עמדה: קרן נאמנות על ת"א 25 שתתבסס על מודל טכני

מנכ"ל עמדה, סמי בבקוב: מבנה הקרן מאפשר למשקיע ליהנות מהחשיפה לשוק המניות, ויחד עם זאת ליהנות גם משקט נפשי בעת ירידות משמעותיות ומתמשכות בשוק
חזי שטרנליכט |

קונטרה למנתחים הטכנים? היום (א') מודיעה חברת "עמדה" ניהול קרנות נאמנות, מקבוצת בנק מזרחי, כי היא משיקה קרן חדשה, אשר תתמחה בהשקעות במדד ת"א 25 בשיטה בינארית, עמדה (מ) ת"א 25 בינארית. חשיפת הקרן למדד ת"א 25 תהיה בכל עת או כ-100% או כ-0%, על פי החלטת מנהל הקרן.

ההחלטה על החשיפה המלאה או האפסית תתבסס רק על בסיס מודל מתמטי ב"שיטה טכנית" לדברי חברת עמדה. מדובר בשיטה שיעילותה נבדקה במשך שנים רבות והוכח כי היא עשויה להניב, לאורך זמן, תשואה עודפת על מדד ת"א 25, מסבירים בחברה, וזאת תוך שמירה על סטיית תקן נמוכה יחסית למדד ת"א 25. בבקוב מבטיח שקט נפשי? מנכ"ל עמדה, סמי בבקוב אמר כי השקת הקרן "מהווה מענה למשקיעים המעוניינים להסתמך על מודל מתמטי (טכני), בקבלת החלטת העיתוי לכניסה וליציאה משוק המניות. מבנה הקרן מאפשר למשקיע ליהנות מהחשיפה לשוק המניות, ויחד עם זאת ליהנות גם משקט נפשי בעת ירידות משמעותיות ומתמשכות בשוק, שכן, על פי בדיקות אמפיריות שנעשו בעמדה, המודל הטכני נותן אינדיקציה ברורה לעיתוי היציאה והכניסה לשוק המניות".

סמי בבקוב הוסיף כי המודל הטכני, שהנו אחד מהמודלים הסטנדרטיים בשוק, נבדק במשך כ-11 שנים (1994 עד 2004 כולל) אל מול מדד ת"א 25 ומדד המק"מ והנתונים מדהימים: שוק המניות (מדד ת"א 25) רשם, בתקופה זו, עלייה של כ- 160%, מדד המק"מ רשם עליה של כ- 200%, דבר מפתיע כשלעצמו, ואילו המודל המתמטי, על פיו תנוהל הקרן, הניב תשואה של כ-384%.

בבקוב הדגיש, שהתשואה העודפת נוצרה הודות לחמש תקופות בהן השווקים ירדו מהותית והמודל הצליח לחזות ירידות אלו, ולכן, "החנה" את הכסף בשקלים קצרים שקיבלו, באותה עת, ריביות גבוהות. כאשר בוחנים את המודל המתמטי על פני כל אחת מהשנים בנפרד, ישנן שמונה שנים בהן המודל המתמטי "ניצח" את מדד ת"א 25, ורק שלוש שנים בודדות בהן המודל "הפסיד" למדד ת"א 25 (רצ"ב גרפים). התנהגות המודל במונחים שנתיים מעיד על המסקנה כי הקרן מתאימה לטווחי השקעה ארוכים ולא קצרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה