פלאפון זכתה במכרז הסלולר הגדול של המדינה
חברת הסלולר פלאפון היא הזוכה במכרזה הגדול של משרד האוצר לבחירת ספק של שירותי טלפון נייד לממשלה. החשב הכללי, באמצעות מינהל הרכש הממשלתי, בחר בחברת הסלולר הוותיקה ביותר בישראל לאחר שהגישה את ההצעה הנמוכה והזולה ביותר. להערכת היועץ מיוחד לוועדת המכרזים, משה כהן, התעריפים החדשים משקפים הוזלה שנתית של כ-13 מיליון שקל בסך ההוצאה הסלולרית של הממשלה.
פלאפון תקשורת, בבעלותה של בזק, ובניהולו של יעקב גלברד, זכתה במכרז של המדינה לאספקה, תחזוקה ואינטגרציה של שירותי סלולאר. המכרז סיים תקופת התקשרות בת למעלה מארבע שנים עם חברת פלאפון תקשורת וריכז התעניינות רבה בענף. ארבע חברות הסלולאר בישראל: חברת פלאפון תקשורת בע"מ, חברת פרטנר תקשורת בע"מ, חברת סלקום ישראל בע"מ וחברת מירס תקשורת, הגישו הצעות במסגרת המכרז. ממשלת ישראל מחזיקה כיום כ-22,000 אלף מנויים.
מפלאפון נמסר כי: "משרדי הממשלה הינם לקוח חשוב של פלאפון ואנו שמחים על הזכייה שתאפשר לנו להמשיך ולספק את שירותי התקשורת לכל הגופים הממשלתיים. הפוטנציאל הכלכלי של הזכייה הינו בראייה כוללת של משרדי הממשלה מחד ושל בני משפחתם מאידך, כאשר להערכתנו, מעבר ל-30 אלף המנויים הכלולים במכרז, יצטרפו לפלאפון בעקבות הזכייה גם כ-50 אלף עובדים נוספים וקרוביהם שאינם נכללים במכרז."
במשרד האוצר ציינו כי לראשונה, נערך המכרז בשיטת המכרז הדינמי המקוון בו הספקים יכולים לשפר את הצעותיהם לאחר קבלת משוב מיידי. המכרז נעשה במסגרת הפיילוט שנערך למספר מוגבל של מכרזים לבחינת שילובם של מכרזים דינמיים במשרדי הממשלה. שיטה זו מאפשרת למצות את תהליך המשא ומתן באופן מהיר תוך מיצוי התחרות בשוק. השיטה המתוארת יוצרת שיוויון הזדמנויות ושקיפות מירבית בהליך בחירת הספק.
המכרז הדינמי החל בשעה 10:00 עם הגשת ההצעות הראשונות של כל אחת מן החברות והסתיים בשעה 16:45. במהלך המכרז היתה תחרות פעילה ועירנית מאוד ובה הוגשו ע"י 4 החברות 310 הצעות, כאשר ההצעה הטובה ביותר נבחרה בתום 5 דקות אחרונות בהן לא הציעה אף אחת מן החברות האחרות הצעה אחרת.
המכרז נוהל ע"י מינהל הרכש הממשלתי, בראשות סגן החשכ"ל אבי דור וסגן היועמ"ש למשרד האוצר, עו"ד אלדר דוכן, כחלק מהרפורמה לייעול ההוצאה הממשלתית שמוביל החשב הכללי בעת האחרונה. המכרז בוצע בשיטה טכנולוגית מתקדמת, תוך שקיפות מקסימאלית ולוח זמנים מצומצם ביותר.
החברה הזוכה תספק לממשלה את השירותים הנדרשים לתקופה של 3 שנים, כאשר למדינה שמורה הזכות להאריך את המכרז ב-3 שנים נוספות. מדובר בשירותי תקשורת רט"ן הכוללים שירותי דיבור, שיחות חינם בין מנויי הממשלה (VPN) ואספקת ציודי קצה. במסגרת זו הממשלה תהיה גם רשאית לרכוש שירותי תקשורת נתונים (DATA) מבוססים פלטפורמות סלולאר ושירותי קשר מסוג "לחץ בכדי לדבר" (PUSH TO TALK) בסגנון "מירס" וזאת על פי שיקולי עלות תועלת.
יצויין כי גם צה"ל, ביטוח לאומי, חברות ממשלתיות בבעלות ממשלתית מלאה, תאגידים שהוקמו בחוק וגופים ציבוריים אחרים, רשאים לבצע התקשרות ולהצטרף בתנאים של מכרז זה.