ההסתדרות נעלבה: הדב של דה מרקר יכול ואנחנו לא?

פונה באמצעות היועץ המשפטי שלה למנכ"ל רשות השידור, ובמכתב ציבורי להנהלת עיתון הארץ ולמו"ל, בטענות נגד התשדיר בו מסביר הדב מדוע העלאת שכר המינימום תפגע בעובדים
חזי שטרנליכט |

ההסתדרות מאשימה היום (ה') את הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו באפליה מגמתית באישור תשדירי פרסומת. ההסתדרות גם מאשימה את עיתון "הארץ" באימוץ עמדה מוטה וסקטוריאלית בשאלת שכר המינימום. ההסתדרות גם פנתה באמצעות היועץ המשפטי שלה, עו"ד אלון לוין, למנכ"ל רשות השידור, מרדכי (מוטי) שקלאר.

ההסתדרות קובלת במכתב על כך שלפני מספר חודשים נמנע ממנה להעלאות תשדירים לאויר בערוצים המסחריים שעסקו בהעלאת שכר המינימום. עו"ד לוין מציין כי הרשות מנעה את פרסום התשדירים "בנימוק כי פרסום תשדיר הפרסומת אסור מכח סעיף 11 לכללי רשות השניה ללויזיה ורדיו (אתיקה בשידור פרסומות) תשנ"ד-1994 האוסר פרסום תשדיר פרסומת בנושא כלכלי וחברתי השנוי במחלוקת".

אך לעומת זאת, התשדיר של תשדיר "THE MARKER" מביא דברי תמיכה מטעם המפרסם בהימנעות מהעלאת שכר המינימום תוך העלאת נימוקים בדבר השפעתה הרעה של העלאת שכר המינימום על הכלכלה ושוק העבודה במדינה, ולכן באישורו יש טעם לפגם, לטעמה של ההסתדרות.

דובר ההסתדרות, אבינועם הדס, פנה היום במכתב ציבורי לעורך עיתון "הארץ" דוד לנדאו, עורך מגזין "הארץ דה מרקר" גיא רולניק, והמו"ל של עיתון "הארץ", עמוס שוקן, ובירך אותם לרגל הוצאת המגזין הכלכלי החדש של עיתון "הארץ". הטענות של ההסתדרות באות בקשר לתשדיר פרסומי לעיתון. בתשדיר מועלית טענה כי העלאת שכר המינימום תביא להעברת מפעלים לחו"ל ועל ידי כך להוספת 100,000 מובטלים.

"כיידוע לכם, אין לטענה זו כל אחיזה במציאות או במחקר, והיא לכל היותר סברה יחצ"נית בלתי נתמכת בכל מקור מחקרי" מציין הדס במכתבו. "יתרה מזאת, גם ה"מחקר" שפורסם על ידי משרד האוצר, שניסה להוכיח כי העלאת שכר המינימום תגרום לאבטלה, אינה מעלה טענה מגוחכת זו, אלא מדברת על אפשרות לירידה בקליטת עובדים בלתי מיומנים חדשים - טענה שאף היא אינה מהימנה ושנתוני המחקר אינם מצביעים על עליית שכר המינימום כגורם שלה" הוא מוסיף.

דובר ההסתדרות מוסיף כי "למרות זאת, תשדירכם מנסה להציג את הסברה הבלתי מבוססת (שאף האוצר נמנע מלהשתמש בה) כאילו הייתה עובדה או אכסיומה, מה שמשרת אינטרסים של גורמים מסוימים מאוד במשק. כפי שאמרתי בראשית דברי, התקשורת הישראלית אמנם זקוקה לחיזוק הסיקור הכלכלי, אך חיזוק זה אמור להיות אובייקטיבי ולא מוטה".

"אני שואל את עצמי האם הטענה המוצגת בתשדירכם מייצגת את העמדה המערכתית של העיתון או שמא טעיתם לקבל עצה שגויה של יועצי הפרסום העומדים מאחורי הקמפיין לעיתון החדש" כותב דובר ההסתדרות ומוסיף "אם אכן מדובר בעמדה מערכתית של העיתון, הרי שעליכם לומר זאת בריש גלי ולהבהיר ברורות כי העיתון מייצג עמדה - גם אם אינו יכול למצוא לה סימוכין - סקטוריאלית מצומצמת ומוטה. אנו, נשמח כמובן לדעת האם התשדיר מייצג את עמדתו החד ערכית של העיתון."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה