מחזיקי האירופאי תרמו להיפוך המגמה אל עבר קניית הדולר. היום יפורסמו נתוני האגודה הלאומית של קניינים (ISM) לייצור, אשר צפויים להראות על עלייה ל-57.00. כמו כן צפוי לנאום ראש ה-FED משיקגו, מייקל מוסקו, בשעה 15:30, זמן ישראל.
בזירה האירופאית נחלש האירו אל מול הדולר וכעת נסחר סביב 1.3202. במהלך היום צפויים פרסומים רבים באירופה, ביניהם מדדי ה-PMI באירופה ובגרמניה אשר צפויים להראות על ירידה ל-51.65
ול-52.15 בהתאמה. כמו כן, בשעה 11:00 שעון ישראל, נצפה לפרסום נתוני שעור האבטלה מגרמניה, אשר צפויים להראות על עלייה ל-11.60% בחודש פברואר. מלבד מגמת השוק להתחזקות הדולר, נפגע מעמדו של האירו בשווקים מתוצאות מדדי המחירים שפורסמו אתמול, אשר הראו על ירידה במדד האינפלציוני ל-1.9% לאחר שבדצמבר פורסם המדד על 2.4%. נתונים אלו תומכים בהמשך מדיניות ריבית יציבה באירופה, וכתוצאה מכך עלול להווצר פער ריביות גבוה לטובת ארה"ב עד תום 2005.
ביפן, הנהנית מרצף של פרסומים חיוביים ביותר בתקופה האחרונה, פורסם במהלך הלילה כי שיעור האבטלה נותר על תקנו סביב 4.5%. שיעור זה הוא הנמוך ביותר מאז שנת 1999 ופרסומו מעיד על מדיניות תעסוקתית חזקה ביפן. במקביל פורסמו הוצאות משקי הבית והראו על עלייה של 2.6%, הגדולה ביותר זה שישה חודשים. נתונים אלו בשילוב עם שאר נתוני התקופה האחרונה, ממשיכים להצביע על יציאתה של יפן מהמיתון בו הייתה שרויה במהלך 2004. כמו כן, טען אתמול ראש הבנק המרכזי ביפן כי מדיניות ריבית ה-0 לא תמשך לעד, וכי בכוונתו לשקול העלאות עתידיות בהתאם להתפתחויות הכלכליות במשק. נתונים אלו תורמים להתחזקות היין בשווקים, אשר נסחר כעת אל מול הדולר סביב 104.48, ואל מול האירו סביב 137.90.