סבר פלוצקר: "המחאה לא נכשלה - פתאום הממשלה הקימה את טרכטנברג"
שניים מהפרשנים הכלכליים הבכירים בישראל, טוענים כי המחאה החברתית לא נכשלה. השניים, סבר פלוצקר מ'ידיעות אחרונות' ושטרסלר מ'הארץ', תמכו במחאה במהלך הפאנל 'את מי משרתת העיתונות הכלכלית'.
לדברי שטרסלר, "לא רק שהמחאה לא נכשלה, היא שינתה את התודעה החברתית של כולנו". פלוצקר הסכים: "הדבר הכי חשוב זה השינוי של השיח הציבורי, של המושג הזה של 'צדק חברתי'. הפסקנו לחשוב על לרוץ למיליון. דוח טרכטנברג הוא מפנה אדיר במדיניות הכלכלית. אני לא זוכר שאי פעם הפגנות גרמו לממשלה לשבת ותוך כמה ימים ולהקים ועדה כל כך חשובה".
שטרסלר התייחס גם לכך שהמצב בשוק הפרסום והתקשורת, לא קשור למחאה של פני ליף וחבריה. "הכל קשור למצב העולמי, בארה"ב ובאירופה. הקשר בין המחאה להאטה ולפיטורים הוא משולל כל בסיס. אנחנו חוטפים בגלל שאירופה חטפה. גם הירידה בפרסום היא בגלל תכניות התייעלות וחיסכון כהכנה למיתון העולמי .
מתן חודורוב מערוץ 10, פרגן ל-TheMarker: "העיתון עבר מהפך בשנים האחרונות, מפולחן אישיות של בעלי הון, למצב בו הם מובילים את המאבק בריכוזיות, מזהים את הסיפור". לדבריו, "העיתונות הכלכלית הפכה לפחות אינפורמטיבית, אלא לקדם אג'נדה, לקדם תהליכים, וזה לא משהו רע".
גם בפאנל זה דנו על עתיד העיתונות ודור העתיד של העיתונאים. "בהחלט חסר תשלום נאות לכתבים צעירים כדי שנקבל עיתונאים שהם בוגרי כלכלה ומנהל עסקים", אמר פלוצקר שפרגן לתקשורת המקומית: "יש לנו עיתונות כלכלית נשכנית, אולי הנשכנים ביותר בעולם המערבי. יש לנו עיתונות אכזרית".
בפאנל פורסם סקר מיוחד, במסגרתו עולה כי 60% מהנשאלים קוראים במידה רבה או בינונית מדורים כלכליים בעיתונים ובאינטרנט. בפילוח מגדרי, עולה כי 70% מהגברים קוראים את המדורים הכלכליים, מול 48% מהנשים. אגב, 39% צפו ב'תכנית חיסכון' של 'חדשות 2', 36% צפו ב'לילה כלכלי' בערוץ 10, ו-6% צפו ב'מדד יומי' של ערוץ 1.