עו"ד של בגיר: הטורקים היו עזי מצח בעיכוב הדבידינד
מיד לאחר ששופט בית המשפט המחוזי יהודה זפט מחק את הבקשה והתובענה של שותפותיה התורכיות לשעבר של בגיר לאסור על מכירת חלקם בשותפות, מתפנה הפיננסייר צביקה בארינבוים ושותפו גלבוע לעסוק בשאלה: "לאן התאדו 30 מליון דולר משותפות הטקסטיל התורכית ישראלית?" כך מסבירים היום גורמים הקשורים לעסקיו של בארינבוים.
כזכור, 24 שעות לאחר שרכשו את פולגת מידי כלל תעשיות, החליטו בעלי השליטה החדשים לחתוך את ההפסדים ומכרו את חלקם בשותפות תמורת דולר אחד וזכות ל-50% מרווחים עתידיים. המכירה שבוצעה לחברה זרה נסתיימה בסופו של דבר במימוש זכות סירוב ראשונה של השותפות התורכיות אשר הפכו מאז למעשה לבעלות הבית היחידות של קבוצת הטכסטיל גוני פולגת, הכוללת מפעל טקסטיל בתורכיה ואת מפעל פולגת טכסטיל שבקריית גת.
חברת בגיר, שבשליטת פולגת, קוראת באמצעות עו"ד עפר פירט לקיום הליך בוררות בין הצדדים, כפי שנקבע בהסכם השותפות המקורי ביניהם, בג'נבה שבשוויץ. במכתב ההזמנה לבוררות נאמר, כי נסיבות הקשורות בבעלות המניות התורכיות ובמשפחת באשר העומדת מאחוריהן, דרדרו את החברה המשותפת. עוד נטען במכתב כי הסכסוך של משפחת באשר עם הבנק המממן מטורקיה הוביל לכאורה לקשיים חמורים במערכת החיונית כל כך לחיי החברה מול אותו הבנק. בגיר מוסיפה וטוענת כי שותפיה התורכיים בחרו להפר את ההסכם וברגל גסה התעלמו מחובתם להזרים לחברה המשותפת 20 מיליון דולר.
בגיר מגוללת במכתבה גם את סיפור מינויו של מנכ"ל מקצועי עם מוניטין בינלאומי שהובא על מנת לבצע תהליך הבראה. מינוי זה לא החזיק מעמד יותר מכמה חודשים לאחר שהשותפים התורכיים לא ניאותו לשתף עמו פעולה. מחדלים אלו ורבים נוספים דרדרו את החברה המשותפת למצבה הנוכחי אשר כפה על בגיר את מכירת מניותיה בה. לטענת בגיר היא מחקה במיזם המשותף, החל מיום הקמתו, כ-30 מליון דולר בעקבות דרך ההתנהלות של שותפותיה התורכיות ובעלי השליטה בהן משפחת באשר. יצויין, כי הפרשות אלה כבר בוצעו במהלך השנים על ידי פולגת.
עו"ד פירט: "כמי שבקיא בפרטי הסכסוך, אני יכול לומר, כי רק כאשר יחל הבירור לגופו והכל יחשפו למסכת העובדתית הברורה, יוכלו כולם להבין עד כמה היו הטורקים עזי מצח בניסיונם חסר הבסיס לעכב את חלוקת הדיבידנד בפולגת בע"מ".
חברת בגיר, הנמצאת בבעלותה המלאה של פולגת, ומשפחת בשאר עד לא מזמן במשותף בחברת גוני פולגת התורכית, שבבעלותה מפעל טקסטיל בטורקיה וכן הבעלות המלאה על חברת פולגת טקסטיל, המחזיקה במפעל בקרית גת. בתחילת 2005, לאחר העברת השליטה בפולגת לידי קבוצה בראשה עומדים צבי בארינבוים ועופר גלבוע, מנכ"ל פולגת, חתמה בגיר על הסכם למכירת חלקה בגוני פולגת תמורת דולר בודד וביצעה בהתאם מחיקה חשבונאית, שתתבטא בדו"חותיה השנתיים של פולגת בהיקף של 15 מיליון דולר.
פולגת הודיעה במקביל, כי בכוונתה לחלק דיווידנד בהיקף של 152 מיליון שקל לבעלי מניותיה. השותפים התורכיים לשעבר של בגיר בגוני פולגת ביקשו מבית המשפט שלא לאשר את חלוקת הדיווידנד. לטענת פולגת, מטרת הבקשה היא כדי לסחוט כספים מבגיר כתוצאה ממצב שבו השותפות התורכיות נקלעו לקשיים כספיים ואינן מסוגלות לעמוד בהתחייבויותיהן מול הבנקים בתורכיה.