לבד בתערוכה: בלמוט תציג את ה-POB וה-POC

החברה תציג מערכות לתשלום שוברים ולהפקדת שיקים בתערוכת הבנקאות בסביט שתתקיים בחודש מארס הקרוב. ה-POC נועד להחליף את הפקדת השיקים העצמית
חזי שטרנליכט |

חברת בלמוט הישראלית תציג בתערוכת הבנקאות בסביט שתתקיים במהלך חודש מארס שתי מערכות חדשניות לשירות עצמי POB (Point Of Bill) מערכת לתשלום שוברים ו-POC או (Point Of Check) מערכת להפקדת שיקים.

פתרון ה-POB נועד להחליף את תשלום השוברים המתבצע כיום באמצעות פקידי הבנק ומציע נוחות מירבית ללקוח שיכול כעת לבצע את התשלום בזמינות של 24 שעות ביממה. כמו כן, הפתרון יפחית את העומס הרב הנוצר בבנקים ובעיקר בבנק הדואר, בהם משולמים מדי שנה כ-50 מיליון שוברים. במערכת מותקן פתרון ייחודי נוסף, ה- OCR, המשמש לצורך זיהוי אופטי. פתרון זה מאפשר קריאה של כתב היד המופיע על גבי השובר, זיהויו והפיכתו לכתב אלקטרוני.

ה-POC נועד להחליף את הפקדת השיקים העצמית, הנעשית כיום באמצעות מעטפות, ואת פעולת הפקיד אשר קולט את השיק ומבצע סליקה. בכך ישפר הבנק את השירות הניתן ללקוח ויהפוך את השירות לזמין יותר.

המערכת קולטת לתוכה את השיק תוך שהיא קוראת את הפס המגנטי המצוי בו ומציגה את פרטי השיק על גבי מסך מחשב. הלקוח נדרש להקליד את סכום השיק. בתום פעולה זו מעבירה המערכת את השיק דרך מדפסת, ומתבצע תהליך סליקה תוך הפקת עותק של השיק הניתן למפקיד לצורכי בקרה.

"הפתרונות שלנו עונים על דרישת הבנקים לייעל את השירות הניתן ללקוח, להרחיב את זמינות השירות ולחסוך בעלויות", אומר מנכ"ל בלמוט עמי יוספסברג. "בכל יום משולמים יותר ממליארד שיקים בעולם, ומאות מליוני שוברים, מה שגוזל זמן עבודה יקר של פקידי הבנק וכן את זמנו היקר של הלקוח. בנוסף, נושא אבטחת המידע במערכת הבנקאית הינו אקוטי, והמערכות שפיתחנו עומדות בדרישות האבטחה המחמירות ביותר. יתרון זה, בשילוב העובדה כי קיימות יותר מ-1,400,000 עמדות ATM בעולם, מגדילים מאוד את פוטנציאל המכירה של המוצרים ברחבי העולם", הוסיף יוספסברג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה