הצרות של דוראה: רוצה למנות את פרופ' אמיר ברנע שיגבש הסדר חוב
סערה אמיתית התחוללה היום באסיפת מחזיקי האג"ח של חברת האחזקות דוראה, כך נודע ל-Bizportal. באסיפה הודתה החברה שאין באפשרותה לשלם את מלוא החוב למחזיקי האג"ח הנאמד בכ-180 מיליון שקל במלואו ובמועדו.
חברת דוראה היא חברת אחזקות שבה בצלאל איגר מכהן כיו"ר וכמנכ"ל. איגר כיהן לשעבר כבכיר בבנק לאומי והיה דירקטור בבנק דיסקונט. הבעיות של החברה דומות באופיין לאלו שהיו בעת הסדר החוב הענק באפריקה ישראל, אם כי ההיקפים נמוכים משמעותית.
כדי לעשות סדר בבעייתיות הכרוכה בהסדר זה חשוב להבין את מבנה החובות של החברה. כיום לדוראה ישנן ארבע איגרות חוב הנסחרות בתשואות ברוטו לפדיון של 45%-215% באופן הבא:
סדרה א' - אג"ח קצר בהיקף של 32 מיליון שקל עם תשואה לפדיון של 215% סדרה ב' - אג"ח בינוני בהיקף של 77 מיליון שקל עם תשואה לפדיון של 75% סדרה ג' - אג"ח בינוני בהיקף של 26 מיליון שקל עם תשואה לפדיון של 100% סדרה ד' - אג"ח ארוך בהיקף של 76 מיליון שקל עם תשואה לפדיון של 47%
חשוב לציין כי חלק מאיגרות החוב מוחזקות על ידי חברת בת של דוראה, כך שבפועל ההיקף ההתחייבותי של החברה נמוך יותר.
בפתח האסיפה הציגה דוראה את פרופ' אמיר ברנע שהיה אחראי להסדר החוב הגדול במשק שגובש באפריקה ישראל. החברה הציעה כי ברנע יגבש הסדר לכל ארבע הסדרות וביקשה 90 ימי חסד על מנת לבנות את ההסדר.
באסיפה הציעה דוראה לגבש מתווה של הסדר שבמסגרתו תשלם גם חלק מן החוב במזומן. בשלב זה החלו הרוחות לעלות והתברר כי אף אחת מנציגי הסדרות לא מסכימה עם האחרת. ל-Bizportal נודע כי רק אסיפה ג' הסכימה ליצור נציגות משותפת ורצתה לתת זמן חסד לחברה של 45 ימים שבמהלכם תגבש תוכנית להסדר.
מכיוון שלחברה ישנן מעט מקורות כספיים מחזיקי הסדרות הארוכות ב', ג' וד' מעוניינים שתשלומי הריבית על איגרות החוב ישולמו כסדרן, עם זאת נהחל שכזה יוצר ניגוד מול סדרה א' הקצרה שמתנגדת לכך - זאת מאחר והחברה לוטשת עיניים לקופת המזומנים של החברה אשר ממנה הם מצפים לקבל כ-16 מיליון שקל במאי הקרוב.
המאבקים בין הסדרות השונות גרמו לכך שבמקום אסיפה אחת התקיימו למעשה ארבע אסיפות שונות שבהם מתבקשים המחזיקים לדון האם לקבל את הצעת החברה למינוי פרופ' ברנע כמי שיגבש את הסדר החוב. סוגיה נוספת שאסיפות נדרשות לדון לגביהן היא האם תמונה נציגות משותפת.
חברת דוראה היא חברת אחזקות שלה שלוש אחזקות עיקריות: חברת התשתיות והנדל"ן אורתם סהר, אחזקה בחברת ליברטי ופרוייקט נדל"ני בגרמניה. לאחרונה מכרה החברה את חלקה בקרן המלונות של פתאל תמורת סכום של כ-33.8 מיליון שקל.
חברת דוראה הצליחה לעבור את שנת 2010 בין היתר בזכות המשקיע נפתלי מנדלוביץ (מנדי). באמצעות חברת יו טרנד רכש מנדי איגרות חוב של החברה והמירן למניות. הדבר סייע לדוראה לשרוד את שנת 2010 אך לא את שנת 2011.
- 3.שולי 06/04/2011 15:55הגב לתגובה זואני מחכה לכתבת חשיפה מרשימה ורהבתנית לגבי החברה כמו שהיתה כשרכש את דוראה
- 2.עמך 05/04/2011 11:26הגב לתגובה זועומד מר בצאלל מול בעלי האג" ח ואומר שהחברה לא יכולה להחזיר את חובותיה ומבקש בצורה עקיפה לבצע תספורת. הוא לא אומר שהוא מוכן להוציא כסף מהכיס. הרבה אנשי עסקים היו מוכנים לקבל 70% ממניות החברה ובתמורה להכניס כסף לחברה! וכן אם מר בצאלל איגר לא מוכן להוציא כסף מהכיס צריכים בעלי האג:ח לקחת את החברה ולהביא איש עסקים שיקבל 70% מהמניות (55% מבצאלל 15% של מנדי) תמורת הכנסת כסף לקופת החברה.
- 1.רן 04/04/2011 16:47הגב לתגובה זולהם לבצע הנפקה לפני מספר חודשים
- מחזיק אגח דוראה 04/04/2011 23:18הגב לתגובה זודבר אחד ברור לחלוטין. הכתב לא היה באסיפה. מדהים מה כתבים מוכנים לעשות בשביל רייטינג.
- עמך 05/04/2011 11:03עומד מר בצאלל איגר מול בעלי איגרות החוב ואומר שאין אפשרות לחברה לפרוע את חובותיה ומוסיף בכסף מהכיס הוא לא יוציא. שאלה פשוטה. כמה אנשי עסקים היו מוכנים להוציא כסף מהכיס ולקבל 70% ממניות השליטה? לכן אני מציע לבעלי אגרות החוב להזיז הצידה את בצאלל ולמצוא איש עסקים שיקבל כ-70% ממניות החברה כבור בכנסת כסף לקופת החברה. לכן הבקשה של בצאלל לא לשלם ולא להוציא כסף מהכיס נראת הזויה וחוצפנית!